enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bitkisel Protein Kaynakları Nelerdir? (İşte Bitkisel Protein Kaynağı)

Hayattaki her şeyin yaşamak için proteine ​​ihtiyacı vardır ve sebzeler iyi bir protein kaynağı olabilir.

Bitkisel Protein Kaynakları Nelerdir? (İşte Bitkisel Protein Kaynağı)
11 Ocak 2023 17:37
A+
A-

Protein Nedir?

Proteinler vücudumuzun birçok farklı bölgesinde bulunabilir . Vücudumuzun birçok parçası proteinden yapılmıştır: kemikler, organlar, tendonlar, bağlar, kaslar, saçlar, tırnaklar, dişler, deri. Belirli görevleri yerine getiren birçok farklı çalışan protein türü de vardır.

Fasulye

Fasulye, sürtükler! Fasulye, etraftaki en iyi vejetaryen protein kaynaklarından biridir. Ayrıca, konserve satın almak yerine kuru fasulyeleri ıslatıp pişiriyorsanız, mevcut en uygun protein kaynaklarından biridir – ancak konserve bir tutam içinde tamamen uygundur! Fasulye ile protein bölümünde paranızın karşılığını fazlasıyla alırsınız: 1 su bardağı siyah fasulye 15 gram protein içerir; 1 su bardağı barbunya 13 gram protein içerir; 1 su bardağı nohut 12 gram protein içerir.

Mercimek

Baklagil ailesine bağlı olan mercimek, bitki bazlı proteinin bir başka harika kaynağıdır. Fasulye gibi mercimek de ucuz ve çok yönlüdür. Çoğu fasulyenin aksine, mercimek pişirmeden önce herhangi bir ıslatma gerektirmez, bu nedenle çok daha hızlı bir seçenektir. Ve şunu elde edin: 1 su bardağı pişmiş mercimek, 18 gramlık bir protein içerir.

Fındık ve Fındık Ezmesi

Oldukça kalorili olmasına rağmen, fındık ve fındık ezmeleri harika bir bitki bazlı protein kaynağıdır. ¼ fincan (30 gram) kuru kavrulmuş yer fıstığı porsiyonu 7 gram protein içerir ve badem aynı büyüklükte bir porsiyon için 6 gram protein ile hemen arkasından gelir. İki yemek kaşığı fıstık ezmesi 8 gram protein içerir. Herkes için fıstık ezmeli sandviçler.

Yeşil Yapraklı Bitkiler

Son olarak, yapraklı yeşillikler, bitki bazlı protein bölümünde onurlu bir şekilde anılıyor. 1 bardak lahananın  3 gram proteini sunduğunu düşünün. 1 su bardağı buharda pişirilmiş brokoli ayrıca 3 gram protein içerir ve 1 su bardağı pişmiş kıyılmış kara lahana 4 gram protein içerir.

Patates

1 su bardağı: 3 gr protein
Patates , yüksek karbonhidratlı bir sebze olduğu için kötü bir üne sahiptir. Gerçekte, birkaç besin için iyi bir kaynaktırlar; bir kase (160 gr) pişmiş patates , günlük potasyum ihtiyacınızın %20’sini ve C vitamini ihtiyacınızın %25’ini karşılar. Ayrıca, pişirilmiş porsiyon başına üç gr protein sunar.

Kuşkonmaz

1 su bardağı: 4,3 gr protein
Kuşkonmaz , bir dizi besinsel faydası olan yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı bir sebzedir . Hücre büyümesi, görme ve sağlıklı cilt için önemli olan harika bir A vitamini kaynağıdır.

Brüksel lahanası

1 su bardağı: 4 gr protein
Brüksel lahanası, kendinizi tok ve beslenmiş hissetmenizi sağlamak için lif ve proteini çeşitli vitamin ve besinlerle birleştirir. Bahsetmiyorum bile, sizi zihinsel olarak keskin tutmaktan kanserle savaşmaya ve kan basıncını düşürmeye kadar değişen sağlık yararları var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.