enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dikkat! Ayçiçek Yağında Depozito Dönemi Başlıyor

Ayçiçek yağı fiyatlarına gelen sürekli zamlarla birlikte artık yılbaşından itibaren başlayacak zorunlu depozito uygulaması için kritik uyarı geldi!

Dikkat! Ayçiçek Yağında Depozito Dönemi Başlıyor
16 Aralık 2021 09:29 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2021 09:30
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile zorunlu depozito uygulaması için merak edilen detayları paylaşmıştı.

Piyasalarda yaşanan dalgalanma, yükselen enflasyon ve dolar kuru nedeni ile gıda ürünlerine başlayan zam yağmurları tüm hızı ile devam ederken fiyatı en çok zamlanan ürünlerden biride ayçiçek yağı olmuştu. Ayçiçek yağı fiyatları rekor seviyelere ulaşırken yağ almak isteyenlere depozito uygulaması nedeni ile yeni zam uyarısı geldi.

UCUZ AYÇİÇEK YAĞI ALMAK İSTEYENLERE KRİTİK TARİH UYARISI GELDİ!

Sıvıyağ satışları pet şişe ya da teneke kutularda yapılırken her iki ambalaj ürünü de zorunlu depozito uygulaması kapsamına giren ambalajlar arasında yer alıyor. 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile başlayacak olan zorunlu depozito uygulaması kapsamında bu ürünlerin ambalajları için depozito tutarı fiyatlara yansıtılacak. Depozitolu ürün alan kişi bu ürünün ambalajını iade etmesi durumunda parasını geri alacak.

ZORUNLU DEPOZİTO SİSTEMİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında “Türkiye Çevre Ajansı’mız ile depozito yönetim sistemini kuruyoruz. Online merkezi veri sistemini ve internet bağlantılı depozito iade makinalarımızı hazırlıyoruz. Uygulamayı 2022 Ocak ayı itibarıyla başlatacağız. Emlak365’te yer alan habere göre, Ekonomimize yıllık 4 milyar lira katkı ile on binlerce vatandaşımıza istihdam sağlayacağız” diyerek uygulamanın 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile hayata geçireleceğini dile getirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.