enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Geleceğin Kâşifleri İş Başında” (Kastamonu Üniversitesinin Minik Ziyaretçileri Vardı)

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevgi Öztürk ve Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin Şener’in birlikte düzenlediği “Geleceğin Kâşifleri İş Başında” projesi kapsamında Kastamonu Bahçeşehir Koleji okul öncesi bölümü Sarı ve Yeşil sınıf öğrencileri Kastamonu Üniversitesini ziyaret ettiler.

“Geleceğin Kâşifleri İş Başında” (Kastamonu Üniversitesinin Minik Ziyaretçileri Vardı)
25 Mart 2022 14:02
A+
A-

“Geleceğin Kâşifleri İş Başında

Proje kapsamında ilk olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yer alan mesleklerin ve teknolojiye dayalı bilimsel faaliyetlerin tanıtımı yapıldı.

Teknofest yarışmasına Kastamonu Üniversitesini temsil edecek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Teknoloji Takımı “Şerife Bacı’nın Torunları” tarafından tasarlanan ve hayata geçirilen elektrikli araç Atabeygazi’nin tanıtımı yapılarak, takımda yer alan MMF öğrencisi Oğuzhan Güleşen üretim aşamalarını anlattı.

Ardından öğrenciler, Azure ve Andromeda takımları tarafından akıllı yazılım aracılığıyla “İnsansız Hava Aracı” kategorisi kapsamında üretilen uçak ve “Betelgeuse” takımı tarafından tasarlanan “İstiklal” isimli drone ile aktiviteler gerçekleştirdi.

MMF faaliyetleri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Ziyarete gelen öğrencilerle daha sonrasında Üniversite Merkezi Araştırma Laboratuvarları binasındaki Spektroskopik Analiz Laboratuvarları gezilerek, cihaz ve birim bünyesinde yapılan analizler Öğr. Gör.  Merve Zurnacı tarafından anlatıldı.

Yine aynı birimdeki Organik Araştırma Laboratuvarında öğrencilerle parafinden mum yapımı gerçekleştirildi ve sıvı azotla yapılan bazı uygulamalar tanıtıldı.

Laboratuvar ziyaretleri öğrencilerde büyük bir merak uyandırmakla birlikte, eğlenceli aktivitelere de dönüştü.

Öğrenciler, Üniversitenin ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.