enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“ARTIK AK PARTİ MUHALEFETE ÇALIŞIYOR”

O dönemki Ak Parti kadroları ve danışmanları ve de Ak Parti “ORTAK AKLI” her türlü eleştiriyi, muhalefeti bir şekilde göğüslerinde yumuşatıp birde tribünlerden alkışı alıp geri püskürtmeyi başarıyorlardı bir şekilde.

“ARTIK AK PARTİ MUHALEFETE ÇALIŞIYOR”
5 Aralık 2021 21:05 | Son Güncellenme: 5 Aralık 2021 22:32
A+
A-

2003 Kasım’da Ak Partinin iktidarıyla TBMM’de bulunan CHP ve meclis dışı partiler, medya, gazeteciler, emekli askerler, yargı vb. Ak Partiyi her eleştirdiklerinde Ak Parti puan kazanıyordu. Hatta doğru olarak eleştirseler bile bu Ak Partiye yarıyordu ki zaten bütün seçimleri de kazanıyorlardı.

O dönemki Ak Parti kadroları ve danışmanları ve de Ak Parti “ORTAK AKLI” her türlü eleştiriyi, muhalefeti bir şekilde göğüslerinde yumuşatıp birde tribünlerden alkışı alıp geri püskürtmeyi başarıyorlardı bir şekilde.

Sadece 367 garabeti gibi haksızlıklardan falan bahsetmiyorum ha.. Ülkenin ve bu milletin zararına olarak yaptıkları ve gelecekte zarar verecek denilen olaylarda bile Ak Parti ve ORTAK AKLI bu durumu hemen kendi lehlerine çevirmeyi başarıp muhalefeti etkisizleştirmeyi beceriyorlardı bir şekilde..

Muhalefetin tüm unsurları istisnalar kaideyi bozmaz halk nezdinde başarılı olmayan hatta ters tepen tüm yöntemleri tekrar tekrar milletin önüne koymaya devam ediyordu.
Onlar böyle yaptıkça Ak Parti daha da güçlenmeye devam ediyordu…

Geçmiş dönemde yapılan Anketler, Ak Partinin en büyük silahıydı. O zamanlar anketler asla yalan söylemezdi ve geçekti. Çünkü anket sonuçları doğal olarak hep işlerine geliyordu..

2017 YILINDAKİ REFARANDUMLA BİRLİKTE DEVRANDA ROLLERDE DEĞİŞTİ ARTIK

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimide muhalefet açısından tam bir felaket ve dağınıklığın resmiydi. Nitekim Tayyip Erdoğan güle oynaya seçimi kazanmıştı. İşte ne olduysa ondan sonra oldu.

Mhp kongresi ve Başkanlık sistemi refarandumu muhalefeti derlemeye toparlamaya birlikte hareket etmeye başladı ama o dönem skor iktidar hala iktidar tarafındaydı. Ama muhalefette sağdan, soldan hamlelerle ben bu skoru değiştirebilirim havası vermeye başlamıştı. Mhp kongresi hukuki olmayan yollarla kaybedilse de muhalefeti güçlendirmişti aslında…

Referandum da CHP ve Saadet Partisinin başını çektiği muhalefet; partisiz Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ vb. Mhp’den kopanlarla çok başka bir hal almaya başlamıştı.

Referandumu iktidar kazansa da muhalefet derli toplu ve dik durma anlamında iyi bir sınav vermişti. Çünkü artık doğru strateji ve doğru muhalefet yapıyordu…

İşte bundan sonra yapılan her şey muhalefete yaramaya başlamıştı.

Peki bugüne kadar muhalefete yarayan önemli başlıkları madde madde yazmaya çalıştım.

1- İttifak yasası: Ak Parti ve Mhp’nin ortak çıkardığı bu yasa aslında muhalefeti zayıflatmak ve bitirmek maksadıyla yapılmıştı. Çünkü CHP- SAADET ve İYİ Parti gibi hayatta 3 farklı görüş bir araya gelemezdi. Zaten gelmeye de vakitleri yoktu. Ama “Evdeki hesap çarşıya uymadı” ve muhalefet iktidarın çıkardığı yasayla Kemal Kılıçdaroğlu- Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener’in müthiş taktikleri sayesinde 400 küsür vekil çıkaracağı öngörülen ve hatta buna göre planlanan bir seçimde müthiş bir başarı gösterip muhalefeti güçlendirdiler. Eski sistemde % 3-4 alan partinin bile bir hükmü yokken yeni sistemdeki %50+1 yüzünden 0’ın altında kalan partilere bile rağbet arttı doğal olarak…

 

2- İYİ Partinin seçime sokulmaması için verilen uğraşa 15 vekil transferi hem müthiş bir hamleydi hem de 2019 yerel seçimlerde büyükşehirlerin kazanılmasının habercisiydi adeta…

3- Aslında Saadet ve CHP liderlerinin başını çektiği Abdullah Gül hamlesi ve Abdullah Gül’ünde sürpriz biçimde bunu kabul etmesi iktidara vurulan en büyük darbeydi. Ama sayın Meral Akşener’in kararı bu stratejiyi başlamadan bitirmiş oldu.

4- Seçimleri kaybeden muhalefet YSK’nın mühürsüz oylar kararını mağduriyet hanesine yazdırmış oluyordu. Aslında kaybedilen bir seçim gibi olsa da muhalefet için kazanımların olduğu bir seçimdi.

