enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Boğaz Ağrısına Evde Ne İyi Gelir? 7 Etkili Doğal Çözüm!

Boğaz ağrısı için 7 Etkili doğal çözüm…

Boğaz Ağrısına Evde Ne İyi Gelir? 7 Etkili Doğal Çözüm!
20 Şubat 2022 17:49 | Son Güncellenme: 20 Şubat 2022 17:55
A+
A-

Boğaz ağrısı için hızlı bir çare düşündüğünüzde hemen gargara yapmak akla gelir! Genelde tuzlu ılık su ile gargara yapılması tavsiye edilirken tuzu zencefil, limon ve bal ile değiştirip gargara yapabilirsiniz. Alternatif olarak, ılık suya tuzla birlikte yarım çay kaşığı zerdeçal tozu da ekleyip gargara yapabilirsiniz. Bu sarı baharat, boğazdaki tahrişi anında yatıştırabilen etkili bir antioksidandır. Diğer önerilen ve oldukça etkili ev ilaçlarına geçmeden önce, boğaz enfeksiyonunun yaygın olarak gözlemlenen ve sonunda boğaz ağrısına yol açan bazı semptomlarını anlayalım. Onlar: Boğaz ağrısı ve iltihabı. Boyun bölgesindeki lenf düğümlerinin şişmesi. Bademciklerin şişmesi, kulaklarda ağrı, sulu gözler, burun akıntısı, yorgunluk ve baş ağrısı bunlardan birkaçıdır.

Zerdeçallı Süt

Özellikle yurt dışında nesiller boyu devam eden asırlık bir gelenektir. Boğaz ağrısı ile birlikte, doğal antibiyotik özellikleri sayesinde kalıcı soğuk algınlığı tedavisinde bile yardımcı olur. 

Çemen Otu

Çemen otu, boğaz ağrısı için doğal bir çaredir ve çok sayıda sağlık yararı sağladığı bilinmektedir. Bunları ya tohum biçiminde tüketebilir ya da yağ formunu kullanabilir ya da sade ve basit bir şekilde güzel bir sıcak çemen otu çayına yudumlayabilirsiniz. Mantar önleyici özelliklerle kutsanmış, tahrişe neden olan bakterileri öldürür.

Meyan kökü

Yüzyıllardır tatlı Meyan kökü boğaz ağrısının tedavisinde kullanılmıştır. Bu kökü kullanmanın en çok önerilen yollarından biri, suyla karıştırıp o suyla gargara yapmaktır.

Nane

Nane sadece nefesimizi tazelemekle kalmaz, aynı zamanda boğaz ağrısını da giderir. Temel bileşeni olan mentol, ağrıyı yatıştırmaya yardımcı olur ve mukusu inceltir. Nane ayrıca anti-bakteriyel, antiviral ve anti-inflamatuar özelliklerde yüksektir ve bu nedenle iyileşme sürecini arttırır.

Bitki çayı

Ağrıyan bir boğazı yatıştırmak için bir fincan sıcak Bitki çayından daha iyi bir şey yoktur! Bir bardak suya birkaç parça zencefil, birkaç yaprak Fesleğen, biraz karabiber ekleyin ve 3-5 dakika kaynatın. Bir kaşık şeker veya daha da iyisi ekleyin, bal ekleyin ve sıcak olarak tüketin.

Bal

Bal boğazı nemlendirmeye yardımcı olur ve tahriş oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.