11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı Bu Akşam Başlıyor
2024 yılında mübarek üç ayların sonuncusuna girmiş bulunuyoruz. Ramazan yani Oruç ayı bu akşam başlıyor. Aylardır Mübarek Ramazan ayının ne zaman ve hangi gün başlayacağı merak edilmiş ve araştırılmıştı. Artık 2024 Ramazan ayına kavuşmuş olduk. Müslümanlar olarak on bir ayın sultanının hasreti ve heyecanı nihayet son buluyor . İşte 2024 Ramazan ayı…
Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre bereket, huzur, sükunet, birlik ve beraberliğin zirve yaptığı ve suç oranların yüzde yüz düştüğü Ramazan ayı bu akşam, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan akşam teravih namazı ile başlayacak. bu akşamın gecesinde 03:00 – 05:00 arası yapacağımız sahurla Ramazan ayı resmen başlamış olacak. Bugünden itibaren her Müslümanın üzerine farz olan ramazan orucu ibadeti yerine getirilmeye başlanacak..
2024 RAMAZAN BU AKŞAM BAŞLIYOR?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Ramazan ayı bu akşam, Pazartesiye bağlayan gecesi ilk teravih ve ilk sahurla başlamış olacak. Ramazan ayı içerisinde yer alan bin yıldan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 5 Nisan Cumayı 06 Nisan Cumartesiye bağlayan geceye denk geliyor.
Ramazan ne zaman başlıyor İşte 2024 ramazan ayı başlangıcı ve ilk oruç tarihi Ramazan Bayramı 2024 yılında Nisan ayına denk geliyor. Arefe günü 09 Nisan Salı gününe gelecek. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 10 Nisan günü, son günü ise 12 Nisan gününe denk gelmiş olacak.
2024 Ramazan Bayramı 1. Gün: 10 Nisan Çarşamba
2024 Ramazan Bayramı 2. Gün: 11 Nisan Perşembe
2024 Ramazan Bayramı 3. Gün: 12 Nisan Cuma
PEKİ RAMAZAN ORUCUNU BOZAN ŞEYLER NELERDİR?
Ramazan orucunun temel unsuru, nefsi terbiye etmek, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruç tutarken bunlar ve bu anlama gelecek davranışları yapmamız durumunda orucu bozmuş oluruz.
Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 386-387). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.