enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Yeni Süt Toplama Merkezleri Yapımı ve Süt Toplama Merkezlerinin Modernizasyonu Projesi”

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma projesi kapsamında yapılan, S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği tarafından uygulanan “ Yeni Süt Toplama Merkezleri Yapımı ve Süt Toplama Merkezlerinin Modernizasyonu Projesi” açılış töreni Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

“Yeni Süt Toplama Merkezleri Yapımı ve Süt Toplama Merkezlerinin Modernizasyonu Projesi”
20 Temmuz 2022 11:46 | Son Güncellenme: 20 Temmuz 2022 11:47
A+
A-
 “ Yeni Süt Toplama Merkezleri Yapımı ve Süt Toplama Merkezlerinin Modernizasyonu Projesi” programına Kastamonu Valisi, Milletvekili Metin Çelik, ETÜD ve Projeler Daire  Başkanı Dr. Ayniye Şule Özevren, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmalarının akabinde Batı Karadeniz Bölgesine ait IFAD tanıtım sinevizyonu ve süt merkezleriyle ilgili uygulanan projelere ait sinevizyon gösterimi yapıldı.
Program Yarışmalarda Türkiye 3. olan Merkez Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterileri ile devam etti.
Üreticilerin emeğinin kazanca dönüştürüldüğü Süt Toplama Merkezleri’nde her gün 2 bin 100 üreticiden yaklaşık 180 ton süt toplanarak işlenecek. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında verilen hibe desteğiyle yeniden yapımı ve modernizasyonu tamamlanan Süt Soğutma Tankları sayesinde süt toplama işi artık Kooperatif bünyesinde yapılacak ve çiğ süt olarak süt işleme tesislerine pazarlanacak.
Son olarak protokol tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin Açılış töreni gerçekleştirildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.