enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Milli Görüş Tekeden Süt, Ispanaktan Yağ Çıkarır (1973’te Yaşanmış Bir Anı)

1973 Yılında Erbakan ve Ecevit yani Chp ve Milli Selamet Partisi hükümet ortağı olunca, Türkiye baştan sona ağır sanayi hamleleri, Kıbrıs Barış Harekatı, İHL ve Kuran Kurslarının açılması ve hala unutulmayan o muhteşem hizmetlere bir bir imza atılmış. İşte o günlere dair yaşanmış efsane bir hikaye daha. Bakın “Milli Görüş tekeden nasıl süt çıkarır” okuyup görün…

Milli Görüş Tekeden Süt, Ispanaktan Yağ Çıkarır (1973’te Yaşanmış Bir Anı)
12 Nisan 2023 05:36
A+
A-

“MİLLİ GÖRÜŞ TEKEDEN SÜT – ISPANAKTAN YAĞ ÇIKARIR”

İşte Milli Görüş Tarihine Işık tutacak Efsane Bir hikaye…

Yer : Beşiktaş
Yıl: 1973

Necati Kayaoğlu abiyle uzun yıllardır tanışırız, Saadet Partisi Bağcılar ilçede uzun yıllar birlikte görev yaptık. Yüzyıl mah. Esnaf. Erzincanlı. Cömert olduğu kadar hikayesi de bol bir abimiz..

Çünkü sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyoğlu ilçe başkanı iken Necati abiyle yönetimde birlikte görev yapmışlar. 1989 Yerel seçimlerinde Tayyip Erdoğan Beyoğlu Belediye başkan adaylığında beraber çalışmışlar. Onun için Necati abi de anekdot ve hikaye çoook. Necati abi hem bu anılarını anlatmayı seviyor hem de anlatırken yemek ikram etmeyi seviyor. Hikayesinin çok olması bu açıdan da çok iyi.

Necati abi; 1973 yılında 12-13 yaşlarında ve ikametgahları Beşiktaş ilçesindeymiş. Babası inşaat işçisi olduğundan Necati abiyi kahvaneye bırakamıyor, çay ocağı vb. yerlere bırakabiliyor.

Bir gün Camiinin hocasına, hem bir şeyler öğretirsin diye camiye bırakmış. Caminin hocası Mahmut hoca Adalet Partiliymiş. Hocanın Oğlu da Yüksek İslam Enstitüsünde okuyormuş.

Hoca Necati abiyi ve diğer çocukları oğluna teslim etmiş. Hocanın oğlu da ilginçtir MSP Gençlik kollarında görevli imiş. Çocukları alıp sürekli MSP Beşiktaş ilçeye götürüyormuş.

Necati Kayaoğlu

Gerisini Necati abinin ağzından dinleyelim; Biz MSP ilçeye gidiyoruz ama siyaset nedir bir şey bilmiyoruz. Orada oyun oynuyoruz, eğleniyoruz. Yalnız oraya her gün sarıklı, sakallı bir hacı amca geliyor ve “Bu Erbakan var ya bu Erbakan bizi kandırdı, bizi aldattı. Erbakan’ın içi YEŞİLMİŞ dışı KIRMIZI, Dinsizlerle, hainlerle hükümet mi kurulurmuş” diye her gün serzenişte bulunuyor.

Biz, kim hükümet kurmuş, kim Başbakan olmuş bilmiyoruz tabi. Meğer Erbakan ile Ecevit hükümet kurmuşlarmış.

Günlerden bir gün hacı amca gene geldi. Zaten her gün gelip aynı şeyleri tekrarlayıp gidiyordu. Ancak bu kez ilçe başkanı Rizeli Mustafa Okul hacı amcaya dedi ki; Amca bir kaç gün sonra buraya MSP’mizin il başkanı gelecek, sende hatta sizlerde gelin kafanıza takılan soruları sorun il başkanı da cevaplasın dedi.

Tevafuk, MSP il başkanı da Beşiktaş ilçe başkanını ağabeyi Mehmet Okul imiş. Gerçekten de bir kaç gün sonra il başkanı Mehmet Okul bey yanında bir kaç kişi ile ilçeye geldi. Oturup sohbet ettiler. İl başkanının yanında genç bir delikanlı vardı. İl başkanı biraz konuştuktan sonra dedi ki; sorularınızı başka zaman alalım, zamanımız yok, yanındaki genci (ismi Aydın olabilir) göstererek bu arkadaş Vakıflar Bölge Müdürlüğünde müdür, hep birlikte onun bir çayını, birer kahvesini içmeye gideceğiz dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü de Akaretlerde idi, ilçeden çıkarak yürüyerek hep birlikte hacı amcada yanımızda bölge müdürlüğüne gittik.

İçeri bir girdik ki içeri de gençler, çocuklar Kur’an okuyorlar, namaz kılıyorlar biz çocuklar da yanımızdaki büyüklerde şaşırıp kaldık.

Neyse çayımızı kahvemizi içip dışarı çıkınca; O Hacı amca il başkanının yanına yaklaştı ve dedi ki ; YA BU ERBAKAN HARBİDEN BÖYÜK ADAM MIŞ. BAKSANA ŞU VAZİYETE. ALLAH ONDAN RAZI OLSUN. BİZ YANLIŞ DÜŞÜNMÜŞÜZ MEĞER. Onun içi de dışı da aynıymış” diyerek özür diledi. Bizde söylediklerinden dolayı mahçubiyetini gizleyemediğini görmüştük.

İşte Milli Görüşçüler böyle olmalı. Hatasını anlayabilmeli özür dilemesini bilmelidir. O Hacı amca da; tıpkı bugün Akp’nin etkisi altında kalıp Saadet Partisine ve Sayın Temel Karamollaoğlu beye demediğini bırakmayan insanlar gibi, Adalet Partisi ve Demirel’in etkisinde kalıp Erbakan’a demediğini bırakmamış.

Ama gördüğü bir manzara karşısında da hatasından vazgeçip derhal özür dilemiş. İnşallah bugün Saadet Partisini, CHP ile ittifak yapıyor diye eleştirenlerin hepsi 15 Mayıs’tan sonra gördükleri manzaralar karşısında HEM SAADET PARTİSİNDEN HEM TEMEL KARAMOLLAOĞLU’ndan ÖZÜR DİLEYİP HELALLİK İSTEYECEKLERDİR. BEN BUNA YÜREKTEN İNANIYORUM İNŞALLAH.!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.