enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yapay Zeka Token’larında Uptober Etkisi Görülecek Mi?

Her piyasada olduğu gibi kripto para piyasasında da zaman zaman bazı altcoin sınıfları ön plana çıkıyor. Son zamanlarda ise piyasayı yakından takip edenlerin de bildiği gib yapay zeka coin’lerinin ilgi çektiği ve büyük yükselişler kaydedeceği düşünülüyor. 

Yapay Zeka Token’larında Uptober Etkisi Görülecek Mi?
12 Ekim 2024 09:48 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2024 09:49
A+
A-

 

 

Yapay Zeka Altcoin’lerine Örnekler

Yapay zeka ile çalışan altcoin’ler, blockchain teknolojisini kullanarak yapay zeka hizmetleri ve çözümleri sunmayı amaçlayan kripto para birimleridir. Bu tür altcoin’ler genellikle, yapay zeka algoritmalarının gücünden yararlanarak veri analizi, otomatik ticaret, veya kişisel asistan gibi hizmetler sağlarlar.

Örneğin; Fetch (FET), otomatik ekonomik ajanlar kullanarak optimize edilmiş veri alışverişi ve otomasyon hizmetleri sunan bir blockchain platformudur. Bu ajanlar, IoT cihazlarından veri toplayabilir ve bu verileri kullanarak pazar yerlerinde ve diğer sistemlerde bağımsız olarak hareket edebilir.

İkinci bir örnek olarak, Ocean Protocol (OCEAN), veri paylaşımını kolaylaştırmak için blockchain teknolojisini kullanır. Platform, veri sahiplerinin ve tüketicilerinin verileri güvenli ve şeffaf bir şekilde alışverişini sağlayarak yapay zeka model eğitimi için gerekli olan veri setlerinin dağıtımını destekler.

Bunların yanında Numeraire (NMR), Numerai tarafından oluşturulmuş bir projedir. Bu platform, veri bilimcilerin finansal modeller geliştirip bunları platform üzerinde rekabet ettikleri bir yapı sunar. Kazanan modeller, hedge fon stratejileri olarak kullanılır ve bu süreçte NMR token’ları ödül olarak verilir.

AI Token’larda Yükseliş Devam Eder Mi?

Kripto para piyasasının popüler kripto para haber sitesi COINTURK’te de ifade edildiği gibi en önde gelen AI coin’ler arasında yer alan Near Protocol ve Bittensor sırasıyla son 24 saat içinde %7 ve %8 oranında değer kazandı. Ayrıca, Artificial Superintelligence Alliance (ASI) Coin de yaklaşık %4’lük bir artış gösterdi. Injective (INJ) ise %3’ün üzerinde bir fiyat artışıyla dikkat çekiyor.

Bugün altı haftalık zirveye ulaşan Nvidia hisseleri, NVDA’nın Nasdaq verilerine göre gün içinde 130 dolara kadar yükseldi. Bu da hisse başına son altı haftanın en iyi günlük performansı oldu. Hissenin artışı, şirketin yakın zamanda yaşadığı olumlu gelişmelere bağlı.

Öte yandan yapay zeka endüstrisinin büyümesi, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin liderliğiyle birlikte yapay zeka altcoinlerinin değer kazanmasını sürdürebilir. Bu gelişmeler, yatırımcılar için AI coin’lerinin potansiyel fırsatlarını daha da açık hale getiriyor ve sektörün geleceğine dair olumlu sinyaller veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.