enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bakan Bilgin’den Son Dakika Asgari Ücret Zammı Açıklaması

Son dakika haberi… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, milyonlarca insanın asgari ücrete zam talebine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Bilgin’den Son Dakika Asgari Ücret Zammı Açıklaması
5 Kasım 2021 14:26
A+
A-

on dakika haberi…  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığın bütçe sunumuna başladı.

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücrete zam talebine ilişkin, “Asgari ücrete zam talebi çok değerlidir, ciddi sorumlulukla karşı karşıyayız. İşçilerimizi koruyan asgari ücret meselesini gündemden çıkartacak çalışma içindeyiz, rahatlama sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim.” dedi.

Vedat Bilgin, şunları söyledi:

“Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, işveren , yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan araştırma ile toplumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak Asgari Ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz.”

Vedat Bilgin ayrıca, 3600 ek gösterge için bakanlık olarak sendikalarla ortak çalışma yürüteceklerini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.