enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

ABARTMAYIN! TÜRKİYE’DE 100 KİŞİYE 15 ARABA DÜŞÜYOR

Yine 1990’lı yıllarda telefon direkleri dikildi ve her eve telefon verildi. Hiç bir iktidar yandaşı çıkıp ta eskiden telefonunuz mu vardı diye savunma veya suçlama yapmadı. Keza Gap, Keban, Atatürk vb. onlarca barajlar, keza duble olmasa da yollar, demiryolları, azda olsa köprüler, ve fabrikalar yapılmıştı. Yani bu millete verilen hizmet yine bu milletin vergileriyle veriliyor. yapılan hizmetleri bir lütuf olarak görmemek gerekir!

ABARTMAYIN! TÜRKİYE’DE 100 KİŞİYE 15 ARABA DÜŞÜYOR
2 Kasım 2021 10:24 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2021 13:56
A+
A-

Ne zaman ekonomi tartışmaları çıksa nerde ve hangi ortamda olursa olsun Ak Partiyi savunan kardeşlerimiz ağız birliği etmişçesine hep aynı şeyleri söyleyip güya Ak Partiyi savunuyorlar. Bu savunmaların eskiden tutar yanı da yok değildi ancak artık çokta rağbet görmüyor.

Her dönemin dünya şartlarına uyumlu olarak değiştiğini gözlemleyebiliyoruz. Ben köy çocuğuyum. 1987 yılına kadar elektrik yoktu. O yıllarda dağlara taşlara ovalara elektrik direkleri trafolar dikildi ve her köye ve her eve ayrım yapılmadan elektrik verildi. Hiç bir Anap’lı çıkıp ta eskiden elektriğiniz mi vardı demedi ama.

Eskiden her şey bir denge üzerine yapılıyordu. Elektrik veriliyordu ama barajlarda yapılıyordu. Bütçe tabana yayılıyordu. Şimdi bütçe betona ve 3-5 müteahite yayılıyor.

Evet eskiden bu kadar araba, telefon, üniversite yoktu doğru ama bunlardan alınan trilyonluk vergilerde yoktu. O araba ve telefonlardan alınan vergiler olmasa bugün ülkenin hali nice olurdu hiç düşündünüz mü?

Şimdi Ak Partililer ekonomik tartışmalardan kurtulmanın yolunu ve savunma psikolojisiyle neleri öne sürüyorlar 5 (beş) başlıkta inceleyelim.

1- Eskiden yağ-tüp ve gaz kuyrukları vardı.

 

2- Eskiden bu kadar güzel yollar varmıydı?

3- Eskiden hastane ve eczane kuyrukları vardı.

4- Madem ekonomi bozuk herkeste nasıl araba oluyor o zaman..

5- Cebindeki telefonu çıkar bakalım.

 

Bu yazıda 4 maddeyi beraber inceleyelim. 5. nci maddeyi ayrı bir yazıda inceleyeceğiz.

1- Evet eskiden tüp, gaz ve yağ kuyrukları varmış. Ancak bunlar Kıbrıs barış harekatından dolayı uygulanan amborgalardan ötürü ve genelde dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde kıtlık olmuş. Yani tamda DIŞ GÜÇLER’den kaynaklı bir sıkıntı olduğu da aşikar yani.. Domates, Patates, Soğan, Nohut vb. kuyruklar olmamış ama.. Bundan 50 yıl sonra bugünler için tanzim kuyruklarından, yağ ve akaryakıt zamlarından, domates, patates ve soğan kuyruklarından bahsedilecektir.

2- Eskiden bu kadar yol olmaması da gayet normal yani.. Sanayileşmeye çalışan ama sürekli darbelerle sekteye uğratılan bir Türkiye olduğu gerçeğini de görmezden gelemeyiz. Ancak buna rağmen gerek demiryolları gerek deniz ulaşımı gerekse bugünkü gibi duble yollar olmasa da karayolları ağı örülmüş bir Türkiye varmış..

3- Evet eskiden hastane ve eczane kuyrukları vardı buda doğru.. Şimdi ise yok deniyor. Peki neden yok? Hangimiz istediğimiz güne randevu alabiliyoruz peki? Ya telefonla ya digital yollarla randevu için günlerce uğraşıyoruz ama randevu alamıyoruz ama alamadığımız randevuların sırası olsa Edirne’den Kars’a kuyruk olsa yetmezdi kanımca..  Bir röntgen veya tomografi için bile günlerce aylarca randevu sırası bekleyenler yok mu çevrenizde sanki? Benim memleketim Kastamonu’ya şehir hastanesi yapıldı. Allah razı olsun ama 3 aya sonraya tomografi randevusu veriliyor buda bir gerçek! Geçmişte şartlardan dolayı millet erkenden gider sıraya girer numarasını alır muayenesini de olurdu. Evet sıkıntılıydı evet zahmetliydi ama kimsede uzun süre mağdur da olmuyordu. Ayrıca eskiden sadece devlet hastaneleri vardı şimdi ise her taraf özel hastanelerle dolmuş durumda bunu da dikkate almak durumundayız.

4- Türkiye’de Tuik rakamlarına göre 24 Milyon civarı otomobil varmış. Türkiye’de 100 kişiye düşen otomobil sayısı 15 imiş. Avrupa Birliği ortalaması ise bu rakam 56 imiş. Arjantin’de ide 100 kişiden 31’ine, Meksika’da 100 kişiden 27’si otomobil sahibi imiş. Türkiye otomobil sahipliğinde Afrika ülkelerinin hemen üzerinde yani son sıralarda yer alıyormuş. Makam arabalarının çokluğuna bakıp ta Türkiye’de herkeste araba var zannetmeyin lütfen!

Ayrıca 24 milyon arabanın 10-12 Milyonu 20 yaş üstü çoğu kuş türü olan Doğan, Kartal, Şahin, Renoult, Serçe vb. araçlardan oluşuyormuş. Bu rakamları da ben demiyorum. enflasyon rakamlarını veren Tuik vb. kurumlar veriyor haaa..

Ya birde etrafınıza bakınız lütfen! Şehirlerarası otobüsler dolu, metrolar dolu, tramvaylar dolu, belediye otobüsleri dolu, metrobüsler dolu, kahveler dolu, minübüsler dolu, trenler dolu… eeee hani herkeste araba olsaydı bunlar dolu olur muydu peki!?

Yani iddia ettiğiniz veya savunduğunuz gibi her evde araba yokmuş demek ki!

                           O KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR AMA

Evet eskiden Tüp, Gaz, Yağ kuyrukları vardı. Şimdi ise Sosyal yardım kuyrukları, İşsizlik kuyrukları ve tanzim kuyrukları var.

SOSYAL YARDIM KUYRUĞU

TANZUM SATIŞ KUYRUĞU

İŞSİZLİK KUYRUĞU

 

Sonuç: 20 Yıldır iktidardasınız ama  yine KUYRUK VAR VE ARTARAK  DEVAM EDİYOR.!

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.