enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilere, Öğretmenlere ve Velilere Hayırlı Olsun

Kastamonu Haber ekibi olarak; Bugün başlayan Eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı dileriz.

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilere, Öğretmenlere ve Velilere Hayırlı Olsun
11 Eylül 2023 07:37
A+
A-

KASTAMONU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN GÜMÜŞ’ÜN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

 

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Bugün başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde bir mesaj yayımlayarak öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seslendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün açıklamaları…

“Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanını , mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

Kastamonu Millî Eğitim Müdürlüğü olarak, dünyaya yön verecek bilgi ve becerilere sahip nesilleri yetiştirmek amacı ile Bakanlığımızın vizyon ve rehberliğinde çabamızı hiç ara vermeden devam ettirmekteyiz. Geleceğimizin teminatı, yarının büyükleri olan çocuklarımız, ders başı yaparak okulları, öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşacaklar. Bu güzel buluşmanın tüm çocuklarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiası ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Her alanda güçlü Türkiye hedefleri doğrultusunda, ilim ve irfan yolculuğu, yediden yetmişe tüm milletimizin müşterek gayesi ve mücadelesi olmalıdır.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir. Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözleri, eğitimin önemini en veciz şekilde ifade etmektedir.

Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirebilmektir. Devletimiz Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için, bütün imkânları seferber etmektedir.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Öğretmenlik, çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, bazen anneden ve babadan dahi önemli bir yer tutmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmaktır.

Yürekleri pırıl pırıl tertemiz olan ve gözlerindeki umut ışıkları ile anne babalarının kucaklarından sizlerin bilgisine ve gönül dünyanıza emanet edilen, ülkemizin geleceğini oluşturacak sevgili öğrencilerimizin yetiştirilmeleri hususunda her zaman olduğu gibi azim ve fedakârlıkla yaptığınız çalışmalarınız için teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Büyük emeklerle yetiştirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz kıymetli evlatlarınızın, daha güzel yarınlara ulaşması için umutlar taşımaktasınız. Evlatlarınızdan beklediğiniz bu başarıların gerçekleştirilmesi yönünde bizlerle birlikte hareket etme yönündeki istek ve kararlılığınızı biliyoruz. Onların güçlü ve büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirecek donanımlara sahip olması için öğretmenlerimizle ve bizlerle işbirliğinizin artarak devam etmesinin önemini belirtirken; sizlere de yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini dilerim.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizler ülkemizin yakın geleceğinin yapı taşları ve uzak geleceğinin mimarları olacaksınız. Hedeflere ulaşmak için okullarınızda öğretmenlerinizden olabildiğince çok bilgi almalısınız. Ancak unutmayınız ki okulunuz aynı zamanda sizlere paylaşmayı öğreten, saygı ve sevgiyi aşılayan, arkadaşlık duygularınızı pekiştiren ve faydalı birer birey olmanızı sağlayacak olan huzur dolu yuvanızdır. Gelecekte, ülkemizin dünyanın öncü ülkeleri arasında yerini alması için kendinizi sürekli yenileyerek yetişmeniz gerektiğinin farkındalığına sahip olduğunuzu biliyor ve yeni eğitim öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum.

Bu duygularla, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılında ülkemizin teminatı olan çocuklarımızı fedakârca yetiştirecek değerli öğretmenlerimize emanet ediyor, eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Hasan GÜMÜŞ

Kastamonı İl Millî Eğitim Müdürü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.