enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sivilce ile başa çıkmak için 5 alternatif ipucu

Sivilce ile başa çıkmak için 5 alternatif ipucu havaların değişmesi ile birlikte merak ediliyor. İşte sivilce ile başa çıkmak için 5 alternatif ipucu…

Sivilce ile başa çıkmak için 5 alternatif ipucu
25 Mayıs 2022 11:35 | Son Güncellenme: 25 Mayıs 2022 11:14
A+
A-
Akne patlamaları, özellikle hava aniden değiştiğinde , cildinizi her zamankinden daha hassas hale getirebilir. Özellikle cildin havadan ya da içerideki ısı yayılımından daha kuru olduğu bu dönemde, akneye meyilli cilde daha da yoğun bir şekilde bakmanız gerekir.
Bir kısmını ilk defa okuyabileceğiniz ancak cildinizde fark yaratabilecek, izlemeniz gereken ipuçları nelerdir? Burada:

1. Hafif bir temizleyici ve serum kullanın:

Sivilce günlük rutininizin bir parçasıysa, cildinize sadece özel ürünler kullanmanız gerektiğini çok iyi bilirsiniz. Cildinizi daha fazla kurutmayan ve tahriş etmeyecek tek şey olduğundan, hafif bir temizleyici kullanarak yüzün uygun şekilde temizlenmesiyle başlıyorum.
Yüz derisinin pul pul olduğunu veya çok kuru olduğunu ve bu nedenle bakteri kaynağı olma riski olduğunu görüyorsanız, cildi özel bir nemlendirici ürünle güçlendirin . 
Hala nemlendiricilerin cildiniz için çok zengin olduğunu düşünüyorsanız, tüm cilt tipleri için ideal olan bir serum seçin.

2. Yeterince su için:

Cilde sunacağınız dış nemlendirmenin yanı sıra özellikle akne salgınlarının yoğun olduğu dönemlerde bol su içerek vücudu içten nemlendirin. Kışın en az 8 ila 10 bardak su idealdir, sıcaklık arttıkça vücudun içeriden hidrasyonu arttırılmalıdır.

3. Akne için topikal tedavilerin kullanımını sınırlayın:

Benzen peroksit ve salisilik asit , en iyi sivilce önleyici maddelerden ikisidir, ancak kış ve ilkbaharın kuru iklimi ve ayrıca hava, bu bileşenlerle birlikte cildi aşırı derecede kurutabilir.
Ekstra bakıma ihtiyaç duyan kalıcı sivilceleriniz varsa, bu bileşenlerin daha düşük konsantrasyonuna sahip bir tedavi uygulayın.

4. Yastık kılıflarını sık sık değiştirin

Yüzünüzdeki veya saçınızdaki yağlılık yastık kılıfınızda kalır ve sivilceler bu garip faktör tarafından daha da şiddetlenir.
Güçlü sivilce izleri olan bir cildiniz varsa yastık kılıfını haftada bir veya daha erken değiştirin. Ayrıca ellerdeki bakteriler yüze geçeceği için gün içerisinde yüzünüze dokunmaktan kaçının.

5. Saçınızı yüzünüzden uzak tutun:

Akne esas olarak alın ve burnu etkiler ve sıklıkla yüze düşen ve yağlılığı nedeniyle gözenekleri tıkayan saçlardan etkilenir. Bu nedenle, bir süre saçakları ve masumiyeti unutun ve saçlarınızı yüzünüzden uzağa doğru toplayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.