enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Verilen Kilolar Nasıl Korunur? (Uzun Vadede Kilo Kaybını Korumak için 5 İpucu)

Beslenme ve egzersiz programlarınızda değişiklikler yaparak kilo vermek için çok çalıştınız. Artık hedef kilonuza veya bedeninize ulaştığınıza göre, asıl iş başlıyor. Sağlıklı bir kiloyu korumak zor olabilir ve bazı insanlar için kilo vermekten bile daha zor olabilir.

Verilen Kilolar Nasıl Korunur? (Uzun Vadede Kilo Kaybını Korumak için 5 İpucu)
3 Ağustos 2022 16:48 | Son Güncellenme: 3 Ağustos 2022 16:54
A+
A-

İşte verilen kiloların uzun vadede nasıl korunacağı hakkında 5 ipucu;

1. Hem aktivite seviyeleriniz hem de beslenme planınız ile tutarlı olun.

İnsanların kilo verme hedeflerine ulaşmalarını, yaptıkları şeyi durdurmak, kutlamak ve ardından eski alışkanlıklarına geri dönmek için bir işaret olarak kullandıklarını sık sık görüyoruz. Ne yazık ki, bu kilo alımı için bir reçetedir. Kilo vermenize yardımcı olmak için ne gerekiyorsa, onu uzak tutmanıza yardımcı olacak aynı plan – elbette bazı ince ayarlarla. Unutmayın, artık daha kiloluyken yaptığınız kalori miktarını yakmazsınız, bu nedenle kalori ihtiyaçlarınızı yeniden hesaplamanız ve beslenme ve/veya egzersizinizde ayarlamalar yapmanız gerekir.

2. Bu kasları oluşturun.

Daha önce belirtildiği gibi, kas kütlesi doğrudan dinlenme metabolizma hızınıza bağlıdır. Daha fazla kas kütlesine sahip olmak, dinlenme metabolizma hızınızın daha yüksek olacağı anlamına gelir. Güç veya direnç eğitimi yoluyla kas kütlesi oluşturmaya odaklanmak, metabolik olarak aktif yeni kas dokusu oluşturmanın tek yoludur. Kilo bakımı için ağırlık çalışması, aerobik kondisyon kadar, hatta daha fazla önemli hale gelir.

3. Hedef belirlemeye devam edin.

Hem uzun hem de kısa vadeli hedefler belirlemenizi ve bunların hem gerçekçi hem de ulaşılabilir olduğundan emin olmanızı öneririz. Hedefler egzersiz , beslenme  veya bir yarış için antrenman yapmak olabilir. Ayrıca, macera tatili rezervasyonu gibi diyet ve egzersiz alanı dışında hedefler belirlemeyi düşünebilirsiniz. Eğlenirken ve mutlu olduğunuzda, stres hormonu kortizol üretiminizi azaltırsınız, bu da kilonuzu korumada daha başarılı olmanızı sağlar.

Verilen Kilolar Nasıl Korunur? (Uzun Vadede Kilo Kaybını Korumak için 5 İpucu)

Verilen Kilolar Nasıl Korunur? (Uzun Vadede Kilo Kaybını Korumak için 5 İpucu)

4. Dikkatli ve sezgisel yeme alıştırması yapın.

Dikkatli yeme, yemek yerken orada olduğunuz anlamına gelir; televizyon, e-posta, Facebook veya internette gezinme yok. Yemeğinize odaklandığınızda, tadını, dokusunu, sıcaklığını ve aromasını fark edebilir ve yediğiniz şeyden gerçekten keyif alabilirsiniz. Doymuş ve tatmin olmuş hissederek o yemekten uzaklaşma olasılığınız daha yüksek olacaktır. Sezgisel bir yiyici olmak, aç ve tok olmaya gelince vücudunuzun sinyallerini dinlediğiniz anlamına gelir. Acıktığınızda yersiniz (aç olana kadar beklemezsiniz) ve doyduğunuzda (yaklaşık yüzde 80 dolu) durursunuz, ancak doldurulmaz.

5. Gerçek, bütün, temiz yiyecekler yiyin.

Hedef kilonuza ulaştığınızda, diyetiniz söz konusu olduğunda kendinizi biraz gevşek bulabilirsiniz. Bir parça çikolatalı kek, bir dilim pizza ve fazladan bir kadeh şarap, gerçekten hızlı bir şekilde toplanabilir. İlk etapta sizi hedef kilonuza neyin getirdiğini hatırlayın. Rafine edilmiş, işlenmiş gıdaları atıp yerine sebzeler, meyveler, yağsız proteinler, sağlıklı yağlar, temiz kompleks karbonhidratlar ve bol su ve yeşil çay gibi gerçek, bütün, temiz gıdalarla değiştirmek, başarı için tekrar yola çıkmanızı sağlayabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.