enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Apple’dan Google ve Microsoft için yeni destek

Apple, Google ve Microsoft, parolasız oturum açmaların kullanılabilirliğini hızlandırmak için FIDO standardına yönelik genişletilmiş desteği taahhüt ediyor. Yeni uygulama önde gelen cihazlarda ve platformlarda tüketicilere daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli oturum açma olanağı sunulacak.

Apple’dan Google ve Microsoft için yeni destek
16 Mayıs 2022 12:05
A+
A-

 Web’i herkes için daha güvenli ve kullanılabilir hale getirmek amacıyla ortak bir çabayla Apple, Google ve Microsoft bugün, FIDO Alliance ve World Wide Web Konsorsiyumu tarafından oluşturulan ortak bir parolasız oturum açma standardı desteğini genişletme planlarını duyurdular. . Yeni yetenek, web sitelerinin ve uygulamaların, tüketicilere cihazlar ve platformlar genelinde tutarlı, güvenli ve kolay parolasız oturum açma olanağı sunmasını sağlayacak.
Yalnızca parolayla kimlik doğrulama, web’deki en büyük güvenlik sorunlarından biridir ve bu kadar çok parolayı yönetmek tüketiciler için zahmetlidir ve bu da tüketicilerin genellikle aynı parolaları hizmetlerde yeniden kullanmasına neden olur. Bu uygulama, maliyetli hesap devralmalarına, veri ihlallerine ve hatta kimliklerin çalınmasına neden olabilir. Parola yöneticileri ve iki faktörlü kimlik doğrulamanın eski biçimleri artan iyileştirmeler sunarken, daha uygun ve daha güvenli oturum açma teknolojisi oluşturmak için sektör genelinde işbirliği yapılmıştır.

Genişletilmiş standartlara dayalı yetenekler, web sitelerine ve uygulamalara uçtan uca parolasız bir seçenek sunma yeteneği verecektir. Kullanıcılar, parmak izlerinin veya yüzlerinin basit bir şekilde doğrulanması veya bir cihaz PIN’i gibi, cihazlarının kilidini açmak için her gün birden çok kez yaptıkları aynı işlemle oturum açar. Bu yeni yaklaşım, kimlik avına karşı koruma sağlar ve oturum açma, SMS üzerinden gönderilen tek seferlik parolalar gibi parolalar ve eski çok faktörlü teknolojilerle karşılaştırıldığında çok daha güvenli olacaktır.

Parolasız Standart Desteğin Genişletilmesi

Dünyanın dört bir yanından yüzlerce teknoloji şirketi ve hizmet sağlayıcı, milyarlarca cihazda ve tüm modern web tarayıcılarında zaten desteklenen parolasız oturum açma standartlarını oluşturmak için FIDO Alliance ve W3C içinde çalıştı. Apple, Google ve Microsoft, bu genişletilmiş yeteneklerin geliştirilmesine öncülük etti ve şimdi kendi platformlarına destek oluşturuyor.

Bu şirketlerin platformları, milyarlarca endüstri lideri cihazda parolasız oturum açmayı sağlamak için halihazırda FIDO Alliance standartlarını desteklemektedir, ancak önceki uygulamalar, kullanıcıların parolasız işlevselliği kullanabilmeleri için her bir cihazla her bir web sitesinde veya uygulamada oturum açmasını gerektirir. Bugünün duyurusu, kullanıcılara daha sorunsuz ve güvenli parolasız oturum açma için iki yeni yetenek sağlamak üzere bu platform uygulamalarını genişletiyor:

Kullanıcıların, her hesabı yeniden kaydettirmek zorunda kalmadan, birçok cihazında, hatta yeni cihazlarda FIDO oturum açma kimlik bilgilerine (bazıları tarafından “geçiş anahtarı” olarak anılır) otomatik olarak erişmesine izin verin.

Çalıştırdıkları işletim sistemi platformu veya tarayıcıdan bağımsız olarak, kullanıcıların yakındaki bir cihazdaki bir uygulamada veya web sitesinde oturum açmak için mobil cihazlarında FIDO kimlik doğrulamasını kullanmalarını sağlayın.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamanın yanı sıra, bu standartlara dayalı yaklaşımın geniş desteği, hizmet sağlayıcıların alternatif bir oturum açma veya hesap kurtarma yöntemi olarak parolalara ihtiyaç duymadan FIDO kimlik bilgilerini sunmasına olanak sağlayacaktır.

Bu yeni özelliklerin önümüzdeki yıl boyunca Apple, Google ve Microsoft platformlarında kullanıma sunulması bekleniyor.

