enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Çocuklar Neden Çok Sık Hasta Olur? (Çocuk hastalıkları Nelerdir?)

Çocuklar, özellikle küçük çocuklar, gelişen bağışıklık sistemleri nedeniyle hastalığa karşı hassastır. Kreşe veya anaokuluna gitmeye başladıklarında, birçok yaygın çocukluk hastalığına maruz kalacaklar. Okula giden büyük kardeşleri olan daha küçük bebekler de, kardeşleri eve mikrop getirdiği için daha sık hastalanma eğiliminde olacaktır.

Çocuklar Neden Çok Sık Hasta Olur? (Çocuk hastalıkları Nelerdir?)
18 Temmuz 2023 13:31
A+
A-

Çocukların çok sık hasta olmalarının altında nedenler vardır.

Her çocuk biraz hasta olarak büyür çünkü savunma sistemi mikropları hastalık faktörlerini deneyerek büyür ama bir çocuğun çok sık hasta olması normal bir şey değildir .burada savunma sisteminin çiti hastalıkları olan ümin yetmezliği dediğimiz yani savunma sisteminin hücrelerinin iyi çalışmadığı genetik olarak yapması gereken savunma sistemi protein yapamadığı bazı durumlar vardır aslıda bu çocuklar çok kolay bir şekilde tanınır çünkü bunların hastalığının zaten aslında ağır seyreder bu çocuklar hastanede yatarak tedavi olurlar bunlar çok ağır enfeksiyonlar geçirirler ağır akciğer enfeksiyonları ,verenjit, derin doku enfeksiyonları geçirirler dolayısıyla aslında annelerin çocukları sağlıklı olup da çok sık hasta olan annelerin aslıda bu hastalıklardan korkmamaları gerekir çünkü bu annelerin bebekleri büyür aslında gelişiyordur ayına göre her şeyi yapıyordur sadece çok hasta olur burada kesinlikle annelerin alerjiyi düşünmeleri gerekir ve çocuk doktorlarına alerji konusunda olup olmadığını sorgulamaları lazımdır çünkü çocukları en çok hasta oldukları sebeplerdendir gıda zehirlenmesi de bu hastalıkların içerisindedir.

Gıda zehirlenmesi genelde yenilen yemeyin iyi pişmemesinden veya bulaşıkların iyi yıkanmamasından oluşur gıda zehirlenmesi ölümcül hastalıklardandır bu yüzden çocukların iyi pişmemiş yemekler yemesi veya iyi yıkanmamış bulaşıklarla yemek yemesi doğru bir şey değildir. Gıda zehirlenmesi çocuklarda daha fazla yan etkisi oluşturabilir.

Mesela felç , halsizlik ,besinsiz kalmak gibi bir sürü yan etkileri olabilir. Çocukların bir diğer hasta olma sebeplerinden biri ise çok sağlıksız beslenmeleridir çocukların vücuduna sağlıklı besin girmediğinde kan değerleri düşer ve çocuklar hasta olur. Bu sebeple çocukların kan değerlerine sık bir şekilde bakılmalıdır. Çocukların hasta olma sebeplerinden bir tanesi ise çocuklara alınan oyuncakları veya ona benzer eşyaları ağızlarına sokmalarıdır veya dışarıdan gelip ellerini yıkamayıp ellerini yüzüne ve ağzına sokarlar ve dolayısıyla hasta olurlar annelerin çocukların hijyenik bakımına önem vermeleri gerekir mesela çocukları 2 günde bir banyo yaptırmak , dışarıdan gelince ellerini yıkamak , gece yatmadan dişlerini fırçalatmak gibi hijyenik bakımları anneler çocuklarına yaptırmalılar çocuklar bu hijyenik bakımları yapamazlar ise hasta olurlar bu yüzden anneler çocukların hijyenine fazlasıyla önem göstermeliler ve çocukları bu hijyenik bakımlarını kendileri yapmalarını öğretmeliler.

 

Tüm Hastalıklar Irsi midir (Hastalıklar Neden Kaynaklanır?)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.