enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“20 Yıldır Doğru Söyleyenler Hep Dokuz Köyden Kovuldu” (Bir tarafta Hamaset, Bir Tarafta Gerçekler!)

George Orwell’a atfen söylenen şu söz; “Bir Toplum Gerçeklerden Ne Kadar Uzaklaşırsa, Gerçeği Söyleyenlerden O Kadar Nefret Eder” sözü tam bugünler için söylenmiş bir söz gibi duruyor.

“20 Yıldır Doğru Söyleyenler Hep Dokuz Köyden Kovuldu” (Bir tarafta Hamaset, Bir Tarafta Gerçekler!)
9 Haziran 2022 07:48 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2022 07:58
A+
A-

İşte bizde de 20 yıldır hiç bir zaman gerçekleri bilmek, görmek ve duymak istemeyen ve gerçekleri söyleyenlerden nefret eden bir çoğunluk oluştu ve adeta bilinçli olarak oluşturuldu.

“Doğru söyleyeni dokuz kapıdan kovarlar” misali doğru söyleyeni ne dokuz köyü 90 köyden kovdular ama doğru söyleyenler hep haklı çıktı çıkmaya da devam ediyor. Çünkü Ak Parti bu millete hayal demeyeyim hayal iyi bir şey, hep HAMASET sattı ve duygularımızla oynadı.

Ak Parti iktidara gelince, ilk yıllarında hep İMF’ye 23 Milyar dolar borcumuzu sanki TÜM DIŞ BORCU ödemiş gibi göstermeye çalışmış ve bunda da çok başarılı olmuştu. Milletimizde çabucak inanıvermişti bu algıya.

Saadet Partisi ise bunu hep yalanladı hatta pankartlar bile astırdı. Çünkü ödenen İMF’ye olan senetli borçtu. Ak Partililer buna inanmadılar tabi ve hep Saadet Partilileri hatta o gün hayatta olan Erbakan’ı kıskançlıkla ve yalancılıkla suçlamışlardı. Çünkü Gerçekleri bilmek yerine adeta kendilerine dikta edilen algıları tercih ediyorlardı ve hala öyleler maalesef.

Evet İMF’ye borç bitirilmişti ama onun 30 katından fazla 750 Milyar dolar iç dış borç yapılarak.. Ancak bu durumu bilmek, duymak ve görmek istemediler… 2022 yılında yani bu yıl bütçeden 250 Milyar borcun FAİZ ödemesi var. 20 yılda tam 600 MİLYAR DOLAR FAİZ ÖDENDİ.

Peki madem borç bitmişti bu FAİZLER niçin ödeniyor sizce hadi bir DÜŞÜN!

Düşünceleriniz ne ise hayatınız da odur. Hayatınızın gidişini değiştirmek istiyorsanız, düşüncelerinizi değiştiriniz.” (Marcus Aurelius)

Hani “bir yerimiz ağrır da bir şey çıkar korkusu ile doktora gitmeyiz ya” aynen Ak Partililerde gerçekleri öğrenmemek için doktora yani Saadet Partisine bir türlü gelemediler ve hatta dinlemediler bile…

İŞTE AK PARTİLİLERİN ALKIŞLADIKLARI HAMASİ SÖYLEMLER

* Dolar 3TL iken Dolar 3,5 -4 TL olacak diyenlere karşı Cumhurbaşkanımızın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut TRT ekranlarına çıkıp Dolar 3,5 TL olsun YÜZÜME TÜKÜRÜN diyerek bu millete güvence verdi ama dolar 16-17 TL oldu ama Yiğit Bulut ortalarda görünmüyor.

* “Onların doları varsa bizim Allahımız var” diye hamaset yaptılar. Dolarları bozduruldu ama gram faydası olmadı olamazdı da zaten.

* Eski Ekonomi ve Hazine Bakanımız Dolar 5 TL iken, Dolar 9.10 TL olacak ya diye dolar toplayanlar NAL toplarsınız, çok beklersiniz dedi ama DOLAR çok bekletmedi. Sadece dolar mı Bulgar levası, Arabistan RİYALİ bile o rakamları buldu maalesef…

* İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu geçen yıl tamda bu zamanlar bir yerde konuşurken dedi ki; TEMMUZ ayından itibaren EKONOMİMİZ öyle uçacak, öyle ŞAHLANACAK Kİ siz göreceksiniz demişti. Hem uçtuk hem şahlandık ama işin garip tarafı TERS yöne doğru..!

* Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 2021 Kasım sonu veya Aralık ayında dedi ki; Ocak ayından itibaren piyasalarda düzelmeler başlayacak, fiyatlar normalleşecek, hayat pahalılığı sona erecek ve insanlarımız rahat etmeye başlayacak” demişti yine TAM TERSİ oldu olmaya da devam ediyor.

* Nisan ayı ortalarında Türkiye şeker ithal edecek” diye haberler çıktığında 16 Nisan’da Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, başta şeker olmak üzere gıda arzı konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını, zam fırsatçılarının ‘algı operasyonu’ yürüttüklerini öne sürerek şekerde Türkiye’nin kendine yeterli stokların bulunduğunu söylemişti ancak 15 Mayısta Türkiye 400 bin ton şeker ithal etme kararı alıverdi nedense.

* Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: (2018) Seçimden sonra dolar 5 TL’nin altına düşecek..

