enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Zilzâl Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Zilzâl Sûresi; Mushaftaki sıralamada doksan dokuzuncu, iniş sırasına göre doksan üçüncü sûredir. Nisâ sûresinden sonra, Hadîd sûresinden önce Medine’de inmiştir. Mekke’de indiğine dair rivayetler de vardır.

Zilzâl Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
A+
A-

Zilzâl ne demek?

Medine döneminde inmiştir. 8 âyettir. Zilzâl, sarsıntı, deprem demektir.

Zilzâl Sûresinin Konusu

Sûrede kıyamet kopması sırasındaki şiddetli yer sarsıntısının ardından kıyamet gününde yaşanacak olan sıkıntı ve dehşet verici haller anlatılmaktadır; ayrıca dünyada işlenen hayır veya şerrin karşılığının âhirette ödül veya ceza olarak alınacağı bildirilmektedir.

Kıyamet gününün ne kadar dehşet verici bir gün olduğu ve o sırada nelerin meydana geleceği anlatılarak insanların o gün için hazırlık yapmaları gerektiğine dikkat çekilmektedir. Başka âyetlerde anlatıldığı üzere kıyamet kopacağı gün sûrun birinci defa üflenmesiyle yerküresinde şiddetli sarsıntılar meydana gelecek ve dağlar yerlerinden kopup savrulacak, yeryüzünde yıkılmayan hiçbir şey kalmayacaktır. Çünkü “kıyamet sarsıntısı gerçekten çok büyük bir olaydır” 

Zilzâl Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Hadis-i şeriflerde buyruldu ki: “Zilzâl sûresi, Kur’ân-ı Kerîm’in yarısına denktir.” “Bir kimse, Cumâ gecesi, iki rekât namaz kılar ve onda Fâtihâ ve on beş kere Zilzâl sûresini okursa, Allah- u Teâlâ, onu kabir azâbından ve kıyâmet sıkıntılarından emîn kılar.”

“Kim, her hangi bir gecede, Zilzâl sûresini okursa, Kur’ân-ı Kerîm’in yarısını okumuş gibi sevâb kazanır.”
“Zilzâl sûresi Rubuu’l Kur’an, yani Kur’ân’ın dörtte birine muadildir. Zilzâl sûresini dört defâ okuyan kişi, sanki Kur’ân’ın tamamını okumuş gibidir.” (Beyzâvî)

“Yâ Resûlallah! Bana öz ve her şeyi içine alan bir sûre öğret” diyen sahâbeye, Resûlullah (s.a.v) Efendimiz; “Zilzâl sûresini oku!” buyurdu.

Zilzâl sûresini, 4 defâ okuyan, bir hatim sevâbı alır.

41 defâ okuyan düşmanlarını mağlub eder.

Bir kimse, Cumâ gecesi, iki rekât namaz kılar ve onda Fâtihâ ve on beş kere Zilzâl sûresini okursa, Allah-u Teâlâ, onu kabir azâbından ve kıyâmet sıkıntılarından emîn kılar.

 

Beyyine Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.