enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yumurtanın Sağlığa 5 Faydası

Yumurta, “süper gıda” olarak sınıflandırılması gereken birkaç gıdadan biridir.

Yumurtanın Sağlığa 5 Faydası
27 Mart 2022 12:50 | Son Güncellenme: 27 Mart 2022 12:59
A+
A-

Yumurtanın sağlığımıza 5 faydası;

 

İnanılmaz Besleyici

Bütün bir yumurta, tek bir hücreyi yavru tavuğa dönüştürmek için gereken tüm besinleri içerir. Yumurtalar ayrıca sağlık için önemli olan çeşitli eser besinleri içerir. Aslında, yumurta hemen hemen mükemmel bir besindir. İhtiyacınız olan hemen hemen her besinden biraz içerirler. Ellerinizi otlatılmış veya omega-3 ile zenginleştirilmiş yumurtalara sokabilirseniz, bunlar daha da iyidir. Daha yüksek miktarda omega-3 yağı içerirler ve A ve E vitamini bakımından çok daha yüksektirler.

Kolesterol Yüksektir, Ancak Kan Kolesterolünü Olumsuz Etkilemez

Yumurtaların kolesterol açısından yüksek olduğu doğrudur. Aslında, tek bir yumurta 212 mg içerir ve bu, önerilen günlük 300 mg alımının yarısından fazlasıdır. Bununla birlikte, diyetteki kolesterolün kandaki kolesterolü mutlaka yükseltmediğini akılda tutmak önemlidir. Karaciğer aslında her gün çok miktarda kolesterol üretir. Diyet kolesterol alımınızı artırdığınızda, karaciğeriniz onu dengelemek için daha az kolesterol üretir. Bununla birlikte, yumurta yemeye verilen yanıt bireyler arasında değişir. İnsanların %70’inde yumurta kolesterolü hiç yükseltmiyor. 

Yumurtanın Sağlığa 5 Faydası

Yumurtanın Sağlığa 5 Faydası

 HDL (“İyi”) Kolesterolü Yükseltir

HDL, yüksek yoğunluklu lipoprotein anlamına gelir. Genellikle “iyi” kolesterol olarak bilinir. HDL seviyeleri daha yüksek olan kişilerde genellikle kalp hastalığı, felç ve diğer sağlık sorunları riski daha düşüktür. Yumurta yemek, HDL’yi arttırmanın harika bir yoludur. Bir çalışmada, altı hafta boyunca günde iki yumurta yemek, HDL seviyelerini %10 artırdı.

Çoğu İnsanın Yeterince Alamadığı Önemli Bir Besin Maddesi olan Kolin İçerir

Kolin, çoğu insanın varlığından bile haberdar olmadığı bir besindir, ancak yine de inanılmaz derecede önemli bir maddedir ve genellikle B vitaminleri ile gruplandırılır. Kolin, hücre zarları oluşturmak için kullanılır ve çeşitli diğer işlevlerle birlikte beyinde sinyal moleküllerinin üretilmesinde rol oynar. Kolin eksikliğinin semptomları ciddidir, bu yüzden neyse ki nadirdir. Bütün yumurtalar mükemmel bir kolin kaynağıdır. Tek bir yumurta, bu çok önemli besin maddesinden 100 mg’dan fazla içerir. Yüksek LDL seviyelerine sahip olmanın kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılı olduğu iyi bilinmektedir.

Göz Sağlığı İçin Büyük Faydaları Olan Antioksidanlar – Lutein ve Zeaksantin İçerir

Yaşlanmanın sonuçlarından biri, görme yeteneğinin kötüleşme eğiliminde olmasıdır. Gözlerimizi etkileyebilecek bazı dejeneratif süreçleri önlemeye yardımcı olan birkaç besin vardır. Bunlardan iki tanesi lutein ve zeaksantin olarak adlandırılır. Gözün retinasında biriken güçlü antioksidanlardır. Araştırmalar, bu besinlerden yeterli miktarda tüketmenin, çok yaygın iki göz rahatsızlığı olan katarakt ve makula dejenerasyonu riskini önemli ölçüde azaltabileceğini gösteriyor. Yumurtalar ayrıca burada başka bir  vitamin olan  A vitamini bakımından da yüksektir. A vitamini eksikliği dünyadaki en yaygın körlük nedenidir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.