enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tüm Zamanların En İyi 5 Aksiyon Filmi (IMDb’ye Göre)

Inception, Terminator 2 ve The Matrix gibi büyük hitlerle IMDb’nin tüm zamanların en iyi aksiyon filmleri listesine hangi filmler girdi?

Tüm Zamanların En İyi 5 Aksiyon Filmi (IMDb’ye Göre)
14 Ekim 2022 16:34
A+
A-

IMDb’nin şimdiye kadar yapılmış en iyi aksiyon filmleri derecelendirmelerine bakıldığında, en iyi puanları alan oyunlar, iyi bir hikayeyi ustaca koreografisi yapılmış aksiyon sekanslarıyla birleştiren filmlerdir . En yüksek puan alan filmler, franchise’lar doğuracak ve geleceğin film yapımcılarına ilham vererek, türün sunabileceği en iyiler arasında yerlerini sağlamlaştıracaktır.

Herhangi bir zamanda seçilebilecek sayısız iyi aksiyon filmi var ve her yıl daha fazlası çıkıyor. En iyi aksiyon filmlerine yönelik zevkler ve beklentiler yıllar içinde değiştikçe, IMDb’nin türün en yüksek puanlı filmlerinin değişmeye devam etmesi şaşırtıcı değil.

5-) Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (2021) – 8.7

Aksiyon dolu sekansları, sarsıcı dönüşleri ve  önceki Spidey filmlerine sayısız referansıyla Spider-Man: No Way Home’un  kısa sürede hayranların favorisi haline gelmesi şaşırtıcı değil  ve bazıları onu serinin en iyi girişi olarak nitelendiriyor. Filmin yenilik yapma ve yorgun eski formüle hayat verme şeklini öven sayısız olumlu eleştiri var.

4-) Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) – 8.8

Yönetmen Peter Jackson , Frodo ve müttefiklerinin Karanlık Lord Sauron’un Orta Dünya üzerinde oluşturduğu büyük tehdidi ilk kez fark ettikleri Yüzük Kardeşliği’nde hevesli hayranlara sevimli hobbitleri tanıtıyor. Serinin ilk girişi olduğu için bu hikaye için yüksek beklentiler vardı – izleyiciler, iyi yazılmış karakterlerle dolu büyülü dünyası sayesinde filmin onları kolayca aştığını biliyor.

Filmin son teknoloji görsel efektleri, kusursuz skoru, aksiyon sekansları ve daha fazlası, filmlerde tasvir edilebileceklerin sınırlarını zorladı. Sinema kültürüne kalıcı olarak yerleşti ve bu güne kadar etkili olmaya devam ediyor.

3-) Başlangıç ​​(2010) – 8.8

Christopher Nolan’ın Başlangıcı , insan bilinçaltının olanaklarını araştırıyor. Profesyonel zihin casusu Dom Cobb’un (Leonardo DiCaprio tarafından canlandırıldı) ardından izleyiciler, kahramanın kendi bilinçaltına vahşi bir yolculukla muamele edilir. Joseph Gordon-Levitt ve Marion Cotillard gibi yetenekli yıldızlarla Inception’ın yıldız kadrosu , filmin muazzam başarısına katkıda bulundu.

2-) Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) – 8.9

Evet tekrar bir yüzüklerin efendisi filmi var listede, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, haklı olarak Yüzüklerin Efendisi  serisindeki  en yüksek puanlı ve en iyi filmlerden biridir. Hayranların en sevdiği karakterlerin hikayelerini tatmin edici ve fantastik şekillerde üstlenir. Gandalf askerleri savaşa götürürken ve Aragorn rolüyle mücadele ederken, Mordor’un kalbine girerken tüm gözler Frodo’nun üzerindedir.

Destansı aksiyon sahneleri ve mükemmel kurgulanmış hikayeleriyle, üçlemenin şimdiye kadarki en iyi girişiyle sona ermesi sürpriz değil. Eleştirmenlerce beğenilen başyapıt, popüler kültürde kalıcı bir yeri olan zamansız bir klasik haline geldi.

1-) Kara Şövalye (2008) – 9.0

IMDb’nin listesindeki bir diğer Nolan filmi de popüler üçlemenin ikinci filmi olan The Dark Knight . Başarısı büyük ölçüde Christian Bale’in Batman rolüyle ve Heath Ledger’ın Joker rolüyle unutulmaz performanslarına atfedilebilir. Bir süper kahraman filminden daha fazlası olan film, iyi ve kötü arasındaki gri alanlara derinlemesine bir dalış – kimlik, aşk ve ahlak temalarını ele alıyor.

Tabii ki aksiyon sahneleri hayranların unutacağı türden değil. Chicago’daki patlamaların arkasındaki özel efektler ve heyecan verici kovalamaca sahneleri, filmin daha karanlık temalarını daha da vurguluyor. Nolan’ın ustaca aksiyon koreografisi, türünün tek örneği bu cesur süper kahraman filmindeki karakterlerin en iyisini  ortaya çıkarıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.