enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dişlerinizi Sağlıklı Tutmanın 7 Yolu

Dişlerinizi sağlıklı tutmanın 7 yolu…

Dişlerinizi Sağlıklı Tutmanın 7 Yolu
17 Mart 2022 12:11
A+
A-

Sağlıklı dişlere sahip olmak bir ömür boyu bakım gerektirir. Size güzel dişleriniz olduğu söylenmiş olsa bile, her gün onlarla ilgilenmek ve sorunları önlemek için doğru adımları atmak çok önemlidir. Bu, doğru ağız bakım ürünlerini almanın yanı sıra günlük alışkanlıklarınıza dikkat etmeyi gerektirir.

Dişlerinizi sağlıklı tutmanın 7 yolu;

Dişlerinizi fırçalamadan yatağa gitmeyin

Genel tavsiyenin günde en az iki kez fırçalamak olduğu bir sır değil. Yine de çoğumuz geceleri dişlerimizi fırçalamayı ihmal etmeye devam ediyoruz. Ancak yatmadan önce fırçalamak gün boyunca biriken mikroplardan ve plaklardan kurtulmanızı sağlar.

Düzgün fırçalayın

Fırçalama şekliniz de aynı derecede önemlidir – aslında, dişlerinizi kötü bir şekilde fırçalamak, neredeyse hiç fırçalamamak kadar kötüdür. Plak kaldırmak için diş fırçasını yumuşak, dairesel hareketlerle hareket ettirerek zaman ayırın. Çıkarılmayan plak sertleşerek diş taşı oluşumuna ve diş eti iltihabına (erken diş eti hastalığı) yol açabilir.

Dilinizi ihmal etmeyin

Plak dilinizde de birikebilir. Bu sadece kötü ağız kokusuna yol açmaz, aynı zamanda diğer ağız sağlığı sorunlarına da yol açabilir. Dişlerinizi her fırçaladığınızda dilinizi nazikçe fırçalayın.

Florürlü diş macunu kullanın

Diş macunu söz konusu olduğunda, beyazlatma gücü ve aromasından daha önemli unsurlar aranır. Hangi versiyonu seçerseniz seçin, florür içerdiğinden emin olun. Florür, sağlığın diğer alanlarını nasıl etkilediği konusunda endişe duyanlar tarafından inceleme altına alınırken, bu madde ağız sağlığında temel dayanak noktası olmaya devam ediyor. Bunun nedeni, florürün diş çürümesine karşı önde gelen bir savunma olmasıdır. Dişleriniz için koruyucu bir bariyer sağlamanın yanı sıra çürümeye yol açabilecek mikroplarla savaşarak çalışır.

Diş ipi kullanımına fırçalama kadar önemli davranın

Düzenli olarak fırçalayan birçok kişi diş ipi kullanmayı ihmal eder. DDS’den Jonathan Schwartz’ın dediği gibi diş ipi kullanmak sadece dişlerinizin arasına sıkışmış olabilecek küçük yiyecek parçaları veya brokoli almak için değildir. işaret. “Gerçekten diş etlerini uyarmanın, plağı azaltmanın ve bölgedeki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olmanın bir yolu.” Bu faydalardan yararlanmak için günde bir kez diş ipi kullanmak genellikle yeterlidir. İşte denemek için bir diş ipi seçkisi.

Diş ipi kullanmak

Diş ipi kullanma zorluklarının sizi durdurmasına izin vermeyin Diş ipi kullanmak, özellikle artritli küçük çocuklar ve yaşlı yetişkinler için zor olabilir. Vazgeçmek yerine, dişlerinizi diş ipi ile temizlemenize yardımcı olabilecek araçları arayın. Eczaneden temin edebileceğiniz kullanıma hazır diş ipleri fark yaratabilir.

Gargarayı düşünün

Gargara yapmanın  üç şekilde faydası vardır: Ağızdaki asit miktarını azaltır, diş etlerinin içinde ve çevresinde fırçalanması zor alanları temizler ve dişleri yeniden mineralize eder. “Ağız gargaraları, işleri dengeye getirmeye yardımcı olan yardımcı bir araç olarak kullanışlıdır. Bence fırçalama ve diş ipi kullanma yeteneğinin ideal olmadığı çocuklarda ve yaşlılarda, gargara özellikle yararlıdır. Diş hekiminizden özel gargara önerileri isteyin. Bazı markalar çocuklar ve hassas dişleri olanlar için en iyisidir. Reçeteli gargara da mevcuttur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.