enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Evde Makaron Nasıl Yapılır? (Basit Makaron Tarifi)

Kurabiye, kek, turta, adını siz koyun! Ancak bazen biraz daha değişik tatlar tatmak isteyebiliriz, bu yazıda evde makaron nasıl yapılır ve makaron tarifini vereceğiz.

Evde Makaron Nasıl Yapılır? (Basit Makaron Tarifi)
20 Temmuz 2022 09:06
A+
A-

 Makaron, yapımı biraz göz korkutucu görünebilirler, ancak takip etmesi kolay kılavuzumuzla olmaları gerekmez. Ve onları özelleştirebilirsiniz!

Farklı bir aromalı krema mı tercih ediyorsunuz? Çiçeksi bir his için biraz lavanta özü ekleyin. Bir ısırık ve kendinizi Paris’teymiş gibi hissedeceksiniz. Peki bu güzel, rengarenk olan makaron nasıl yapılır?

Evde Makaron Nasıl Yapılır? (Basit Makaron Tarifi)

Evde Makaron Nasıl Yapılır? (Basit Makaron Tarifi)

İşte Evde Makaron Yapımı

1- Makaronları yapın: Bir mutfak robotunun kasesinde pudra şekeri, badem unu ve ½ çay kaşığı tuzu birleştirin ve ekstra ince olana kadar düşük hızda işleyin. Badem unu karışımını ince gözenekli bir elekten büyük bir kaseye eleyin.

2- Ayrı bir büyük kapta yumurta akı ve kalan ½ çay kaşığı tuzu yumuşak tepecikler oluşana kadar elektrikli el mikseri ile çırpın. Tamamen birleştirilene kadar yavaş yavaş toz şeker ekleyin. Sert tepeler oluşana kadar çırpmaya devam edin (kaseyi hiçbir şey düşmeden baş aşağı çevirebilmelisiniz).

3- Vanilyayı ekleyin ve karışana kadar çırpın. Gıda boyasını ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.

4- Elenmiş badem unu karışımının yaklaşık ⅓’sini çırpılmış yumurta aklarına birer birer ekleyin ve birleşene kadar bir spatula kullanarak hafifçe katlayın. En son badem ununu ekledikten sonra, hamur şeritler haline gelene kadar yavaşça katlamaya devam edin ve spatulayı yukarıda tutarken 8 rakamı elde edebilirsiniz.

5- Makaron hamurunu yuvarlak uçlu sıkma torbasına aktarın.

6- Hamurdan 4 nokta kenarlı fırın tepsisinin her köşesine yerleştirin ve parşömen kağıdını fırın tepsisine yapıştırmak için meyilli kullanarak üzerine bir parça parşömen kağıdı yerleştirin.

7- Makaronları, en az 1 inç (2 cm) aralıklarla daireler halinde parşömen kağıdına sıkın.

8- Hava kabarcıklarının çıkması için fırın tepsisini düz bir yüzeye 5 kez vurun.

9- Makaronları, dokunulamayacak kadar kuruyana kadar 30 dakika ila 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

10- Fırını 300˚F’ye (150˚C) önceden ısıtın.

11- Makaronlar parşömen kağıdına yapışmayacak hale gelene kadar 15 – 17 dakika pişirin.

12- Doldurmadan önce tamamen soğuması için makaronları bir tel rafa aktarın.

13- Kremasını yapın: Büyük bir kapta tereyağını ekleyin ve hafif ve kabarık olana kadar 1 dakika karıştırıcı ile çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Vanilyayı ekleyin ve birleştirmek için çırpın. Kremayı, her seferinde 1 yemek kaşığı ekleyin ve istenen kıvama gelene kadar birleştirmek için çırpın.

14- Yaptığınız kremayı yuvarlak uçlu bir sıkma torbasına aktarın.

15- Bir adet makaron kabuğuna bir parça buttercream ekleyin. Bir sandviç oluşturmak için başka bir makaron kabuğu ile doldurun. Kalan  makaron kabukları ve buttercream ile tekrarlayın.

16- Makaronlar hazır. Afiyet olsun…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.