enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

14 Mayıs Seçimlerini Kim Kazanır? (Kim Kazanırsa Kazansın Ülkemiz Kazansın)

Seçim yasakları başladı. Ve bir seçim dönemini acısıyla tatlısıyla artık geride bıraktık. 14 Mayıs Pazar günü; Hem T.C. 13. ncü Cumhurbaşkanını ve TBMM’nin yeni dönem milletvekillerini seçmek için sandığa gideceğiz inşallah.

14 Mayıs Seçimlerini Kim Kazanır? (Kim Kazanırsa Kazansın Ülkemiz Kazansın)
13 Mayıs 2023 20:38 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2023 21:22
A+
A-

Sandıklardan çıkacak sonuçlar şimdiden hayırlara vesile olsun. İnşallah hiç bir tatsızlık çıkmadan, kimselerin burnu kanamadan seçimler sonuçlanır ve yeni dönem hayırla başlamış olur.

Hiç kimseye, hiç bir arkadaşıma, hiç bir partiye, hiçbir yetkiliye, hakaret ve küfür etmeden, kimseyi düşmanlaştırmadan, kimseyle alay etmeden, kimseye hain demeden değişik platformlarda kendi duygu ve düşüncelerimi nedenleriyle yazmaya çalıştım.

2019 yerel seçimlerinden beri en iyi dostlarımdan, arkadaşlarımdan dahi telefon, mesaj ve sosyal medya yoluyla hakaretler, küfürler, tehditler ve iftiralar yapıldı şahsıma. Kişisel tercihlerimiz yanlış veya doğru olabilir. Ancak Siyaset bizi bu kadar düşmanlaştırmamalıydı ama maalesef oldu. Bunlar kendilerini biliyorlar, bende biliyorum. Aynı yöntemi kullanarak veya arayarak helallik istemeleri durumunda hakkımı helal ederim. Benimde bu yönde bir hatam eksiğim var ise hatırlatan olursa helallik almak isterim. (Kul hakkı önemli çünkü)

KAZANMAK SANDIKTA BİTMEZ BAŞLAR

Evet Seçim sandıkta kazanılır. Ancak bazen kazandım dersin ama zaman içerisinde kaybedersin, kaybettim diye üzülürsün ama zaman içinde aslında kazandığını fark edersin.

Nitekim Allah (c.c) Kalem suresi 32.ayette;

“Umulur ki, Rabbimiz bize bunun yerine daha iyisini verir. Çünkü biz artık Rabbimizi arzulayanlarız.”

Yine Bakara suresi 139.ncu ayette

 Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz. diye bizlere yol tavsiyelerde bulunmaktadır.

CUMHUR İTTİFAKI KAZANIRSA NE OLUR?

20 yıldır olduğu gibi hayat devam eder. Peki ya sonrası? İşte ben ya sonrasından endişeliyim. Ak Parti demeyim de bu sistem artık parti sistemi değil.

* Mevcut başkanlık sistemi ile hiç bir şeyin değişeceğine ve düzeleceğine ihtimal vermiyorum.

* Aşırı borçlanma ve borcun faizini borç ile ödeme artarak devam eder.

* Bu sistemde TOGG değil yüz çeşit TOGG yapsalar, Gaz değil tonlarca altın bulsalar ekonomimize hiç bir faydası olmayacaktır.

* 2018’de 75 Milyar olan faiz ödemesi 2023’te 560 Milyar olduysa 5 yıl sonra en az 8-10 katı olacaktır. Çünkü bu sistem faizci kapitalist sistemdir.

Haa diyeceksiniz ki hiç mi düzelme şansı yok?

Olmaz olur mu var tabi;

Nasıl mı?

Sayın Tayyip Erdoğan tüm politikalarından vazgeçer, bakanlar kurulunu da sıradan isimlerlerden değil de A Milli Takım gibi önemli isimlerden kurarsa, muhalefetten bile bakan alırsa, TBMM’yi güçlendirirse, tek adam gibi davranmaz istişare edecek isimleri yanına alırsa, Merkez Bankası, AA, TRT, Kızılay, Afad -Yargıtay vb. kurumların güçlenmesini sağlar ve gerçek adaleti tahsis etmeye çalışırsa düzelme ihtimali var.

Peki bu ne zaman belli olur?

Bakanlar Kurulunu açıkladığında belli olur.