“’Daha basit, daha güçlü kimlik doğrulama’ sadece FIDO Alliance’ın sloganı değil, aynı zamanda spesifikasyonlarımız ve dağıtım yönergelerimiz için yol gösterici bir ilke olmuştur. Her yerde ve kullanılabilirlik, çok faktörlü kimlik doğrulamanın geniş ölçekte benimsendiğini görmek için kritik öneme sahiptir ve platformlarında ve ürünlerinde bu kullanıcı dostu yeniliği destekleme taahhüdünde bulunarak bu hedefi gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oldukları için Apple, Google ve Microsoft’u alkışlıyoruz, “dedi Andrew Shikiar FIDO Alliance’ın icra direktörü ve CMO’su. “Bu yeni yetenek, güvenlik anahtarlarının süregelen ve artan kullanımının yanı sıra yeni bir düşük sürtünmeli FIDO uygulamaları dalgasını başlatıyor ve hizmet sağlayıcılara modern, kimlik avına karşı dayanıklı kimlik doğrulamayı dağıtmak için eksiksiz bir seçenek yelpazesi sunuyor.”

“FIDO Alliance ve World Wide Web Konsorsiyumu tarafından geliştirilen ve pratikte bu yenilikçi şirketler tarafından yönetilen standartlar, nihayetinde Amerikan halkını çevrimiçi ortamda daha güvenli tutacak ileriye dönük düşünce türüdür. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Jen Easterly, özel sektör ortaklarımızın hizmet sağlayıcılar için esneklik ve müşteriler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi ekleyen açık standartlara bağlılığını takdir ediyorum” dedi.

“CISA’da, tüm Amerikalılar için siber güvenlik temel çizgisini yükseltmek için çalışıyoruz. Bugün, yerleşik güvenlik en iyi uygulamalarını teşvik etmek ve parolaların ötesine geçmemize yardımcı olmak için güvenlik yolculuğunda önemli bir kilometre taşıdır. Siber bir takım sporudur ve işbirliğimizi sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Apple’ın Platform Ürün Pazarlama Kıdemli Direktörü Kurt Knight, “Ürünlerimizi sezgisel ve yetenekli olacak şekilde tasarladığımız gibi, özel ve güvenli olacak şekilde tasarlıyoruz” dedi. “Daha iyi koruma sunan ve parolaların açıklarını ortadan kaldıran yeni, daha güvenli oturum açma yöntemleri oluşturmak için sektörle birlikte çalışmak, maksimum güvenlik ve şeffaf bir kullanıcı deneyimi sunan ürünler oluşturma taahhüdümüzün merkezinde yer alıyor. ‘ kişisel bilgiler güvende.

Google Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Mark Risher, “Bu dönüm noktası, korumayı artırmak ve eski parola tabanlı kimlik doğrulamasını ortadan kaldırmak için sektör genelinde yapılan ortak çalışmanın bir kanıtıdır” dedi. “Google için, şifresiz bir geleceğe yönelik sürekli inovasyonumuzun bir parçası olarak FIDO ile birlikte yaptığımız yaklaşık on yıllık bir çalışmayı temsil ediyor. FIDO tabanlı teknolojiyi Chrome, ChromeOS, Android ve diğer platformlarda kullanıma sunmayı dört gözle bekliyoruz ve uygulama ve web sitesi geliştiricilerini bunu benimsemeye teşvik ediyoruz, böylece dünyanın dört bir yanındaki insanlar şifre riskinden ve karmaşasından güvenli bir şekilde uzaklaşabilirler.”

“Şifresiz bir dünyaya tam geçiş, tüketicilerin onu hayatlarının doğal bir parçası haline getirmesiyle başlayacak. Geçerli herhangi bir çözüm, bugün kullanılan parolalardan ve eski çok faktörlü kimlik doğrulama yöntemlerinden daha güvenli, daha kolay ve daha hızlı olmalıdır,” diyor Microsoft’ta Kimlik Programı Yönetimi Kurumsal Başkan Yardımcısı Alex Simons. “Platformlar arasında bir topluluk olarak birlikte çalışarak sonunda bu vizyona ulaşabilir ve şifreleri ortadan kaldırmaya yönelik önemli ilerlemeler kaydedebiliriz. Hem tüketici hem de kurumsal senaryolarda FIDO tabanlı kimlik bilgileri için parlak bir gelecek görüyoruz ve Microsoft uygulamaları ve hizmetleri arasında destek oluşturmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.