enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yüksek Tansiyona İyi Gelen 5 Gıda

Yüksek tansiyon birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan kan basıncı yüksekliğidir.

Yüksek Tansiyona İyi Gelen 5 Gıda
17 Mart 2022 17:06
A+
A-

Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, arter duvarlarınıza karşı kan basıncını ifade eder. Zamanla, yüksek tansiyon, kalp hastalığına, böbrek hastalığına, felce ve diğer sorunlara yol açan kan damarı hasarına neden olabilir. Hipertansiyon bazen sessiz katil olarak adlandırılır, çünkü hiçbir semptom göstermez ve yıllarca fark edilmeden ve tedavi edilmeden gidebilir.

İşte Yüksek Tansiyona İyi Gelen 5 Gıda;

Yapraklı yeşillikler

Potasyum böbreklerinizin idrar yoluyla daha fazla sodyumdan kurtulmasına yardımcı olur. Bu da kan basıncınızı düşürür. Potasyum içeriği yüksek olan yapraklı yeşillikler şunları içerir: Marul, Roka, Lahana, Şalgam, Kara lahana, Ispanak, Pancar yaprağı, Konserve sebzeler genellikle sodyum ekler. Ancak donmuş sebzeler, taze sebzeler kadar çok besin içerir ve saklanması daha kolaydır.

Meyveler

Meyveler, özellikle yaban mersini, flavonoidler adı verilen doğal bileşikler açısından zengindir. Bir çalışma, bu bileşikleri tüketmenin hipertansiyonu önleyebileceğini ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini buldu. Yaban mersini, ahududu ve çilekleri diyetinize eklemek kolaydır. 

Kırmızı pancar

Pancar, kan damarlarınızı açmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilecek nitrik oksit bakımından yüksektir. Araştırmacılar ayrıca pancar suyundaki nitratların araştırma katılımcılarının kan basıncını sadece 24 saat içinde düşürdüğünü buldu. Kendi pancarınızın suyunu sıkabilir veya sadece bütün kökü pişirip yiyebilirsiniz. Pancar, kavrulduğunda veya patates kızartmasına ve güveçlere eklendiğinde lezzetlidir. Pancarları tutarken dikkatli olun – meyve suyu ellerinizi ve kıyafetlerinizi lekeleyebilir.

Yağsız süt ve yoğurt

Yağsız süt mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır ve yağ oranı düşüktür. Bunların ikisi de kan basıncını düşürmek için bir diyetin önemli unsurlarıdır. Süt sevmiyorsanız yoğurt da tercih edebilirsiniz. Ekstra kalp-sağlıklı faydalar için granola, badem şeritleri ve meyveleri yoğurdunuza dahil etmeyi deneyin. Yoğurt alırken ilave şeker olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Porsiyon başına şeker miktarı ne kadar düşükse, o kadar iyidir.

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi, kan basıncınızı düşürmenin yüksek lifli, az yağlı ve düşük sodyumlu bir yolunun faturasına uyuyor. Kahvaltıda yulaf ezmesi yemek, güne enerji vermenin harika bir yoludur. Gecelik yulaf, popüler bir kahvaltı seçeneğidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.