SON DAKİKA: Kastamonu’da Uyuşturucuya Büyük Darbe: Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucuya yönelik operasyonlarında metamfetamin, bonzai, esrar ve çok sayıda yasa dışı ekipman ele geçirildi. 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’nın narkotik suçlarla mücadele kapsamında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, bitki yetiştirme ekipmanı ve aparat ele geçirilirken, 6 şüpheli gözaltına alındı.
Kastamonu’da uyuşturucu ile mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirdi. Valilik tarafından yapılan basın açıklamasında, yürütülen çalışmaların toplum sağlığını ve gençleri korumaya yönelik olduğu vurgulandı.
Narkotik Operasyonunda Dikkat Çeken Detaylar
Jandarma ekiplerince yapılan aramalarda farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra, yasa dışı üretim ve kullanımda kullanılan çok sayıda ekipman ele geçirildi. Operasyonun kapsamı, uyuşturucu ile mücadelenin ne denli çok yönlü ve kararlı şekilde sürdürüldüğünü gözler önüne serdi.

Ele Geçirilen Uyuşturucu Maddeler
Gerçekleştirilen aramalarda;
2 gram metamfetamin,
5 gram bonzai,
2 gram kannabinoid maddesi,
4 gram esrar,
2 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.
Ayrıca 13 adet kenevir tohumu da bulunarak yasa dışı üretimin önüne geçilmesi adına önemli bir adım atıldı.
Uyuşturucu Üretim ve Kullanımına Yönelik Ekipmanlar
Operasyonda sadece uyuşturucu maddeler değil, üretim ve kullanımına yönelik çok sayıda ekipman da ele geçirildi. Bunlar arasında;
1 adet iklimlendirme çadırı,
2 adet iklimlendirme ışık düzeneği,
2 adet iklimlendirme vantilatörü,
1 adet pH metre,
17 adet bez saksı,
2 adet havalandırma sistemi,
3 adet uyuşturucu öğütme değirmeni,
26 adet bitki yetiştirme ilacı yer aldı.
Bu malzemeler, yasa dışı üretimin profesyonel düzeyde yapılmaya çalışıldığını ortaya koydu.

Kullanım Aparatları ve Diğer Suç Unsurları
Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda ayrıca;
11 adet uyuşturucu kullanma aparatı,
31 adet kalem parfüm şişesi,
4 adet alüminyum folyo rulosu,
19 adet pürümüz çakmak ele geçirildi.
Bu unsurların, uyuşturucu maddelerin kullanımında ve gizlenmesinde kullanıldığı değerlendiriliyor.

6 Şüpheli Gözaltında, Adli Süreç Başlatıldı
Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 6 şüpheli, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç başlatıldığı ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.
Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin sadece güvenlik boyutuyla değil, toplumsal farkındalık ve önleyici çalışmalarla da devam edeceğini vurguladı. Kastamonu Haber ekibimizden Ertuğrul Köse’nin edindiği bilgilere göre, jandarma ekipleri özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu şebekelerine karşı sahadaki çalışmalarını artırarak sürdürüyor.
“Uyuşturucuya Geçit Yok” Mesajı
Valilik açıklamasında, güvenlik güçlerinin uyuşturucuya ve zehir tacirlerine asla geçit vermeyeceği net bir dille ifade edildi. Toplumun huzur ve güvenliği için yürütülen bu kararlı mücadelenin aralıksız devam edeceği belirtilerek, kamuoyuna saygıyla duyuruldu.
Kastamonu’da gerçekleştirilen bu operasyon, uyuşturucu ile mücadelede önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.