enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
24 Kasım 2021 09:45 | Son Güncellenme: 24 Kasım 2021 12:01
A+
A-
24 Kasım Öğretmenler günü dolasıyla Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz BAHÇACIOĞLU ve Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu birer mesaj yayınladılar.
Vali Avni Çakır mesajında şunları söyledi…
Hayatta her zaman muvaffak olmak adına eğitim neferlerimiz eşliğinde yürüdüğümüz bu zorlu yolda bizlere rehber olan öğretmenlerimiz ile başarmanın gururunu daima yaşıyoruz.
Kendilerine duyduğumuz sonsuz güvenin sahibi öğretmenler, ülke olarak kalkınma yarışındaki en önemli etken ve  geleceğimize  yön veren yaşam tarzımızın mimarlarıdır.
Bugün bulunduğumuz konumun yaratıcıları, yarınlarımızın inşaasındaki güçlü kahramanlarımız olan öğretmenlerimiz; sorumluluk, özveri, sadakat, azim, bilgi deryası, eğitimin can damarı, toplumun sembolü demektir.

Vali Avni Çakır; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı Yayınladı

Millî birlik ve beraberliğimizin varlığını yaşatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin fertleri olarak ulusal ve uluslararası  her alanda  hedeflerimizi daha da yükseltmek için enerjimizi yine öğretmenlerimizin azim ve gücünden alacağımıza inanıyorum. Devlet katkılarıyla eğitime sunulan teknolojik yatırımların kullanılmasında gençlerimizi yarınların  zirvesine taşıyacak olan  öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin  eğitime adanmış bir yürek olarak yetiştirdiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kutsal görevin mensupları öğretmenlerimize teşekkür ediyor; her birine sağlıklı, başarılı, mutlu günler diliyorum dedi.

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz BAHÇACIOĞLU ise 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajında…

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden eğitim neferlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda atılan her adımın isimsiz kahramanları olan öğretmenlerimizin bu yükselişte katkısı çok büyüktür. Yetiştirici, öğretici kimliğiyle yeni nesillere kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olan öğretmenlerimiz, üstlendikleri bu ulvi görev nedeniyle toplumların hayatında her zaman özel ve saygın bir konum edinmişlerdir.

Öğretmenlerimizden beklentilerimiz çocuklarımıza ve gençlerimize düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri; onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, millî ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir. İnsan yetiştirmek çok güzel ve özel bir görevdir. Bu hususta öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarında da üstün gayret ve yüksek bilinç içerisinde olacaklarına yürekten inanıyorum.

Günümüz dünyasında olduğu gibi ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında eğitimin rolü çok büyüktür. Eğitim; bugün artık sadece kalkınma ve gelişmenin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözünde de ifade ettiği gibi sizler; sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarısınız. Dolayısıyla ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize gösterdikleri özveri ve emekten dolayı teşekkür ediyorum.

Bu düşünce ve duygularla tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyor; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit düşen ve bugün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli veya hâlen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise mesajında şunları söyledi…

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu tarafından kendisine verilen Başöğretmen unvanını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmesiyle her yıl bugünü Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.

Öğretmenlerimiz; hayatın merkezine insanı koyan, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma  yolunun insandan geçtiğini bilen, insanımızı yüksek idealler doğrultusunda yetiştiren, geleceğimizi büyük bir özveriyle inşa eden ve aydınlık yarınların kapılarını aralayan anahtarlardır. Gelecek ümidimizin, milli ve manevi değerlerimizin, benliğimizin, kimliğimizin ve sahip olduğumuz zenginliklerin yarınlara aktarılmasını sağlayan köprülerimizdir.

 

Öğretmenlerimiz gelişen ve değişen dünyamızda, yenilikleri her daim takip eden, çağı yakalayan ve bu yeniliklere açık yapısıyla kendini geliştiren varlıklardır. Bu doğrultuda çocuklarımız da dünyamızdaki gelişmelere ve yeniliklere entegre olmuş bir eğitim alarak yetişmektedirler. Bugün bizlerin de görevi eğitimcilerimize çağın yeniliklerini takip eden eğitim ortamlarını oluşturmak ve onların çağdaş adımlarını desteklemektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çağdaş toplum yolundaki rehberlerimiz olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.