* Yeni Ekonomi ve Hazine Bakanımız Tv’na çıktı ve millete umut saçtı ve IŞIK saçtı. Hatta TÜRK LİRASI dibi gördü daha aşağı düşmez dedi. O gün dolar 13.5-14 TL arasındaydı şimdi 17.5 TL oldu. E hani dibi görmüştü 2,5-3TL daha dibe nasıl indi o zaman?

* Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Katarlılarla birlikte törenle temel attığı ve 10.000 kişinin çalışacağı söylenen Sakarya’daki BMC fabrikasının temelleri sökülmeye başlanmış.

* Dolar 18 TL’den garantili mevduat hesabı ile 11 TL’ye düşünce OH Olsun. Dünya lideri dolara müdahale etti ve düşürdü diye göbek atanlar şimdi dolar tekrar 18 TL seviyelerine yaklaşınca neren sus pus acaba?

İŞTE AK PARTİLİLERİN NEFRET ETTİKLERİ GERÇEKLER

• Prof. Dr. Necmeddin Erbakan, (2004) “Ak Parti, Ağacın yaprağını parlatmakla meşgul, parlatsan ne olur? Oysa bu ağacın kökü çürümüş be kökü köküüü”

• Prof. Dr. Necmeddin Erbakan (Kasım 2003): Ben bunları avucumun içi gibi tanıyorum, bunlar çoluk çocuk bunlar DEVLET YÖNETEMEEEZ.

• Yine Erbakan (Kasım 2003): Bunlara leblebici dükkanı bile emanet edilmez.

• Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 27 Kasım 2016 tarihinde ise; “Biz ekonomi dediğiniz zaman bugünkü iktidarın anladığı ekonomiyi anlamıyoruz. Biz kalkınma dediğimiz zaman sadece bir ülkenin rakamlarla büyüdüğünü anlamıyoruz. Bazen rakamlar büyür ama o kalkınma manasına gelmez. Onun için böyle büyümeye ben obezite diyorum. İnsanlar bugün dünyada obezite hastalığına yakalanıyorlar. Bugün Türkiye’mizde maalesef bir obezite hastalığı var. Şişmanladık, kilo aldık. Yollarımız gelişti. Hızlı trenlerimiz yavaş yavaş devreye sokuluyor, havaalanlarımız var, hastanelerimiz arttı, binalarımız yükseldi. Yarın herhangi bir şekilde bize bir yerden ekonomik saldırı olsa o saldırının karşısında kendimizi neyle savunacağız? Yolla mı, havaalanıyla mı, tüp geçitle mi, yüksek binalarla mı? Biz bugün maalesef kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir sanayiye, tarıma sahip değiliz.

• Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu (Şubat 2018), “Bir Kızılderili deyişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum, ‘Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, beyaz AK Partili adam beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak”

• Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın 2015’in Şubat ayında, henüz dolar 2,60 TL seviyesindeyken yaptığı o açıklama:

“Yanlışlar devam mı eder, geri mi dönülür? Diyelim ki devam etti. Geri dönülürse çok güzel. Belli bir darbe aldık hasar aldık. Türkiye gayet kendini onarabilecek güçte bir ülke.
Ama diyelim ki yanlıştan geri dönülmedi. Şu tip demeçler devam etti: Dolar yükselirse yükselsin bir şey olmaz. Faiz enflasyonun sebebidir, faizi indirelim enflasyon insin gibi söylemler devam ederse açık söyleyeyim piyasa Türkiye’nin gözünün yaşına bakmaz.

Neden biliyor musunuz? Piyasa Avustralya’nın da gözünün yaşına bakmaz. Almanya’nın da gözünün yaşına bakmaz. Amerika’nın bile gözünün yaşına bakmaz. Bakmadı 2008 yılında. Bizim bunu anlamamız lazım.
Biz şimdi çok duygu yüklü bir millet olduğumuz için insanlarla veya canlılarla ilgili konuşurken hep bize karşıymış gibi düşünüyoruz. Piyasa cansız bir şey. Duygusuz bir şey. Rasyonel bir şey. Piyasa niye rasyonel? Hata yapanı cezalandırır.

• Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu (11 Ağustos 2018 Dolar 4,5-5 TL seviyelerinde)

Biz defaatle söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Deniz bitti. Bir an önce yatırım ekonomisine geçmezsek, israftan bütünüyle vazgeçmezsek, Türkiye içine girdiği bu girdaptan kurtulamaz. Bu mantıkla gidilirse dolar 7 lira da olur, 8 lira da olur, 10 lira da olur. Türkiye sanayiden ekonomiye, eğitimden yatırıma, topyekûn yeniden bir planlama ve yapılanma dönemine geçmelidir. Günü kurtarmaya yönelik popülist politikalar ülkeyi daha büyük sıkıntılara sürüklemekten başka sonuç vermez. Bir an evvel üretken olmayan, gösterişe yönelik, sadece arazi rantını artıracak yatırımlardan vazgeçilmeli, israfın her türlüsüne son verilmelidir. Türkiye’nin çılgın projelere değil, üreten yatırımlara ihtiyacı var.”

Ey Ak Partili Kardeşim!

Artık ne olur “Gerçekleri bilmeye, görmeye ve duymaya çalışın. Gerçekleri söyleyenlerden NEFRET etmeyin artık. Onlara HAİN damgası vurmayın yeter!

Erbakan’ın bu millete; hem de 28 Şubat ve tüm DIŞ GÜÇLERE rağmen 11 ayda verdiği REFAHI, Ak Parti tam 20 Yıldır niçin veremedi, veremiyor ne olur bir DÜŞÜN!

Düşün ki Kendinize gelin çünkü bu ÜLKE hepimizin..!

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.