enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Maden Suyunun 5 Faydası (Maden Suyunun Yararları)

Maden suyu, doğal yeraltı rezervuarlarından ve kaynaklarından gelir.

Maden Suyunun 5 Faydası (Maden Suyunun Yararları)
16 Mart 2022 22:08
A+
A-

Kalsiyum, magnezyum ve sodyum dahil olmak üzere çeşitli temel minerallerde yüksek olabilir. Bu nedenle maden suyu içmek bazı sağlık yararları sağlayabilir.

İşte Maden suyunun 5 faydası;

 

Kemik Sağlığını Destekleyebilir

Yeterli kalsiyum alımı, kemik gelişimine ve bakımına yardımcı olduğu için yaşamın her aşamasında kemik sağlığı için önemlidir. Maden suyunun iyi bir kalsiyum kaynağı olduğu gösterilmiştir. Aslında çalışmalar, vücudunuzun maden suyundaki kalsiyumu, süt ürünlerindeki kalsiyum kadar etkili bir şekilde emebileceğini göstermiştir.

Kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir

Araştırmalar, yetersiz kalsiyum ve magnezyum seviyelerinin kalp hastalığı için bir risk faktörü olan yüksek tansiyona katkıda bulunabileceğini düşündürmektedir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin içme suyunu önemli ölçüde daha düşük kan basıncı seviyeleriyle ilişkilendirdi. Maden suyunun bu besinlerin her ikisi için de iyi bir kaynak olabileceği göz önüne alındığında, onu içmek, özellikle seviyesi yüksek kişilerde kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

Kalp sağlığına fayda sağlayabilir

Karbonatlı maden suyu da kalp hastalığına karşı koruma sağlayabilir. Menopoz sonrası kadınlarda yapılan iki çalışma, günde 0,5-1 litre  maden suyu içmenin, trigliserit ve LDL (kötü) kolesterol düzeylerini önemli ölçüde düşürürken, HDL (iyi) kolesterol düzeylerini artırdığını buldu. Bu sudaki magnezyum, kalp sağlığına da faydalı olabilir, çünkü bir çalışma, sudaki daha yüksek magnezyum seviyelerini kalp hastalığından ölme riskinin azalmasıyla ilişkilendirmiştir.

Kabızlığa yardımcı olabilir

Magnezyum açısından zengin maden suyu da kabızlığı önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, mineral içeriğinden bağımsız olarak yeterli sıvı alımının sindirimi iyileştirdiği ve düzenli bağırsak hareketlerinin korunmasına yardımcı olduğu gösterildiğini unutmayın.

Saçları güçlendirebilir

Maden suyu, saç tellerine mineral takviyesi yaparak güçlenmelerini sağlar. Saça parlaklık kazandırır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.