5- Muhalefetin içinde bulunan ama yaptığı muhalefetle Ak Partinin ekmeğine yağ sürenlerinde bir bir ayrılması aslında muhalefeti çok daha güçlendiriyordu…

6- 2019 yerel seçimleri muhalefete başta Ankara ve İstanbul olmak üzere hem zafer getiriyordu hemde psikolojik üstünlük..

7- Ertelenen İstanbul seçimleri ve 13.000’den 800.000’e çıkan oy farkı muhalefeti şaha kaldırmış ve psikolojinin tamamen muhalefete geçmesini sağlamıştı.

8- Referandum ve 2018 Başkanlık sistemi için çıkarılan seçim kanunları

9- Tanzim satışlar

10- Yerel seçimler

11- Ekonomik buhran

12- Damadın bakan yapılması

13- Davutoğlu ve Babacan’ın parti kurması

14-İstanbul seçimlerinin yenilenmesi

15- Şehir Üniversitesi ve Bilim Sanat Vakfının kapatılması

16- 128 Milyar Nerede

17- Pandemi sürecinin ilk başlarındaki panik ve Fahrettin Kocanın performansı durumu iktidar lehine çevirmişti ama daha sonraki taktik hatalar ve bencillik, rakamlarla oynama hastalığı bu durumu çok sürdürmedi ve kontrolde psikolijede tekrar muhalefete geçmeye başladı.

18- Dövizin inanılmaz yükselişi

19- A’dan Z’ye gelen fahiş Zamlar

20- Sedat Peker videoları

21- Ekranlarda Ak Partiyi savunanlar. Geçmişte Ahmet Nejdet Sezer, Deniz Baykal, 367 kararı, Sabih Kanadoğlu ve Aydın Doğan medyası muhalefete ne kadar fayda sağlıyorduysa şimdi de Ertelenen istanbul seçimleri, Özışık kardeşler, Hilal Kaplan, Mehtap Yılmaz, Zafer Şahin, Turgay Güler, Mücahit Birinci, Hasan Öztürk, Ali İhsan Karahasanoğlu, Hasan Basri Ünal, Cem Küçük, Abdurrahman Uzun, Serkan Toper, Tevfik Göksu, Melih Gökçek, Abdülkadir Selvi, Melik Yiğitel, Mehmet Özkan, Yaşar Hacısalihoğlu, Mehmet Şahin vb. Ak Partiye o kadar yarar sağlıyorlar.!

22- Muhalefet liderlerinin çok farklılaşan ve gönüllere dokunan siyaseti

23- Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu faktörü

24- Anketler. Avrasya, Mak ve Metropolün başını çektiği ve sürüklediği geçmişte Ak partinin en önemli silahı olan anketler artık muhalefetin eline geçmiş oldu. İktidar tarafı Anketler inandırıcı değil deseler de kendi anket şirketleri de ortalıkta görünmüyorlar. % 60’lık Adil Gür kaybolup gitti artık..

25-Sürekli Merkez Bankası başkanı ve Hazine bakanının değiştirilmesi

26- Ak Partinin de tıpkı geçmişte muhalefetin yaptığı gibi inatlaşması

27-Demirören Medya grubu: Geçmişte Aydın Doğan grubunun attığı her manşet nasıl Ak Partiye yarıyorsa şimdi Demirören medya grubunun her şeyi muhalefete yarıyor.

28- İthalat politikası

29- İşsizlik

30- Yüksek Enflasyon ve buna rağmen düşük gösterme çabası

31- İsraf ve şatafat

32- 3-5 maaşlı bürokratlar

33- Akpartinin tamamen halktan kopması

34- Erol Olçak’ın vefatı ve İbrahim Uslu ve Faruk Acar’ın Ak Partiyi bırakması

35-Adaletsizliklerin çoğalarak devam etmesi

36- Tek adam yönetimi

37- TBMM’nin etkisizleştirilmesi

 

Bu ve buna benzer onlarca başlık artık sinerjinin ve motivasyonun muhalefete geçtiğinin göstergesi oluyordu.

Tv’lerde Ak Partiyi savunanların inanılmaz gafları ve halktan kopuklukları ve sürekli dış güçler bahanesi insanları canından bezdirmeye yetiyordu.

Dikkat edin sosyal medya sitelerinde Ak Partiyi savunabilecek kimseler kalmadı artık. Savunanlarda hala vatan millet sakarya edebiyatı ve dış güçlere bahane bulsalarda bunlarda artık rağbet görmüyor. Kısaca Ak Parti geçmişte muhalefet ne yaptıysa şimdi kendi yapıyor ve bu da doğal olarak muhalefete yarıyor.

Geçmişte Muhalefet içindeki aklı selimler muhalefetin tutumunu değiştirmeyi başaramamıştı şimdi de Ak Partinin içindeki aklı selimler iktidarın tutumunun değiştirmesini başaramıyorlar.

Ve her geçen gün “yassı balık yan gitmeye devam ediyor.” Bu gidişat Ak Parti için yolun sonunun çok yaklaştığını da açıkca gösteriyor.

Son bir not: Eskiden muhalefet geçmişte Ak Partinin mitingine katılım sayılarının tartışırdı şimdi ise Ak Parti muhalefetin mitingine katılım sayılarını tartışıyor. Bu bile devranın nasıl döndüğüne en büyük işarettir.!

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.