enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Resimli, Anlamlı, Sözlü, Kısa ve Öz “Anneler Günü Kutlu Olsun” Mesajları (Anneler Günü Ne Zaman?)

Anneler Günü, annelerimizi anmak, sevindirmek ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür.
Anneler günü, anneleri onurlandıran ve sevindiren özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanmaktadır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Resimli, Anlamlı, Sözlü, Kısa ve Öz “Anneler Günü Kutlu Olsun” Mesajları (Anneler Günü Ne Zaman?)
13 Mayıs 2023 10:33 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2023 12:14
A+
A-
Dünya Anneler Günü ne zaman? 2023 ün Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü ne zaman 2023 kaç gün kaldı? Anneler Günü değişiyor mu?

2023 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü dünyada ve Türkiye’de ayrı tarihlerde kutlansa da en çok kutlandığı tarih Mayıs ayının ikinci haftasıdır. Bu yıl yani 2023 yılı Anneler Günü de Ülkemizde Mayıs ayının 2. haftasına denk geliyor. Bu nedenle de bu yıl 2023 Anneler Günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim günü de olan 14 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Anneler gününüz kutlu olsun.

Anneler Günü Kutlu Olsun

Nitekim Cenabı Allah Kuranı Kerimde bir çok sure ve ayette bu konuda emirler vermiştir. İşte o ayetlerden biri de Lokman suresinde şöyle buyurmuştur.

“Ancak bizim inancımıza göre anneler günü bir gün değil her gündür. Biz insana, anne babasına (en güzel bir biçimde davranmasını) emrettik. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. O halde Bana ve annene babana şükret! Dönüş Banadır.”

 

İsra Suresi 23. Ayette ise;

“Rabbiniz size kendisinden başkasına kulluk etmemenizi ve anne babanıza karşı her zaman iyi davranmanızı emretti. Annen ya da baban yanında ihtiyarlarsa onlara ”Öf” bile deme! Onları azarlamak yerine onlara gönül okşayıcı sözler söyle.” buyurmuştur.

Müslümanlar olarak hepimizin yaygın olarak okuduğu dua olan İbrahim Suresinin 41. Ayeti ise Hz. İbrahim (a.s) duası olarak ta bilinen;

“Rabbimiz. Hesap görülecek günde beni, anne babamı ve inanları bağışla.” amin.

Nitekim iki cihan serverimiz Hz. Muhammed (s.a.v)

“Cennet annelerinin ayakları altındadır” diyerek annenin önemini vurgulamıştır.

Bu özel gün için Kastamonu mülki idari amirleri birer mesaj yayınladılar işte o mesajlar…

 

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın Anneler Günü Mesajı

 

Aile ile toplumu bütünleştiren en güçlü bağ annelerimiz; bizleri büyük bir millet yapan değerlerin yaşatılmasında, sağlıklı, çalışkan, azimli bireylerin yetiştirilmesinde en önemli rolü alan hayat zenginliğimizdir.

Sevginin kaynağı olarak şefkati dağıtan, hoşgörüyü gösteren, azmi, doğruyu öğreten kişiliği ile toplumun mimarı olmayı başaran annelerimiz, aynı zamanda vatan savunmasında ve bağımsızlığımızın kazanılmasındaki en önemli değerimizdir.

Hayat boyunca fedakarlık sergileyen annelerimiz bugün de aynı sorumluluklarının başarıya dönüştürülmesindeki cesaret ve kararlılıkla vatan, millet, devlet bütünlüğünün sonsuzluğuna da imza atmaktadırlar.

Dün, bugün ve yarınlarından emin bir milletin, geleceğinin inşası için duyduğu sorumluluk ve özenle yetiştirdikleri en kıymetli varlıklarını eğitime, öğretime, bilime, sanata, asker ocağına gönderen saygıdeğer annelerimize minnet ve şükran duygularımı sunuyorum.

Tüm gönülleri fetheden ve tarih boyunca kazanılan zaferlerin tek kahramanı olan başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, tüm cennet annelerinin “Anneler Günü”nü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.