enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Başarı İçin “Devamlılık” Esastır (Başarıda “Devamlılık” Nasıl Sağlanır?)

Başarının ilk düşmanı tembelliktir. Tembelliğin üstesinden de iradeyle gelinebilir. Başarının diğer düşmanlarından biri de kötü arkadaştır. İyiliksever, dürüst ve çalışkan arkadaşlar seçilmesi gerekir çünkü bu vasıflara sahip bireyler diğer iyi özellikleri de taşıyacaktır. Diğer düşman da kötü örneklerdir.

Başarı İçin “Devamlılık” Esastır (Başarıda “Devamlılık” Nasıl Sağlanır?)
10 Ağustos 2022 06:01 | Son Güncellenme: 9 Ağustos 2022 22:59
A+
A-

Bismillahirrahmanirrahim;

BAŞARI İÇİN “DEVAMLILIK” ESASTIR

Esselamü aleyküm! Kıymetli kardeşlerim!

Hayat tecrübesi çok önemlidir. İnsanın hayatta hızla tecrübe kazanmasını sağlar. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil hukukçu olmakla birlikte edebiyat ve felsefe alanında da eğitim almıştır. Eğitimle ilgili eserleri de vardır.

Gençlere yönelik öğütleri de çok okunmuştur. Bu konudaki eseri “Gençlerle Baş Başa” adını taşır. Yılların birikimlerini bu esere aktarmış, gençlere çalışmalarında rehberlik etmiştir. Tecrübe hazinedir. Hazır bir ilaçtır. Bazı öğütlerini okumaya ne dersiniz?

Ali Fuat Başgil, genel bir değerlendirme yaptıktan sonra gençlere şu öğütleri verir:

“Her işin ve mesleğin kendine mahsus işleyiş biçimi vardır. Bunları meslek sahipleri bilir. Bir de bedeni ve fikri her çeşit iş ve çalışma hayatının ve başarılı olmanın genel ve gerçekçi kuralları vardır. Bunların bazıları şöyledir:

* Çalışmak için müsait vakti bekleme. Her zamanı çalışmak için müsait bil. Kendine göre bir müsait vakit beklersen o hiçbir zaman gelmez.

* Çalışmak için müsait bir yer arama. Her yeri çalışmak için müsait yer bil.

* Kendine göre müsait yer beklersen o yeri hiç bulamazsın.

* Bir günde ve bir zamanda yapman gereken bir işi, bir dersi, bir vazifeyi yarına erteleme. Çünkü, her günün işi kendine yeter.

* Bir zamanda yalnız bir tek iş yap, yalnız bir ders, yalnız bir kitap, hatta bir konu üzerinde çalış. Ta ki, dikkatin ve kuvvetin yayılıp zayıflamasın. Bir zamanda birden fazla işi yapayım, dersen hiçbirini tam ve temiz yapamaz hale gelebilirsin.

* Başarıda devamlılık esastır. Başladığın işi bırakma. Başladığın bir işi bitirmeden bir başka işe girişme. Yarıda kalan iş başlanmamış demektir.

* Bir günün işini bitirdikten sonra ertesi gün ne iş yapacağına karar ver. Yahut hiç olmazsa çalışmaya başlamadan önce, evvela hangi iş üzerinde çalışacağını düşünüp kararlaştır.

Allah hepimizin çalışmalarını bereketlendirsin. Allah’ın rızasını kazandırsın! Allah’a emanet olunuz, benim can kardeşlerim!

Şakir Tarım
Gazeteci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.