enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bugün hava nasıl olacak? 8 Şubat 2024 Perşembe Hava Durumu

Meteoroloji, 8 Şubat’a ilişkin hava durumu raporunu açıkladı. Rapor, 14 il için sarı kodlu uyarı içeriyor. Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı ve Ankara’da sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, herkesin dikkatli olması önemle vurgulanıyor.

Bugün hava nasıl olacak? 8 Şubat 2024 Perşembe Hava Durumu
8 Şubat 2024 09:29
A+
A-

Son meteoroloji değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde bulutluluğun parçalı ve yoğun olduğu belirtiliyor. Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar öngörülüyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sisin yanı sıra buzlanma ve don olayları da bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi beklenirken, rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerinden hafif olarak esecek. Ancak Marmara’nın güneybatısı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Özellikle Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Sarı kodla uyarı yapılan iller arasında Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır bulunuyor. Bu nedenle, hava durumuna ilişkin uyarıları dikkate alarak tedbirli olunması önemle vurgulanıyor.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.