enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Yolsuzluk ve İsraf Ülkemizin iliklerini Kurutuyor”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin Kastamonu il kongresinde konuştu ve Türkiye’nin en önemli sorununun;
Yolsuzluk ve İsrafın Türkiye’nin iliklerini kuruttuğunu belirterek Üretime katkı sağlamayan her yatırım İsraftır dedi.

“Yolsuzluk ve İsraf Ülkemizin iliklerini Kurutuyor”
17 Ekim 2021 16:31 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2021 17:49
A+
A-

Saadet Lideri Karamollaoğlu, partisinin Kastamonu Kongresi’nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Partililere 1,5-2 yıl sonraki seçimlere şimdiden hazır olması talimatında bulunan Karamollaoğlu, “Seçimlere giderken en önemli konu sandıkların başında birer eleman bulundurmak. Sandığa sahip çıkmazsak seçimi kaybederiz. Sandıklarda her türlü hile döner. Onun için bizi ilçelerimizi mutlaka yeni üye yapmak kaydıyla harekete geçirmemiz lazım” dedi.

Yolsuzluk ve israfın Türkiye’nin iliklerini kuruttuğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bizim gibi bir ülkede 100 tane 1000 tane makam aracı olmaz. Dünyanın en zenginlerinde bile bu olmaz. Şuanda Türkiye’de üretime katkı sağlamayan her yatırım israftır. İster yol yap, ister havalimanı yap, ister köprü yap” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kastamonu 4’üncü Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kastamonu Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen kongrede Karamollaoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Partililere hitap eden Karamollaoğlu, 1,5-2 yıl sonraki seçimlere şimdiden hazır olması talimatında bulundu.

İŞİ EHLİNE VERECEKSİNİZ

Adalet tesis edilmezse ne can güvenliği ne de fikir özgürlüğünün sağlanabileceğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “İşi ehline vereceksiniz. Bozulan arabayı işi bilen ustaya vermezseniz o araç tamir edilmez. Eşin ehli kendisine görev verene bile yeri geldiğinde kafa tutar. Bugün hakimlere savcılara ne diyoruz? Siz adalet mekanizmasına emir veremezsiniz. Bugün Türkiye’nin en büyük problemi işi ehline vermemektir. Bazen yanlışlıkla veriyorlar. Sonra onun ayarlarıyla oynuyorlar. Liyakate riayet etmezseniz problemleri çözemezsiniz. İşin ehilleri var Türkiye’de. Binlerce kişi var. Birine güvenin bakalım işler nasıl düzeliyor” dedi.

ŞEFAFFLIK OLMADAN ÜLKEDE HUZUR OLMAZ

Bizim anlayışımıza göre yönetimlerin şeffaf olması gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Devlet hiçbir zaman milletten gizli iş yapamaz. Şeffaflık olmadan bir ülkede huzur olmaz. Her yaptığı her işte hesap verecek. Yaptığı her ihalede şeffaf olacak, hesap verecek. İktidarın her hareketi denetlenebilmelidir. Kim yapar bunu? Vatandaş kendisi yapar, gazeteciler yapar. Sayıştay vardır, Danıştay vardır, yüksek mahkemeler vardır. Ama bunlara müdahale etmeden onlardan rapor istersiniz. Ama bunların hiçbiri bugün görevlerini ifa edemiyorlar.”

ÜRETEREK KALKINMALIYIZ YOL, KÖPRÜ İLE DEĞİL

Kalkınmada Saadet Partisi olarak iki temel prensipleri olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Birincisi üreterek kalkınmalıyız. Köprü ile yol ile kalkınma olmaz. Kastamonu bir tarım kenti ama ürünleri elinde kalıyor satamıyor. Çiftçi desteklenmeli, hasadını alıp satana kadar vergi alınmamalı. Ürünü satmadan çiftçiden alırsanız çiftçi batar işini yapamaz. Her bölgenin kendi has ürünleri ve kendine has politikaları olmalı. Tütünün, çayın, pamuğun, fındığın ayrı politikaları olmalı. Bunlar yapılırsa çiftçiyi ayağa kaldırabilirsiniz. Aynısı sanayi için de geçerli” diye konuştu.

MİLLİ GELİR ADALETLİ DAĞITILMALI

Milli Gelirin adaletli dağıtılması gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Öncelikle asgari ücret, açlık sınırının altında olmamalı. Açlık sınırı 3 bin civarında. Yoksulluk sınırı ise TÜİK’e göre 10 bin civarında bazı stklara göre ise 12 bin civarında. Açlık sınırının 3 kat üstü. Ama hiçbir sendika bunu dile getiremiyor. Allah nasip ederse iktidar olursa ilk ay enflasyonun üstünde en az yüzde 15 zam vereceğiz. Bunu geçmişte yaptık, yine yaparız. Erbakan Hoca 1996’da iş başına geldiğinde ilk işi memura, işçiye zam yapmaktı” şeklinde konuştu.

YOLSUZLUK VE İSRAF TÜRKİYE’NİN İLİKLERİNİ KURUTUYOR

Yolsuzluk ve israfın Türkiye’nin iliklerini kuruttuğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bizim gibi bir ülkede 100 tane 1000 tane makam aracı olmaz. Dünyanın en zenginlerinde bile bu olmaz. Şuanda Türkiye’de üretime katkı sağlamayan her yatırım israftır. İster yol yap, ister havalimanı yap, ister köprü yap… Her yerde adalet sarayları yapıldı. Adalet saraylarda sağlanmaz. Siz sırça köşklerinde yaşarken bunların farkında olmayabilirsiniz ama bunları yaşayan vatandaşlarımız iliklerine kadar hissediyor” dedi.

SANDIĞA SAHİP ÇIKMAZSAK SEÇİMİ KAYBEDERİZ

Teşkilatlara çağrıda bulunan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Önümüzdeki 1,5 yıl 2 yıl içerisinde Kastamonu ve ilçelerini ayağa kaldırmanız lazım. Her ilçeden sorumlu bir arkadaşımız olacak mutlaka. İl başkanlığı ilçelerdeki koordinasyonunu sağlayacak. Her hafta düzenli olarak toplantılar yapılacak. Seçimlere giderken en önemli konu sandıkların başında birer eleman bulundurmak. Sandığa sahip çıkmazsak seçimi kaybederiz. Sandıklarda her türlü hile döner. Onun için bizi ilçelerimizi mutlaka yeni üye yapmak kaydıyla harekete geçirmemiz lazım.”

 

Kastamonu’da diğer partililerden istifa edip Saadet Partisine katılanlara rozetlerini Genel Başkan Temel Karamollaoğlu taktı.

Konuşmaların ardından yapılan il kongresi seçiminde delegelerin desteğini alan İl Başkanı Kadir Yalçın güven tazeledi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.