enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti ve Mhp Kastamonu Belediyesini Altın Tepside Chp’ye İkram Ettiler! (2)

Yerel seçimler bitti artık. bizde Kastamonu özelinde seçimlerin analizini yapmaya gayret ediyoruz. Bu yazımız Kastamonu Mhp hakkında ve ittifakların verdiği zararlar hakkında olacaktır. Üçüncü yazımız ise Kastamonu Ak Parti ve genel üzerine olacaktır.

Ak Parti ve Mhp Kastamonu Belediyesini Altın Tepside Chp’ye İkram Ettiler! (2)
4 Nisan 2024 11:18 | Son Güncellenme: 4 Nisan 2024 11:24
A+
A-

İlk yazımızın linkini buraya bırakıyorum, okumak isteyenler linke tıklayarak okuyabilirler Ak Parti ve Mhp Kastamonu Belediyesini Altın Tepside Chp’ye İkram Ettiler! (1)

MHP KENDİ İÇİNDE SORUN YAŞIYOR

Mhp’de Tosya ve Taşköprü’de son zamanlarda bir toparlanma olduysa da, Taşköprü’de bu toparlanma seçim kazanmaya yetmedi. Tosya’da ise karşılık buldu ve Volkan Kavaklıgil güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. Yalnız şunu söylemiş olayım; Volkan Kavaklıgil, ilk seçildiği günlerdeki başkanlığa tekrar geri dönmesi ve herkesle barışması gerekir. Yoksa işi çok zor.

Taşköprü’de Eczacı Yıldıran Yüksel, iyi toparladı ama vakit yetmedi. Belki bir ay önce sahaya çıkmış olsaydı şansı biraz daha artmış olurdu. Yıldıran Yüksel iyi toparladı dememim sebebi, hem aldığı oy, hemde biri bakan üç eski efsane ismi bir araya getirmeyi ve teşkilatları birleştirmeyi başarmasından dolayı söylüyorum. Bakın Kastamonu’da yüzde 50’den yüzde 6’ya düştü, benzer durum Taşköprü’de de yaşanabilirdi. Taşköprü Mhp’de kim aday olursa olsun, bu seçimde işleri çok zordu. Yıldıran bey de bu zorluğu yaşamış oldu. Seçimden 3-4 gün önce önemli bir Mhp’li arkadaş ile görüştüğümde, nasıl gidiyor dediğimde, verdiği cevaptan işlerinin çok zor olduğunu anlamıştım.

Kastamonu Mhp’nin; İnebolu, Cide, Azdavay ve Hanönü’yü kazanması, Tosya’da güven tazelemesi ve toplamda 8 ilçeyi kazanması bence büyük başarıdır. Mhp’nin Kastamonu’da yeniden bir yapılanmaya ve sahalara geri dönmeye ihtiyacı var. Çünkü Mhp, aksiyon partisidir. Hareketsizlik ve heyecansızlık Mhp’yi bitirdi daha da bitirebilir. Eskiden Asker salavatlamaları, şehit cenazelerindeki tekbir sesleri tekrarlanmadığı sürece Mhp’yi zor günler beklemektedir..

Mhp’nin yerelde yaşadığı sorunların sebebi, genel politikalardan kaynaklanıyor. Mhp, Ak Parti ile ittifak nedeniyle sahada bir şey üretemiyor. Muhalefet partisi olarak oyunu, iktidardan alması gerekirken, iktidarın cezasını çekmiş oluyor. Birde bazı işgüzar Mhp’liler çıkıp, emekliler limon satsın deyince de sandıkta yenilgi kaçınılmaz oluyor. Bakın Kastamonu’da 5 yıl önce % 50 oy alan parti, bu seçimde % 6 alıyorsa, bu sadece Kastamonu özelinde değerlendirmemek gerekiyor. Nitekim Mhp’nin yönettiği, veya yüksek oy potansiyeli olan Amasya, Manisa, Balıkesir, Silivri vb. bir çok yerde oylar Chp’ye kaydıysa genel bir sorun var demektir.

MHP’DE GENEL BİR SORUN VAR

Mhp, hani sadece Kastamonu’da hüsran yaşamış olsa, hadi o zaman sadece yerel yöneticilerin suçu diyebiliriz. Ancak Türkiye geneli bu sıkıntıyı yaşıyorsa ki yaşadı, o zaman GENEL BİR SORUN var demektir.

Emekli maaşlarının az olmasından yakınan sayın Devlet Bahçeli, TBMM’de emekli maaşları asgari ücret kadar olsun teklifine ise hiç düşünmeden Ak Partiyle birlikte HAYIR oyu verdi. Yine sayın Bahçeli Kudüs kırmızı çizgimizdir diyor, ama İsrail’e Ticaretin kesilmesi için verilen önergeye hemen RET veriyor. Mhp ve tüm muhalif partiler kendilerini gözden geçirmeleri gerekiyor. Bu gidiş, doğru bir gidiş değil çünkü.!

 

Mhp son 5 yıldır Kastamonu’da bakan karşılamaktan, protokol uygulamaktan vatandaşa vakit ayıracak zaman bulamadı. Hasan Baltacı’nın halkla kurduğu iletişimi Mhp, Turhan Topçuoğlu’ndan sonra hiç kuramadı. Nitekim Turhan Topçuoğlu’nun oğlunu da Chp’ye kaptırmış oldular.

İTTİFAKLAR PARTİLERE ZARAR VERİYOR

2018’de getirilen İttifak modelleri her ne kadar küçük partileri gündemde tutsa da uzun vadede Ak Parti ve Chp’ye yaramaktadır. Milletin önüne sandık gelince, diğer ittifak kazanmasın diye, mecbur en güçlü adaya oy veriyor. İstanbul’da İYİ Parti ve Hdp, hatta Saadet Partisi seçime girmesine rağmen oylar ister istemez Millet İttifakı adayına veriliyor. Bu durum Cumhur ittifakında da aynen uygulanmış oluyor. Onun için bu ittifak modelinin tekrar gözden geçirilmesi zaruridir. Yoksa bu gidişle tüm partiler dolaylı veya dolaysız, ya Ak Partiye ya da Chp’ye çalışmak zorunda kalacaklar.

 

Not: Yazının devamı gelecek

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.