enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bal Diyeti İle Zayıflama: Bal Kilo Kaybına Nasıl İyi Gelir?

Balın faydaları çoğu kilo verme programı için geçerlidir.

Bal Diyeti İle Zayıflama: Bal Kilo Kaybına Nasıl İyi Gelir?
18 Mayıs 2022 11:20 | Son Güncellenme: 18 Mayıs 2022 15:55
A+
A-

Balın faydaları çoğu kilo verme programı için geçerlidir. Kilo vermeye çalışıyorsanız bal çok yardımcı olabilir , etkileri için limonlu , tarçınlı veya zencefilli bal deneyebilirsiniz. Ancak balın kilo vermedeki faydalarını tartışmadan önce, insanların bal ile ilgili sıklıkla sahip oldukları bazı endişeleri ele almalıyız.

Kilo Kaybı İçin Bal

Balın depolanmış yağları harekete geçirdiği bilinmektedir. Bu yağ günlük aktiviteleriniz için enerji sağlamak için yakıldığında, kilonuzun kademeli olarak azaldığını ve obezite problemlerinden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Yapılan bir araştırmaya göre aşırı kilolu veya obez insanlar için bal sadece kardiyovasküler rahatsızlık riskini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda vücut ağırlığını artırmayabilir . Düzenli fiziksel aktivite ve dengeli beslenme ile birleştiğinde, daha aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, bal tüketimi, şekere kıyasla kolesterol seviyelerini düşürmede yardımcı olabilir . Ayrıca plazma glukoz seviyelerinde daha yavaş bir artışa neden olabilir.

Bal Beslenmesi

Bal su, enerji, lif , şeker ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlayabilir. Demir , sodyum , potasyum , fosfor , çinko ve kalsiyum gibi mineraller içerebilir . Bal ayrıca folat, niasin , riboflavin , C vitamini ve B6 vitamini içeren vitaminler içerebilir, ancak düşük seviyelerde selenyum , protein , lif ve amino asit içerir.

Bal ve Şeker

Bal şeker içerir. Bununla birlikte, rafine şekerden farklı olarak bal, faydalı vitaminler ve mineraller de içerebilir. İnsanların yemeklerini tatlandırmak için sıklıkla kullandıkları rafine sofra şekeri, “boş kalori” kaynağı olarak kabul edilir, yani yemenin hiçbir faydası yoktur.

Normalde vücutta depolanan şeker, vitamin ve mineralleri sindirmek için kullanılır. Bu besinler, yağları ve kolesterolü çözmek için gereklidir, bu nedenle saf şeker yemek biraz israftır. Bu nedenle, çok fazla şeker yediğinizde, yalnızca kaloriler nedeniyle değil, aynı zamanda vitamin ve mineral eksikliğinden de kilo alma eğilimindesiniz. Bal, sınırlı miktarlarda tüketildiğinde kilo verme çabalarında insanlara yardımcı olabilecek iyi bir besin kaynağı olduğu için bu etkiyi dengeleyebilir.

Bal Kilo Kaybına Nasıl İyi Gelir?

Aşağıda belirtilenler, balın kilo vermek için kullanılabileceği en yaygın yöntemlerdir.

Bal ve Sarımsak

Ayurveda’da yayınlanan bir araştırmaya göre , bala batırılmış sarımsak yemek de kilo vermeyi teşvik edebilir. Sarımsakları bala batırarak tutmayı ve ardından her gün kahvaltıdan önce bir karanfil yemenin obezite ile savaşmaya yardımcı olabileceğini öneriyor.

Bal ve Limon Suyu

Bal, ılık su ve limon suyu (şekersiz veya tuzsuz taze meyve suyu) ile tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olabilir . Birçok insan, kilo kaybını teşvik etmenin bir yolu olarak günün başında bunu içiyor. Bal , çoğu vücudun metabolizmasına fayda sağlayabilecek 26 amino asit ve yukarıda bahsedilen birkaç değerli vitamin ve mineral ile doludur . Metabolizma düzenlenerek besinler sindirilir, özümlenir ve uygun şekilde kullanılır, yağlar kullanılabilir enerjiye dönüştürülür. Böylece, genel sağlığı iyileştirmek.

Araştırmalar, günde 5 ml limon ve 150 ml ılık su ile karıştırılmış yaklaşık bir çay kaşığı veya 10 ml bal içmenin kilo verme sürecini hızlandırabileceğini gösteriyor.

Bu karışımdaki limon suyu, karaciğer fonksiyonunu temizleyip artırabilen ve yağ metabolizmasını hızlandırabilen C vitamini (askorbik asit olarak da bilinir) ile yüklüdür. Ayrıca limon suyu , vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşmak için önemli bir antioksidan olan glutatyonun işlevini artırabilir ve ayrıca bağışıklığı artırabilir. Limon suyunun zayıflama güçlerini balın metabolizmayı uyarıcı etkileriyle birleştiren bu iksir, günde bir kez içildiğinde çekici sonuçlar verebilir.

Bal ve Tarçın

Bir başka popüler tarif, tarçını bal ve ılık su ile birleştirir . Araştırma çalışmaları, tarçın kullanımının kilo kaybı için faydalı olabileceğini düşündürmektedir.

Bir çay kaşığı tarçın tozunu bir yemek kaşığı bal ve bir su bardağı (150ml) ılık su ile karıştırın. Bu malzemeleri iyice karıştırın ve aç karnına için.

Tarçın ayrıca kan şekeri seviyeleri ve glikoz metabolizması üzerinde düzenleyici bir etkiye sahip olabilir. Yüksek kan şekeri seviyeleri vücutta yağ depolanmasının artmasına neden olabilir, bu nedenle tarçın kilo kaybının bu yönü üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Balın metabolizma gücü ile birleştiğinde, bu karışım kilo verme çabalarınız için güçlü bir destek olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.