enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Bakan Tekin açıkladı! 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atanacağını duyurdu. Ön başvurular ve sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Mülakatlar ise 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

Atama bekleyen öğretmenler dikkat! Bakan Tekin açıkladı! 20 bin öğretmen ataması yapılacak
9 Mayıs 2024 10:26
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen ataması için takvimi duyurdu. Buna göre, ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs’ta yapılacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 1 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirilecek.

MEB, 20 bin öğretmen ataması için branş bazında kontenjan dağılımını da internet sitesinden yayınladı. En fazla kontenjan ayrılan beş branş şunlardır:

  1. Sınıf öğretmenliği: 3,263
  2. Özel eğitim: 2,499
  3. Rehberlik: 1,597
  4. Din Kültürü Ahlak Bilgisi: 1,594
  5. İngilizce: 968

BAŞVURU TAKVİMİ 20 MAYIS

Tekin, öğretmen atamalarında ‘deneme’ tarzı bir mülakatın gerekli olduğunu dile getirdiğini hatırlatarak, “Süreçle ilgili olarak adalet kaygısı, güven kaygısı güden bütün arkadaşlarımızı, bu konuda aldığımız tedbirleri bir kez okumaya davet ediyorum. Tedbirler çerçevesinde hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreç yürüteceğiz. KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) skorunun yüzde 50’si ve mülakatların yüzde 50’si alınarak hesap edilecek bir atama puanı üzerinden sürecin yürütülmesine ilişkin de yönetmelik değişikliğimizi yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye göndereceğiz. 20 Mayıs günü başvuru takvimi açıldığında, öğretmen adayı arkadaşlarımıza sürecin kalan kısmıyla ilgili olarak da bilgi vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.