enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” (Türk Mutfağı Haftası Kastamonu Programı)

Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, alanında uzman akademisyenler ve şeflerin değerli katkılarıyla ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı desteği ile hazırlanan” Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen 21- 27 Mayıs tarihlerinde, Türk Mutfağı Haftası kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kastamonu Valiliği himayesinde geniş katılımlı ve ödüllü yemek yarışması Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” (Türk Mutfağı Haftası Kastamonu Programı)
25 Mayıs 2022 17:17
A+
A-
“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” programı Kurşunluhan Otel yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte 66 katılımcı  ana yemekte 24, çorbalarda 12, zeytinyağlı 15 ve tatlılarda 15 olmak üzere 4 farklı dalda yaptıkları yemeklerle dereceye girebilmek için mücadele etti.
Etkinliğe katılan Kastamonu Valisi Avni Çakır ve diğer protokol üyeleri, alanda ziyaret ettikleri katılımcılara yarışma öncesi başarılar dileyerek yemekler hakkında bilgi aldı.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Çakır; İlimizin mutfak Kültürünün zenginliğinden bahsetti. Hem Türk mutfağı ile ilgili bir farkındalık yaratmak hem de gençlerimizi, çocuklarımızı daha sağlıklı yiyeceklere yönlendirmek amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından oluşturulan jüri tarafından, katılımcılarca hazırlanan yemekler tadılarak derecelendirildi. Etkinlik sonunda dereceye giren katılımcılara ödülleri Vali Çakır tarafından takdim edildi.

Vali Çakır ilimizin gastronomisinin zenginleşmesi ve markalaşmasına katkı sunan herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.