enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yapay Çim ile Bahçeleriniz Yeşillensin

Yapay çim, adından da anlaşıldığı gibi tıpkı doğal çim gibi görünen ancak yapay olan bir zemin kaplamasıdır. Yapay çimlerin kullanım alanları geniştir ve bu nedenle birçok çeşidi bulunmaktadır.

Yapay Çim ile Bahçeleriniz Yeşillensin
25 Ağustos 2024 23:55 | Son Güncellenme: 26 Ağustos 2024 01:57
A+
A-

Birçok kişi bahçelerinin her mevsim yeşil olmasını istemektedir ancak doğal çimlere bakım yapmak oldukça zordur ve doğal çimler ne yazık ki her mevsim dayanmamaktadır. Bu gibi durumlarda yapay çim kullanarak bahçenizin her zaman yeşil kalmasını sağlayabilirsiniz. Yapay çimler her mevsim kullanıma uygundur ve tıpkı doğal çim gibi gözükmektedir.

Yapay çimleri bahçenizde, balkonunuzda, duvarlarınızda, çocuklarınız ve evcil hayvanlarınızın oyun alanlarında gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Yapay Çim Nedir?

Yapay çim, adından da anlaşıldığı gibi tıpkı doğal çim gibi görünen ancak yapay olan bir zemin kaplamasıdır. Genel olarak yapay çimler polietilen ya da polipropilen gibi mevsim şartlarına dayanıklı ham maddelerden üretilmektedir. Seçeceğiniz yapay çim çeşidini ister zemininizde isterseniz de bahçenizin duvarında kullanarak estetik bir görüntü elde edebilirsiniz.

Yapay Çim Çeşitleri Nelerdir?

Yapay çimlerin kullanım alanları geniştir ve bu nedenle birçok çeşidi bulunmaktadır. Okul, bahçe, park ve balkon gibi birçok yerde yapay çim çeşitlerinin kullanıldığını görebilirsiniz. Kullanılan yapay çim çeşitleri şu şekildedir;

  1. Spor sahası suni çimi,
  2. Peyzaj suni çimi.

Spor sahası suni çimi, genellikle futbol, tenis ve golf gibi spor alanları için kullanılan yapay çimlerdir. Bu yapay çimler spor sahaları için özel olarak üretilmektedir. Bu nedenle normal bir ev bahçesi ile spor sahasında kullanılan yapay çim farklıdır.

Peyzaj suni çimi ise genellikle bahçelerde kullanılmaktadır. Peyzaj çalışmaları için özel olarak üretilen bu yapay çim, balkon, park ve kapalı alanlarda da kullanım için uygundur.

Yapay Çim Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Yapay çimler kalitelerine göre ayrılmaktadır. Her yapay çim kalite ve görünüş açısından aynı olmamaktadır. Bu nedenle yapay çim satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır;

  1. Renk tonlarının gerçek çime benzemesi,
  2. Kaliteli malzemelerden üretilmiş olması,
  3. Atık su birikimini önleyebilmesi,
  4. Yumuşak ve konforlu olması,
  5. Garanti süresinin uzun olması,
  6. Güneş ışınlarına karşı dayanıklı olması,
  7. Kullanmak istediğiniz alan için uygun olması,
  8. Yoğunluğunun ve yüksekliğinin ideal olması.

Saymış olduğumuz bu noktalar yapay çim içim oldukça önemlidir. Bu özelliklere dikkat ederek uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz kaliteli bir yapay çim sahası elde edebilirsiniz.

Çim Halı Nedir?

Halk arasında suni çim olarak da bilinen çim halı, tıpkı gerçek çim görüntüsünde olan ancak sentetik malzemelerden üretilen bir halı çeşididir. Kişiler çim halı ile doğal çim görüntüsü elde etmeyi amaçlamaktadır. Örneğin bahçesinde çim yetiştiremeyen kişiler çim halı seçeneği ile tıpkı doğal çimlerin olduğu bir bahçe gibi görüntü elde edebilmektedir. Birçok kullanım yeri olan çim halıların renkleri ve boyutları kişilerin isteklerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Genel olarak bahçe gibi açık hava ortamlarda kullanıldığı görülse de iç mekanlarda da çeşitli çim halı seçeneklerinin sık sık kullanıldığını görebilirsiniz. Günlük hayatınızda ise en çok futbol için kullanılan halı sahalarda çim halıların kullanıldığını görebilirsiniz.

Çim Halı Özellikleri Nelerdir?

Çim halıların özellikleri modellere göre değişiklik göstermektedir. Dış ortamda kullanılan çim halı ile kapalı ortamlarda kullanılan çim halı modelleri bazen farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Ancak genel özellikleri ile ilgili şu şekilde bir sıralama yapabiliriz;

  1. Normal çime oranla daha uygun maliyetlidir,
  2. Her hava koşulu için dayanıklıdır,
  3. Kullanım süreleri oldukça uzundur.

Çim Halıların Kullanım Alanları

Çim halıların kullanıldıkları alanlar şu şekilde sıralanabilir;

  1. Bahçe,
  2. Duvar süslemesi,
  3. Spor sahaları,
  4. Balkon,
  5. İç mekanlar,
  6. Oyun alanları.

Bu gibi alanlarda suni çimlerin sık sık kullanıldığını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra suni çimler her ortamda kullanıma uygundur. İstediğiniz her ortamda suni çim çeşitlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Suni Çim Nedir?

Birçok kişi tarafından sentetik çim olarak da bilinen suni çim, yapay olarak doğal çim görüntüsü elde etmek için kullanılan bir üründür. Genel olarak doğal çim yerine kullanılan suni çim, bahçe, park, balkon, kapalı alan ve spor sahaları için kullanıma uygundur. Açık ya da kapalı istediğiniz her ortamda suni çim kullanabilirsiniz.

Suni Çim Zemini Nasıl Olmalı?

Suni çimin daha kullanışlı ve daha uzun ömürlü olması için serim yapılacak zeminin uygun şartlara sahip olması gerekir. İlk olarak suni çim serdirmek istediğiniz alan düz ve pürüzsüz olmalıdır. Eğer zemin böyle değilse ufak bir çalışma yapmalısınız. Bunun yanı sıra alanın eğimsiz olmasına da dikkat etmelisiniz.

Bu özellikleri taşıyan bir zemine suni çim serdirebilirsiniz. Eğer zemininiz suni çim için uygun değilse çalışma yaptırarak uygun bir hale getirebilirsiniz. Uzun ve sağlıklı bir kullanım için zeminin bu özelliklere sahip olması oldukça önemlidir.

Suni Çim Zemini Ne Kadar Dayanır?

Suni çim zemininin ne kadar dayanacağı genel olarak size bağlıdır. Eğer kaliteli bir malzemeden üretilmiş bir suni çim tercih ettiyseniz ve bakımını düzenli olarak yaptırıyorsanız uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Suni çim zemininize 6 ay ara ile granül takviyesi yaptırmalısınız. Bu şekilde daha uzun ömürlü olacaktır. Bunun yanı sıra kullanım şeklinizde suni çimin kullanım ömrü için oldukça önemlidir. Eğer dikkatli ve hasar vermeden kullanıyorsanız çimleriniz uzun ömürlü olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.