enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

CHP Milletvekilinden asgari ücret çıkışı

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, asgari ücretin en az 20 bin lira olması gerektiğini vurguladı.

CHP Milletvekilinden asgari ücret çıkışı
25 Aralık 2023 14:26
A+
A-

Meclis’teki basın toplantısında, Irak’ın kuzeyindeki terör saldırılarında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek ve terör saldırılarını lanetleyerek sözlerine başladı.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda 2024 bütçe görüşmelerinin sona erdiğini belirterek, Kesin hesap ve bütçenin birbirinden ayrılması gerekiyordu. Bir kesin hesap komisyonu kurulmalı ve bu komisyonun başında muhalefet olmalı. Denge ve denetleme açısından bu son derece önemli. Şu anki haliyle bu bütçe tek yönlü ve sorunlu bir bütçe oluyor.” dedi.

Bütçede tasarrufa ve yatırıma yer verilmediğini belirten Genç, “Bütçede gördüğümüz tek şey faiz ve borç. Bu şekliyle bu bütçenin başarılı olması mümkün değil. Ülkenin çok daha ciddi, ayakları yere basan bir bütçeye sahip olması gerekiyor. Bu bütçeyle bankalar ve faizle iş yapanlar mutlu olur.” şeklinde konuştu.

2024 bütçesinde emeklilere, öğretmenlere ve çalışanlara yer ayrılmadığını ifade eden Genç, 2024 bütçesine “hayır” oyu vereceklerini söyledi.

Yeni asgari ücret belirlenme çalışmalarına da değinen Genç, “Bu hafta asgari ücret görüşmeleri sonuçlanacak. Şu anki 11 bin 400 lira olan asgari ücretin 15-16 bin lira civarına çıkacağı görülüyor. Ancak asgari ücretin en az 20 bin lira olması gerekiyor.” şeklinde ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.