Bunları ve buna benzer politikaları yapmaz “Eski Tas Eski Hamam” anlayışı ile devam ederse biz 5 yıl sonraki seçim arefesinde gene patates, soğan ve zamları konuşmak zorunda kalırız. Tarıma ve Üretime önem vermedikten sonra ne yaparsan yap bir işe yaramadı bundan sonra yaramaz da..

Başta Türk Lirasının değer kazanması için acil politikalar geliştirmeli ve hayat pahalılığına son verecek stratejiler geliştirerek güven vermelidir.

Ayrıca Ak Partinin ve CB Sayın Tayyip Erdoğan seçimi kazanırsa kesinlikle tüm kesimlerle de helalleşme yoluna gitmelidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Ötekileştirme, başkalaştırma ve kapmlaştırma politikalarından vazgeçip, 85 Milyonu kucaklayacak bir strateji geliştirmeli tüm yandaş ve trolleri de etrafından uzaklaştırmalıdır. Yoksa bu gidişatları hem kendilerine hem de ülkemize çok zararlar verebilir benden söylemesi…

Bunları yapmazsa ise bu halk bir daha şans vermeyecek hatta verdiğine de pişman olacaktır.

 

PEKİ MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA NE OLUR?

Efendim hayat gene devam eder. Ancak bu kez bazı değişiklikler olarak tabi, bazı derken radikal değişiklikler elbette. Sistem tamamen değişir, kadrolar tamamen değişir. Yeni bir anlayış, yeni kadrolar ve yeni politikalar oluşur.

MİLLET İTTİFAKININ HİÇ MAZERET ŞANSI YOK!

Millet ittifakının iktidara geldikten sonra hiç bir mazeret ve bahane şansı olamaz. “Yok efendim enkaz devraldık, yok efendim yeni sistem kuracağız, yok efendim hazine tam takır” vb. bahaneleri vatandaş kabul etmez. Ak Parti 20 yıldır iktidardaydı sizde 20 yıldır muhalefetteydiniz, yani hazır olmak zorundaydınız. Hazır olsaydınız deyiverir.

Bir yedek futbolcu düşünün devamlı yedek duruyor. Bir maçta son 5-10 dakika bir şans gelince, yok süre azdı, yok hakem yanlış karar verdi falan seyirci bunlardan anlamaz. O şansı iyi kullansaydın der..

Haklı mı? Evet haklı..

Ben Millet İttifakının durumunu şuna benzetiyorum.

Hani Türk Filmlerinde bomba sahneleri olur ya, o bombanın patlamaması için 2 kablodan biri kesilmelidir ama hangisi? Ve saniyeler tık tık bitmektedir. Makas bir Kırmızı kabloya bir Mavi kabloya gider ya; İşte Millet ittifakının önünde böyle bir değil, belki 1000 kablo olacak. Ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının karşılarına zaman içinde çıkacak bu kabloların hepsini ama hepsini doğru kesmekten başka çareleri hiç yok gibi.

Bu kabloları doğru kestikçe;
* Emekliler mutlu olmalı
* İşçiler mutlu olmalı
* Esnaflar mutlu olmalı
* Sanayiciler mutlu olmalı
* İşsizler mutlu olmalı
* Mağdurlar mutlu olmalı
* Doktorlar mutlu olmalı
* Emniyet mensupları mutlu olmalı
* Vatandaş mutlu olmalı
* Öğretmenler mutlu olmalı
* Hukukçular mutlu olmalı
* Taraftarlar mutlu olmalı

* Muhafazakarlar emin olmalı.

* Ve en önemli Gençler ÜMİTLİ OLMALI…

* Kısaca 85 Milyon Mutlu Olmalı

Bu da ancak; tüm kabloları isabetli ve düzgün ve de hızlı kesmekle olacaktır.

Tabi ilk baştan yapılacak çok şeyler vardır elbette. Ancak Emeklilere verdiği 15.000 TL bayram ikramiyesini Mayıs sonu gibi çok acil öne çekmeli ve ödemeleri yaparak hem milleti rahatlatmalı hemde güven vermelidir.

Bu temennilerle sandıktan çıkacak sonucun hayırlara vesile olmasını niyaz ederim. Kim kazanırsa kazansın Ülkemiz kazansın yeter. Seçilecek başta Cumhurbaşkanımız ve yeni kadrolara, Cenab-ı Allah’ın rızasına uygun hizmetler yapmaları için dua eder başarılar dilerim.

 

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.