enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Banka hesabından IBAN’a para atanlar dikkat: Sakın bunu yapmayın

Son dönemde, kuaför ve giyim gibi birçok sektörde, esnafların komisyonlardan kaçınmak amacıyla IBAN üzerinden ödeme talep ettiği bir trend gözlemleniyor. Ancak bu yöntemin kullanımıyla birlikte, beraberinde getirdiği potansiyel risklere karşı dikkatli olunması büyük önem taşıyor.

Banka hesabından IBAN’a para atanlar dikkat: Sakın bunu yapmayın
28 Aralık 2023 09:11
A+
A-

IBAN üzerinden ödeme yapma eğilimi, uzmanlara göre beklenmedik suçlara karışma riskini artırıyor.

Kuaförlerden giyim mağazalarına kadar birçok esnaf, komisyon ödememek amacıyla müşterilerinden kredi kartı yerine doğrudan IBAN hesaplarına ödeme yapmalarını talep ediyor.

Ancak bu durum, banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.

FARKLI YÖNTEMLERDEN BİRİ

Avukat Saadet Kartı, IBAN üzerinden para göndererek bilmeden suç işleme riskine dikkat çekiyor ve şu açıklamayı yapıyor: “Kara para aklama yöntemlerinden bir tanesini açıkladı. İki bin kişiye para dağıtılıp, bu paralar iş yerleri üzerinden sisteme sokuluyor. İşletmenin IBAN’ına para gönderirseniz, bu sistemin içine girmiş gibi görünerek bir savcılık soruşturmasına konu olabilirsiniz.”

MÜŞTERİ ZARAR GÖREBİLİR

Özellikle internet alışverişlerinde IBAN üzerinden ödeme yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kartı, dolandırılma riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.

IBAN’lı ödemenin dezavantajlarını açıklayan Kartı, kartlı işlem yapmadığı için tüketicinin kredi puanlarını toplayamayacağını, bu nedenle taksit imkanlarından yararlanamayacağını belirtiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.