İşte şişkinliğe neden olabilecekler;
Vücudunuzun buna ihtiyacı var ama çoğumuz ihtiyacımızdan fazlasını alıyoruz. Su tutmanızı veya tutmanızı sağlar ve yüksek tansiyon gibi daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Tuzunuzun çoğu önceden paketlenmiş ve hızlı yiyeceklerden gelir. Gıda etiketlerini tuz (sodyum) seviyeleri için kontrol edin.
Karbonhidratlar vücudunuza hızlı bir şekilde kullanabileceği yakıt verir. Ancak aynı anda çok fazla su tutmanıza neden olabilir. Ve karbonhidratlar kanınıza ne kadar hızlı girerse, o kadar olasıdır.
Basit karbonhidratlar – beyaz ekmek, şekerleme, hamur işleri ve alkolsüz içecekler – neredeyse anında kanınıza girer. Kompleks karbonhidratlar – kepekli tahıllar, meyveler ve sebzeler – sindirmeleri daha uzun sürdüğü için olmaz.
Mideniz sadece yumruğunuz kadardır. Gerilebilir, ancak özellikle çok fazla tuzlu yiyecek ve karbonhidrat yerseniz şişkin hissetmenize neden olabilir.
Ne kadar hızlı yerseniz, o kadar fazla hava yutarsınız. Ve kabarcıklı içeceklerde olduğu gibi, bu hava bağırsağınıza bir kez geçtiğinde, kendinizi şişkin hissetmenize neden olabilir.
Midenizin beyninize tok olduğunuzu söylemesi 20 dakika sürebilir, bu nedenle beyniniz mesajı almadan önce şişkinlik ve rahatsızlık yaratacak kadar yiyebilirsiniz.
Çoğu insan zaman zaman biraz düzensizdir ve bu sizi şişkin hissettirebilir. Yeterince su içmemek, diyetinizde ani değişiklikler veya stres ile birlikte bazı gıdalar buna neden olabilir. Genellikle kendi kendine geçer. Birkaç günden fazla sürerse doktorunuza görünün.
Vücudunuzun hücre duvarları, sinir dokusu (beyniniz gibi) ve hormonlar yapması için buna ihtiyacı vardır. Ancak çok fazlası sizi şişirebilir çünkü vücudunuzun onu parçalaması diğer yiyecek türlerine göre daha uzun sürer. Bu, daha uzun süre yapıştığı anlamına gelir.
Kalorisi de yüksektir ve dikkatli olmazsanız kilo almanıza neden olabilir, bu da kendinizi şişkin hissetmenize neden olabilir