enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bu Adam Çok Farklı!

Tosya’da esnaflık yapan bir işadamımız. Aslında ona işadamı demek yetmiyor. Sosyal ve kültürel her işin içinde onun imzası ve katkısı var.

Bu Adam Çok Farklı!
5 Eylül 2020 15:20 | Son Güncellenme: 30 Nisan 2021 09:30
A+
A-

Kim mi farklı olan tabi ki Sacettin Börekçi.. Kendisi Tosya’da Börekçiler Kapı yönetim Kurulu başkanı bakmayın başkanı yazdığıma garsonu aslında ve işinin hizmetkarı yani..

Tosya’da esnaflık yapan bir işadamımız. Aslında ona işadamı demek yetmiyor. Sosyal ve kültürel her işin içinde onun imzası ve katkısı var.

Onu bir gün köpekleri beslerken, bir gün kedilerle oynarken bir gün bir STK’da gönüllü görev yaparken görürsünüz. Çok aktif ve çok enerjik bir insan. Küsmez, darılmaz, yılmaz, yorulmaz, morali bozulmaz… Sürekli arayış içinde.. Hep tekeden süt çıkarmak için çabalar. Pandemi sürecinde herkes devletten maske beklerken o duyuru ile maske dağıtıyordu. Tosya’da müftü ile de, kaymakam ile de, siyasi partilililerle de, çocuklarla da, iş dünyası ile de, garip guraba ile de arası her zaman iyidir ve herkes onu tanır.

Ahşap Kapı üretiyor ve sloganı da “ister bir kapı ister bin kapı” kulağa hoş gelen bir slogan olmuş.

SacEttin Börekçi abi ile Milli Gazete Kastamonu ilave çalışmaları için Tosya’ya gittiğimde değerli dostum Şah Çanta Ali Kuru vasıtasıyla tanıştım. İyi ki tanışmışım. İlk sohbete başladığımdan itibaren farkındalığı ortaya çıkıyor. Zaten bir özelliği de 1-2 dakika konuşun sanki 40 yıldır tanışıyorsunuz izlemini veriyor hemen. O kadar yakın ve o kadar sıcakkanlı birisi zaten.

Geçmişte Saadet Partisi ilçe başkanlığıyla siyasette yapan Börekçi bir dönemde Bağımsız belediye başkan adayı olmuş. Ulusal bir haber kanalın evlilik projesi dikkatini çekince Tosya’ya özel muhabir bile göndermiş.

Enteresan bir insan ve çok farklı bir insan. Çok pozitif ama korona değil tabi ki..

Tosyaspor yönetiminde de yer alan Sacittin Börekçi; Küfürsüz tribünler için büyük gayretler sarf etti ve bunu başararak herkesi kendine hayran bıraktı.

Hayır işlerinde gönüllü hizmet etmeyi çok seviyor. Camilerin yapım işinde hep o var. Sosyal sorumluluk almayı seven bir yapısı var. İş için Şehirlerarası gittiğinde onun sosyal medya hesabından şöyle bir duyuru okursunuz. “İstanbul’a gidiyorum eşyası olan varsa haber versin. Ankara’dan dönüyorum bir şey lazım olan arasın.” Müthiş bir insan. Ve bunu sürekli yapıyor. Bazen de iş yerimde talaş ve odun parçaları var lazım olan gelsin beraber götürelim diye mutlaka not düşer. Kastamonu ilave çalışması için görüşürken bizim köye de  4-5 kapı lazım dedim, ölçülerini falan verdim ama köye kadar gidebileceğini de düşünmemiştim.

Bir gün bir video attı ki baktım bizim köye gitmiş bile. Anamı babamı bulmuş çayını çorbasını içerken onları konuşturup gizli çekim yapıyor. Hani sloganı “ister bir kapı ister bin kapı” derken yalan değilmiş yani, bizim köye Tosya’dan 4 kapı için gitmek için Sacettin Börekçi olmak gerekir bence.!

İşini ve mesleğini çok seviyor. İnsanlarla da hayvanlarla da çok rahat iletişim kurabiliyor. Sacittin Börekçi ile İlk görüşte aşk demeyelim ama kesinlikle ilk görüşte “DOST” oluverirsiniz.

Bu vesile ile Sacettin Börekçi abiye tüm sevdikleri birlikte sağlık, sıhhat, huzur, başarı ve mutluluk içinde uzun ömürler ve iki cihan saadeti dilerim. Mevlam Ticareten Lentebur sırrına mazhar eylesin.

ERTUĞRUL KÖSE

Yorumlar
  1. Misafir dedi ki:

    Geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda eski sağlığına kavuşmayı nasip etsin inşallah. Kendisinden yeni kapı aldık. Bir insan bu kadar enerji dolu ve bu kadar iyi niyetli olur.. Dualarım seninle hacı abi