enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tırnak Batması Nasıl Tedavi Edilir

Genellikle yaşlı hastalarda dolaşım bozukluğundan dolayı  tırnak kalınlaşır kabalaşır bununla beraber tırnak batmaları görülebilir. Çocuklarda ise genellikle ebeveynlerin yanlış tırnak kesiminden kaynaklanır. Gebelerde, kilo artışıyla ayak şişer ödem tutar ve giyilen ayakkabılar; parmakları ve tırnaklardaki baskıyı arttırdıkça  tırnak batmasına sebep olur.

Tırnak Batması Nasıl Tedavi Edilir
2 Kasım 2021 11:05 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2021 11:33
A+
A-

Tırnak batması birçok yaş grubunda görülen tırnak problemlerinden biridir.
Podolog Beste Altınordu, tırnak batmasının sebeplerini ve tırnak batmasıyla ilgili daha birçok bilgiyi ayrıntılı bir şekilde haberimizde açıkladı.

n

Tırnak Batmasının Sebepleri:

. Ucu dar yanlış ayakkabı ve dar çoraplar
. Yanlış tırnak kesimi
. Ayak tırnağına alınan darbe ve travmalar
. Tırnak yapısının dönük olması
. Yanlış pedikür
. Gerekli ayak hijyenin sağlanmaması tırnak batmasına sebep olur.

Podolojik işlemlerle tırnak batmasını ağrısız ve acısız  şekilde tedavi etmek mümkündür.

Genellikle gebelerde, yaşlılarda, çocuklarda, diyabet hastalarında yapıştırma tekniği olan bant tedavisi uygulanır. Bant tedavimiz tırnak yüzeyine yapıştırılarak tırnak kenarlarını kaldırarak batan kısmın doğru ve kontrollü şekilde uzaması sağlanır.

Bir diğer tedavi de 3TO adı verilen 3 parçalı tel tedavisidir. Daha kalın roll on dediğimiz dönük tırnaklar ve yetişkinler için uygundur.
Bu tel tedavisi bir sağdan bir soldan takılarak, birleşmesini sağlayan ara teliyle gerginlik sağlanır. Böylece tırnak kontrollü uzar.

Tüm tedavilerde sonuç almak için aylık periyotlarla devam edilmesi ön koşuldur.
Yapılan tedavilerde; tedavi bittikten sonra batık tırnakla karşılaşmak mümkün değildir. Fakat hastalarımız tırnak batmasına sebep olacak faktörler yaratmamak konusunda dikkat etmesi gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.