enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sürekli yorgun hissetmenizin 5 nedeni! İşte çözüm yolu

Sürekli yorgun hissetmenizin 5 nedeni! İşte çözüm yolu
25 Mayıs 2022 12:09 | Son Güncellenme: 25 Mayıs 2022 11:11
A+
A-
Güne aktif olarak başlayamadığınızı hissediyor ve evde kalmak istiyorsunuz. İştesiniz ve patronunuzun talep ettiği günlük yükümlülükleri yerine getirmek için motivasyonunuz yok. Tatile gidiyorsunuz ve ziyaret ettiğiniz yeri keşfetmek için endişelenmek yerine, şirketiniz sizi bütün gün yatakta buluyor. Yukarıdakiler size yaşamış olabileceğiniz durumları hatırlatıyorsa, yorgunluk sıklıkla karşılaştığınız bir sorun olabilir.
Bazen, elbette, belirgin kısa süreli yorgunluk, muhtemelen hiperaktif yaşam tarzı ve günlük rutinden kaynaklanan bir semptom olduğu için önemli bir endişe nedeni değildir.
Ancak aylar gibi uzun bir süre yorgun hissetmeye devam ettiğinizde, nedenlerin kökleri tıbbi problemlerde olabilir. Aşağıda kendinizi depresif hissettiğiniz için saatleri kaçırmanıza neden olan nedenleri birlikte inceleyeceğiz ve bu durumdan kurtulmak için size öneriler sunacağız.
  1. Yeterince uyuyamıyorsun. Uyku ve hatta akşam yemeği vücudun en önemli ihtiyaçlarından biri olarak bilinir. Doktorlar yetişkinler için geceleri 7-8 saat uyku önermektedir, ancak günlük yaşamın gerektirdikleriyle ve daha az saatle baş edebilen insanlar da vardır. Kişisel sınırınızın ne olduğunu anlamalı ve uygulamalısınız. Herhangi bir nedenle yeterince uyuyamazsanız, o zaman beyninizin gerekli işlevlerini başarıyla yerine getirememesi, bunun sonucunda depresyon, hafıza kaybı, konsantre olamama, sinirlilik, iştah bozuklukları vb. Kediotu ve diğer şifalı bitkiler gibi doğal maddeler , yan etkiler olmadan sakinleşmenize ve düzgün bir şekilde uyumanıza yardımcı olabilir.
  2. Uyku bozuklukları.Uyku durumunda, sadece nicelik değil, aynı zamanda nitelik de önemlidir. Yeterince uyumak mümkündür, ancak yeterince uyumamak. Uykunuzu bölebilecek birkaç neden var. En ciddilerinden bazıları uyku apnesi ve horlamadır. Uyku apnesi sırasında solunum yavaşlar veya 10-15 saniye, hatta bazı durumlarda daha uzun süre tamamen durur. Böylece beyin ve dolayısıyla vücudun geri kalanı yeterince oksijenlenmez ve kanlı olmaz, bu da vücudun bireysel sistemlerinde bir arızaya neden olur. Horlamanın uyku apnesi ile birlikte görülmesi çok olasıdır. Normal seviyelerde horlama tamamen zararsızdır ancak her gün çok gürültülü ve gürültülü olduğunda sizin ve çevrenizdekilerin huzur içinde uyumasına izin vermez, sizi uykunuzda bile uyandırabilir. Doğal bir bitki almak istemiyorsanız, yukarıdaki sorunlardan herhangi birine sahip olup olmadığınızı doktorunuza yapacağınız bir ziyaret teyit edecektir.
  3. Hormonal problemler.Hormonlar vücutta üretilen kimyasallardır ve türlerine bağlı olarak vücuttaki belirli hücre veya organların aktivitesi üzerinde belirli bir düzenleyici etkiye sahiptir. Sinir, sindirim, bağışıklık, üreme, endokrin sistemden sorumlu mekanizmalar uygun şekilde düzenlenmediği için işlev bozuklukları tüm insan vücudu üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Ülkemizde endokrin sistem bozuklukları ile ilişkili ve birçok kişinin yaşadığı yaygın bir durum, tiroid bezinin yeterli tiroid hormonu üretmediği Hashimoto hipotiroidizmidir. Böylece metabolizma çok yavaş çalışır ve bunun sonucunda sürekli yorgun ve halsiz hissedersiniz. Hipotiroidiniz olup olmadığını görmenin en iyi yolu elbette test yaptırmaktır. İlaçlara ek olarak selenyum, tiroid fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olan önemli bir mikro besindir. 
  4. Bağışıklık sistemi disfonksiyonu. İnsan vücudu her gün atmosferde, nesnelerde ve etkileşimde bulunduğumuz insanlarda var olan milyonlarca mikroorganizma fırtınası alır. Bunları savunmak ve filtrelemek için histamin gibi çeşitli maddeler üretir ve bunlarla başa çıkmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemi arızalandığında bu maddeleri yanlış ve kontrolsüz bir şekilde üretir ve daha sonra vücut enfeksiyonlara ve virüslere daha yatkın hale gelir ve bu da onu zayıflatır. 
  5. Eksikliği / Vitamin ve eser elementlerin yetersizliği. Kendinizi zayıf ve hareketsiz hissetmenizin en önemli nedenlerinden biri, vücudunuzun düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu vitamin ve besinlerin eksikliğidir. Vitaminlerin katkısı büyüktür, çünkü makro besinleri (proteinler, karbonhidratlar, yağlar) kullanıma hazır enerjiye dönüştürürler. Aynı zamanda birçok vitamin diğer vitaminlerin emiliminden sorumludur. Çoğu vücudumuz tarafından üretilmez, bu nedenle onları yiyeceklerden almanız gerekir. Tabii ki, bugün gıdalarda yeterli vitamin varlığı tartışmalıdır. Bu nedenle doğru vitamin takviyesi alımı ile bu boşluğu doldurabilirsiniz. Eksikliği genellikle halsizlik veya bitkinlik belirtilerine neden olan başlıca vitaminler B (Kompleks) ve D’dir, her ikisi de hormonların ve sinir sisteminin düzgün işleyişi ile ilgilidir. Livy’de vitaminlerini içeren takviyeleri bulabilirsiniz.B grubu , vücudunuzu güçlendirmek ve D vitamini ile takviye etmek için. Hiperaktif iseniz ve günlük rutininiz fiziksel enerji gerektiriyorsa, en önemli proteinlerden biri olan glutamin depolarını tüketmiş olabilirsiniz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.