enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Açelya Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Açelya, “fundagiller” ailesinin en meşhur üyesinden biridir. Kuzey Amerika kıtası ile Asya toprakları bu çiçeğin anavatanı olup bu çiçek genellikle akarsu ve bataklık çevrelerinde yaşamaktadır. Japonya, açelya çiçeği yetiştiriciliği konusunda bir numaralı ülkedir.

Açelya Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!
27 Mart 2024 13:10
A+
A-

Açelya Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Açelya çiçeğine genel olarak bakıldığında; anlamının aşk olduğu görülse de bu anlam açelya çiçeğinin renklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Pembe Açelya

Pembe açelya; saf aşk, yeni aşk, sadakatli aşk gibi kavramları temsil etmektedir.

Beyaz Açelya

Beyaz açelya masumiyet, asalet ve saflık kavramlarının birleşmiş halini temsil eder.

Sarı Açelya

Sarı açelya mutluluk ve masumiyet kavramlarının birleşmiş halini ifade eder.

Kırmızı Açelya

Kırmızı açelya, aşk ve tutku kavramlarının karışmış halini temsil eder.

Turuncu Açelya

Turuncu açelya, güç, kudret ve kariyer kavramlarının karışmış halini temsil eder.

 

Açelya Çiçeği Hangi Amaçla Hediye Edilir?

 Açelya çiçeği, ortada sevginin olduğu her yerde hediye amaçlı olarak kullanılabilir. Örneğin; sevgililer günü, ilk tanışma, anneler günü ve babalar günü gibi özel günlerde açelya hediye edebilirsiniz. Ancak açelya hediye ederken renklere de dikkat etmelisiniz. Eğer çok romantik bir ortam için ise pembe, ailevi ya da arkadaş çevresi ise beyaz açelyayı tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

 

Açelya Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Açelya çiçeği, özellikle parfümeri ve kozmetik alanında kullanılan bir çiçektir. Ayrıca bu çiçek tüketim amaçlı gıda ürünlerinde de kullanılabilmektedir.

Açelya Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

 

Açelya çiçeğinin içerisinde çok sayıda yararlı madde tespit edilmiş ve bu maddelerin insan sağlığına çeşitli yararları olduğu ispatlanmıştır. Bu yararlar aşağıda listelenmiştir.

 

l Açelya çiçeği suyunun düzenli tüketilmesi halinde midede meydana gelen gastrit sorunu ortadan kalkar. Ayrıca mide ülserleri de açelya çayı ile hemen hemen ortadan kaldırılabilir. Midede meydana gelen yanmalar, kramplar, spazmlar ve hazımsızlık minimize olur.

l Anüste meydana gelen hemoroid (basur) rahatsızlığına iyi gelir. Ezilmiş açelya çiçeklerinin anüs bölgesinde bulunan basura sürülmesi halinde doğal bir şekilde bu bölgede iyileşmeler görülür.

l Aşırı atopik cilt ve egzama rahatsızlıklarının önüne geçer. Cildin pH değerini düzenler ve cildin daima nemli kalmasını sağlar.

l Diş etlerine ezilmiş açelya çiçeği sürüldüğünde buradaki iltihaplanmalar ortadan kaldırır. Kaynatılmış açelya suyunun ağızda gargara yapılması halinde diş eti rahatsızlıklarının önüne geçilir.

l Açelya çayı düzenli tüketildiği takdirde; iştah kapanır ve metabolizma hızlanır. Böylece kilo vermek kolaylaşır.

l Açelya çayının cilde sürülmesi halinde çeşitli cilt deformasyonları ortadan kalkmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.