enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yeni Bir Bilgisayar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni bir bilgisayar için alışveriş yaparken, seçeneklerin çokluğu karşısında bunalmak kolaydır. Bu makalenin amacı, sizin veya işletmeniz için hangi bilgisayarın doğru olduğuna karar verirken en önemli faktörlerden bazılarını vurgulamaktır.

Yeni Bir Bilgisayar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
25 Temmuz 2022 10:08 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2022 10:10
A+
A-

Bilgisayar dünyasına girerken kafanız karışabilir ve hedeflerinizi ve bazen de bütçenizi gözden kaçırmak çok kolay olabilir.

Bilgisayarlar artık herkes için bir ihtiyaç haline geldi. Örneğin, insanlar bazı işleri yapmak, alışveriş yapmak, internette gezinmek, kompozisyon yazmak ve ödev yapmak vb. için kullanabilirler. Ancak bazı kişiler bilgisayar alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini veya bilgisayar alırken hangi soruları sormaları gerektiğini soruyorlar.

Bu nedenle, bu gönderi bir bilgisayar satın alırken dikkate alınması gereken 7 gerekli şeyi listeleyecektir.

1. En önemlisi, ne için kullanmak istediğinizi bilin ve gerçekçi bir bütçe ayırın.

  • Bütçeniz
    Çoğumuzun kısıtladığı ilk şey bütçedir, bu nedenle dikkate almanız gereken ilk şey budur. Her zaman en iyisini isteriz, ancak karşılayabileceğimiz şeylere dayanmamız gerekir. Bu yüzden bir bütçe alın ve ona bağlı kalın.
  • Dizüstü veya Masaüstü?
    Bakmanız gereken bir sonraki şey gereksinimlerinizdir. Bir dizüstü bilgisayara veya masaüstüne mi ihtiyacınız var? Makine ne için kullanılacak? Bunu yaptıktan sonra bir numaraya geri dönün ve bunların uyumlu olup olmadığına bakın, genellikle ilk sefer değiller. Birbirleriyle daha uyumlu hale getirmek için bütçenizi ayarlamanız veya hedeflerinizi ayarlamanız gerekir.

Şimdi bilgisayara bakma zamanı.
Bilgisayarı gerçekten satın alırken göz önünde bulundurulması gereken birçok şey var, burada akıllıca seçim yapabilmeniz için en önemlilerini listeleyeceğim.

2. İşlemci

İşlemci (diğer adıyla çip) bilgisayarın motoru gibidir.

Motor ne kadar büyükse, o kadar hızlı çalışır.

İ9(kesinlikle en iyi ama pahalı), I7 (harika), I5 (sonraki en iyi) veya I3’ü (minimum) arayın. Pentium veya Celeron’u görürseniz , diğer yoldan yürüyün.Yeni Bir Bilgisayar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
3. RAM (Bilgisayar Belleği)

Esasen, sahip olduğunuz daha fazla ram, daha fazla tarayıcı ve uygulama açabilirsiniz. 8Gb günümüzde en temel olanıdır. 16 GB çoğu insan için tatlı noktadır. Oyuncu, fotoğraf veya video düzenleyici iseniz, en az 16 GB Ram’e ihtiyacınız vardır. İşletim sisteminiz olarak Windows 10 ve ya Windows 11 aldığınızdan emin olun.

4. Depolama

İki tür depolama aygıtı SSD ve HDD vardır. Birincisi hızıyla bilinir, ancak nispeten pahalıdır ve biraz daha kısa bir ömre sahiptir, ikincisi ise daha yavaştır, daha uzun ömürlüdür ve SSD’ye kıyasla daha fazla depolama kapasitesi sunar.

SSD ile birlikte veri depolamak, yedekleme oluşturmak ve daha fazlasını yapmak için kullanabileceğiniz yüksek depolama kapasiteli bir HDD’ye yatırım yapın. Karma bir depolama stratejisi, uzun vadede daha iyi çalışacaktır.

5.GPU Seçimi

GPU yoğun bir işiniz olmasa bile en azından 2 yada 4 GB RAM’e sahip özel bir GPU grafik kartı tavsiye ederim. Özel bir GPU’da daha iyi çalışan herhangi bir yardımcı program yüklerseniz, yardımcı olacaktır. Örneğin Fotoğraf ya da video editleme gibi işlerde size inanılmaz yardımcı olacaktır.

6. Anti-Virüs Yazılımı

Gerçek bilgisayarla yapılacak en son şey iyi bir virüs ve casus yazılım paketidir. Bu, bilgisayarınızı korumanın muhtemelen en önemli parçası olduğu yanılgısına kapılmayın. Bir noktada saldırıya uğrayacak, ne zaman hazır olursa olsun.

Yeni Bir Bilgisayar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

7. Bilgisayarınızın Yaşam Çizgisi, İnternet

Son olarak internet, en azından iyi bir internet sağlayıcı geniş bant olsun. İyi bir internet olmadan hiçbir bilgisayar tamamlanmış sayılmaz.

Umarım bu liste, yeni bilgisayarınızı satın alırken hayati kararlar almanıza yardımcı olur.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.