enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Badem yağı nedir ve faydaları nelerdir?

Badem yağı, tatlı bademin bir süre ezilerek, yağının çıkarılması ile oluşan, doğal, organik ve oldukça faydalı bir yağdır. Badem, yüksek protein seviyesi ve omega – 9 yağ asitleri barındırdığı için çok sağlıklı ve yararlıdır.

Badem yağı nedir ve faydaları nelerdir?
3 Haziran 2024 10:19
A+
A-

Badem yağı nedir

Çok eski tarihlerden beri iyileştirici etkisinin olmasından ötürü gıda maddesi olarak, saç bakım ürünü ve cilt bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Her ne kadar badem ve badem yağı çok faydalı olsa da fındık, badem gibi besinlere karşı alerjisi olan kişiler sadece yemek için değil, cilt ve saç için kullanmadan önce de doktora danışmalıdır. Doktora danışmadan kullanmak riskli olup, sağlık sorunlarına yol açabilir.

E vitamini yönünden de oldukça zengin olan badem yağının nerelerde kullanıldığını ve nelere faydası olduğunu inceleyelim.

Badem yağının cilde faydaları nelerdir?  

  Badem yağı içerisinde bulunan A, B ve E vitaminleri sayesinde cildi nemlendirir ve cilde parlaklık verir. Cildin kurumasına engel olur. Gözenekleri kapatır ve cildi yeniler. Ayrıca içerdiği A, B ve E vitaminlerden dolayı yaşlanma karşıtı özelliği sayesinde cildin daha genç ve güzel görünmesini sağlar.

 

Tatlı badem yağı onarıcı etkisi olduğundan dolayı cildin tahriş olmuş yerlerini onarır. Cildi canlandırır, sağlıklı görünüme kavuşturur.

 

Tatlı badem yağının cilt için bir diğer faydası da ciltte oluşan kaşıntıları azaltması, yok etmesidir. Ciltteki kaşıntılar bazen sinir bozucu ve çok rahatsız edici olabilir. İşte böyle zor zamanlarda tatlı badem yağını cildin kaşınan yerlerine uygulamak kaşıntıyı hafifletip, rahatlatacaktır.

 

Tatlı badem yağının göz çevresindeki kırışıklıkları ve yine göz çevresindeki morlukları da azalttığı bilinmektedir. Tabi göz çok hassas bir organ olduğundan yine de en doğrusu doktora başvurup iznini aldıktan sonra uygulamaktır.

 

Nemlendirici etkisi olduğundan el ve ayak kremi olarak da kullanılabilmektedir. Elleri ve ayakları yumuşatır, tazeler ve el, ayak ve topuklarda çatlak oluşumunu önler.

 

Dudak çatlaklarını azaltıp, çatlakları önlemeye yardımcı olması da badem yağının faydaları arasında yer almaktadır.

 

Cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur.

Badem yağının saç için faydaları nelerdir? 

 

Tatlı badem yağı kepeklenmeyi önler.

 

Kafa derisi enfeksiyonlarını azaltır, önlemeye yardımcı olur.

 

Saçı besleyerek saça parlaklık kazandırır.

 

Kıl köklerini besler.

 

Saçları gürleştirir ve çabuk uzamasını sağlar. Böylece saçınızın uzamasını çok fazla beklemek zorunda kalmazsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.