enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Zarar Gören Ses Telleri İçin Basit Çözümler

Ses teli disfonksiyonu, nefes alırken ses tellerinin açılmak yerine kapanması durumudur. Normalde ses telleri gevşeyerek havanın burnunuzdan nefes borunuza akmasını sağlar. Oradan nefes alabilmeniz için hava ciğerlerinize gider. Kastamonu Haber ekibimiz araştırıp derledi.

Zarar Gören Ses Telleri İçin Basit Çözümler
16 Ocak 2024 00:09 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2024 12:14
A+
A-

Zarar Gören Ses Telleri İçin Basit Çözümler

Ses teli bozukluğu olan kişiler, ses teli atakları sırasında nefes almada zorluk, tiz nefes alma ve boğulma hissi yaşarlar. Bu ses teli atakları zaman zaman meydana gelir ve birkaç dakika sürebilir. Yaşamı tehdit etmese de çok rahatsız edici olabilir. Peki, bir çaresi var mı? İşte ses telleri bozukluğu için yardımcı olacak ipuçları…

Duman ve diğer solunum yolu tahriş edici maddelerden kaçının

Bazı şeyleri solumak solunum yollarınızı tahriş edebilir ve ses tellerinizin spazmına neden olabilir. Bu, ses tellerinde fonksiyon bozukluğu olmasa bile herkesin başına gelebilir. Ancak ses teli işlev bozukluğu olan kişiler, solunum yolu tahriş edici maddelere maruz kaldıklarında spazm ve atakların gelişmesine karşı özellikle savunmasızdır. Bu şeylerden mümkün olduğunca kaçının.

Alerjilerinize dikkat edin

Mide ekşimesi gibi alerjiler de ses teli saldırılarını tetikleyebilen başka bir tıbbi durumdur. İster mevsimsel ister yıl boyunca alerjiniz olsun, alerjinizi kontrol altına almak ses teli fonksiyon bozukluklarınızı hafifletmeye ve gelecekteki atakları durdurmanıza yardımcı olabilir.

 

Reflüyü kontrol altına alın

Mide ekşimesi olarak da bilinen gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), ses teli işlev bozukluğunun iyi bilinen bir tetikleyicisidir. Reflüyü kontrol altına almanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

Diyet: Reflü dostu bir diyete odaklanın ve yağlı ve baharatlı yiyecekler gibi mide yanmasını kötüleştiren yiyecek ve içeceklerden kaçının .

Reçetesiz ilaçlar: Ayrıca belirtilerinizi kontrol altında tutabilecek  reçetesiz reflü ilaçlarını almayı da deneyebilirsiniz .

Diğer ilaçlar: Ve kullandığınız ilaçlardan herhangi birinin mide yanmanızı daha da kötüleştirip kötüleştirmediğini sağlık uzmanınızla konuşun . Mide ekşimesini tetiklemeyecek ilaçlar konusunda önerileri olabilir. Ancak sağlayıcınızın onayı olmadan ilaçlarınızı almayı bırakmamanız gerektiğini unutmayın.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.