enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Zerdeçal Zayıflatma Diyeti: Kilo Kaybı İçin Zerdeçallı Süt

Zerdeçal , genel sağlığı ve bağışıklığı artırmak için muhtemelen en popüler baharat listesinin başında gelirken kilo kaybı içinde en iyi besindir.

Zerdeçal Zayıflatma Diyeti: Kilo Kaybı İçin Zerdeçallı Süt
18 Mayıs 2022 11:24 | Son Güncellenme: 18 Mayıs 2022 15:54
A+
A-

Zerdeçal , genel sağlığı ve bağışıklığı artırmak için muhtemelen en popüler baharat listesinin başında gelir . Kafe menülerinde eski güzel bir kapuçino ile zerdeçallı latte jostling alanını ve bağışıklık seviyelerini yükseltmeye yardımcı olmayı vaat eden eczane reyonlarında zerdeçal haplarını göreceksiniz. Altın renkli toz, körilerde ve Ayurvedik ilaçlarda anti-inflamatuar olarak kullanılan eski bir baharattır. Ama zerdeçal kilo vermek için iyi mi? Araştırma çalışmaları böyle olabileceğini söylüyor.

Bu yazıda zerdeçalın kilo vermede ne kadar etkili olduğunu ve önerilen günlük dozun ne olduğunu öğreniyoruz.

Zerdeçal Kilo Kaybına İyi Gelir mi?

Zerdeçal, en aktif olanı kurkumin olan kurkuminoidler adı verilen biyoaktif bileşikler içerir. Curcumin, zerdeçalın parlak sarı renginden sorumlu olan bir polifenoldür. Çalışmalara göre , kurkumin çeşitli inflamatuar durumları, metabolik sendromu, artriti, anksiyeteyi ve hiperlipidemiyi yönetmeye yardımcı olabilir. Son araştırmalar , kurkuminin kilo vermeye de yardımcı olabileceğini gösteriyor. Daha fazlasını öğrenelim.

Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir

Zerdeçalın antioksidan ve antienflamatuar özellikleri, esas olarak bileşik kurkumin nedeniyle kilo kaybından sorumludur. Birkaç hayvan çalışması, kurkuminin kilo alımını sınırlayabileceğini ve insülin duyarlılığını iyileştirebileceğini öne sürdü. Vücut insüline duyarlı olduğunda, vücut fonksiyonları için enerji olarak glikozu kolayca kullanabilir ve daha sonra kullanmak üzere kaslarımızda ve karaciğerimizde glikojen olarak depolayabilir.

Kronik Enflamasyonu Azaltabilir

‘ Kurkumin ve Obezite ‘ ile ilgili 2013 tarihli bir rapor , polifenolün vücut yağ dokusundaki kronik iltihabı baskıladığını ortaya koymaktadır. Bu kronik inflamasyon sorunları tipik olarak obez veya aşırı kilolu kişilerde bulunur.

Vücut Yağını Azaltabilir

Karabiberde aktif bir bileşen olan piperine, kurkumin emilimini neredeyse yüzde 2.000 oranında artırabilir ve bir araya getirildiğinde kilo kaybına yardımcı olabilir. 2015 yılında yapılan bir hayvan araştırması , kurkumin ve piperin kombinasyonunun vücut yağ kaybını artırabileceğini ve yüksek yağlı bir diyetin neden olduğu iltihaplanma belirteçlerini bastırabileceğini buldu. Bu yüzden belki zerdeçal ve karabiber kilo vermek için iyi bir kombinasyon oluşturur.

Bu çalışmalar, kurkumin veya zerdeçal ile vücut ağırlığını ilişkilendiren umut verici sonuçlar gösterse de, kilo verme etkilerini tam olarak anlamak için insan çalışmaları gereklidir. Curcumin ayrıca egzersizle bağlantılı kas ağrılarının iyileşmesine yardımcı olarak cesaret verici sonuçlar göstermiştir, böylece atletik performansı iyileştirir.

Kilo Vermek İçin Günlük Ne Kadar Zerdeçal Almalıyım?

Günlük alabileceğiniz zerdeçal miktarı ve özellikle kilo verme konusunda resmi bir tavsiye bulunmamaktadır. Zerdeçal, mide bulantısı ve cilt tahrişleri gibi bazı insanlar üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir . Detaylı bilgi için 5 Zerdeçal (Curcumin) Yan Etkisini okuyabilirsiniz . Curcumin, kapsüller halinde mevcuttur ve USDA’nın güvenli olduğu kabul edilir. FAO/WHO Gıda Katkı Maddeleri Ortak Uzman Komitesine (JECFA) göre, günde vücut ağırlığının kilogramı başına 1,4 mg kurkumin alımı güvenlidir.

Günlük rejiminize bir takviye eklemeden önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Çoğu kapsül, nasıl alınacağına dair ayrıntılı talimatlara sahiptir ve buna dikkat etmek en iyisidir. Kurkumin yağda çözünür ve yağ ile tüketildiğinde daha iyi emilebilir. Hindistan cevizi yağı , zeytinyağı ve hatta size uygun görünen herhangi bir yağ ile karıştırabilirsiniz.

Kilo Kaybı İçin Zerdeçallı Süt

Hint mutfağında temel bir madde olan zerdeçal, genellikle körilere ve dallara (mercimek bazlı yemekler) eklenir. Ayrıca ılık süte eklenir ve nezle için evde çare olarak sıcak bir içecek olarak içilir. Zerdeçallı sütün faydaları hakkında daha fazla bilgi için Zerdeçallı Sütün (Altın Süt) 7 İnanılmaz Faydasına göz atabilirsiniz .

Yukarıda bahsedilen sağlık yararları nedeniyle kilo vermeye yardımcı olan sütteki zerdeçal olsa da, zerdeçallı sütünüzün kilo verme içeceği olarak etkili olduğundan emin olmak için birkaç ipucu:

  • Zerdeçallı sütünüze şeker veya bal gibi çok fazla tatlandırıcı eklemekten kaçının çünkü bunların hepsi glisemik indeksi yüksektir ve şeker yükselmesine neden olur.
  • Kafelerden satın alınan zerdeçallı latte, tatlandırıcılar ve krema gibi açıklanamayan kalorilerle yüklenebilir.
  • Kilo vermeye çalışıyorsanız, tam yağlı süt yerine yağsız süt kullanmak daha iyidir. Kalori sayısını azaltmak için içeceği suyla da seyreltebilirsiniz.
  • Vücut üzerinde yüksek termojenik etkiye sahip oldukları için zerdeçal ile ezilmiş karabiber ve zencefili birleştirmeyi deneyin.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.