enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Teknolojinin eğitime faydaları nelerdir?

Eğitim teknolojisi ile sadece zamandan tasarruf etmekle kalmıyor, aynı zamanda tüm bilgilere anında erişim sağlıyoruz.

Teknolojinin eğitime faydaları nelerdir?
5 Şubat 2022 12:50 | Son Güncellenme: 4 Şubat 2022 12:54
A+
A-

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte son yıllarda önemi ve hayatımızdaki yeri artmıştır. Teknoloji artık hayatımızın her alanında var ve hayatımızı çok kolaylaştırıyor. İhtiyaçlarımıza göre gelişen teknoloji, eğitim sistemimizde de önemli bir yer edinmiş ve artık teknoloji tüm eğitim sistemlerinde aktif rol oynamaya başlamıştır. Eğitim teknolojisi ile sadece zamandan tasarruf etmekle kalmıyor, aynı zamanda tüm bilgilere anında erişim sağlıyoruz.

 

 Teknoloji ile eğitimde neler yapılabilir?

 

 Eğitici Videolar ve Öğreticiler

 

 Bulut Teknolojisi

 

 Web Tabanlı Eğitim (Çevrimiçi)

 

 Blog

 

 Sosyal Medya

 

 Eğitim videolarını ve öğreticileri istediğiniz zaman duraklatabilirsiniz

.

Eğitimde teknolojinin yaygın kullanımı ile öğrenciler ve öğrenciler öğretmenler. Eğitici videolar ve öğreticiler ile birden fazla platformun birçok kullanıcısı bu fırsatlardan yararlanabilir. Ayrıca kafa karıştıran bir durum olduğunda aynı yeri tekrar tekrar izleyebilir veya başka bir video kaynağına erişebilir.

 

Bulut teknolojisi ile her zaman, her yerde erişilebilirlik

Bulut teknolojisi ile bulut depolama adı verilen bir platformda istediğiniz kadar bilgi depolayabilir ve buna istediğiniz zaman erişebilirsiniz

 

 

Eğitici web tabanlı ücretsiz öğrenme ortamı

 

Eğitim web tabanı veya web üzerinden herhangi bir teknoloji cihazı ile eğitim sağlar. Çevrimiçi eğitim kurumlarına her zaman, her yerden erişilebilir. Bu, eğitim yöntemleriyle ilgili evrak işlerini ortadan kaldırabilir.

Özetle teknolojinin eğitime faydaları şu şekildedir;

 

Zaman ve mekan kavramının geliştirilmesi: Teknolojinin eğitimdeki en önemli avantajlarından biri, zaman ve mekan sınırlaması olmadan öğrenmeye olanak sağlamasıdır.

 

Öğrenmeyi ve anlayışı derinleştirme: Öğrenciler fikirlerini ve öğrenmelerini araçlar veya uygulamalar aracılığıyla kendileri, her zaman ve her yerde deneyimleyerek pekiştirebilirler.

Öğrenmeye Karşı Öğretme: Öğrencilere öğretmek yerine kendi kendine çalışma için materyaller sağlanır. Bu sayede öğrenci ihtiyaç duyduğu bilgiye öğretmenin yanında olmadan ulaşabilme becerisi kazanır. Bu şekilde proje tabanlı öğrenme yaklaşımı daha fazla öğrencinin dikkatini çeker.

 

Öğrenciler kendilerini kolayca ifade edebilir: Öğrenciler, teknoloji sayesinde birden fazla arama yapabilir. Onun yardımıyla, kendilerini ifade etmede yeteneklidirler.

 

Hızlı Öğrenenler: Herkes farklıdır. Bilgileri farklı şekillerde, farklı durumlarda ve farklı hızlarda öğreniriz. Bilişim teknolojileri sayesinde sınıfta yavaş yavaş öğrendiğimiz zor dersleri tekrar etme ve nerede olduğumuzu görme imkanına sahibiz. Bilişim teknolojileri sayesinde bireysel dersler alıyormuş gibi daha hızlı ve kolay öğreniyoruz.

 

Kalın ve ağır kitaplar taşımaya son: Teknoloji, sizi kalın ve ağır defterler ve ekstra çalışma materyalleri taşımaktan kurtarır. Bir bulut depolama sistemi kullanarak, bir sabit sürücüyü veya harici depolamayı taşımak çok daha hafiftir.

Daha Az Maliyet: İnternetteki ücretsiz ve açık eğitim araçlarının yardımıyla, ek ve yardımcı kaynaklara olan bağımlılık azaltılır. Böylece hem materyal kullanılabilir hem de daha fazla öğrenme ve pekiştirme sağlanır.

 

 

 Teknoloji destekli eğitimdeki eğilimler nelerdir?

 

İnsanların ihtiyaçları ile değişen ve gelişen teknoloji, eğitim sistemimizde önemli bir yer edinmiştir. Teknolojinin eğitim alanında kullanılmasıyla birlikte birçok teknoloji destekli eğitim yöntemi geliştirilmiştir. Bu yöntemler interaktif video, telekonferans sistemi, bulut teknolojisi, sanal gerçeklik, web tabanlı eğitim (çevrimiçi), çevrimiçi forum, wiki, blog (weblog), sosyal ağ sitesi ve öğrenme bilgi yönetim sistemi olarak sınıflandırılabilir.

 

 

 

 Eğitimde teknolojinin temel faydaları nelerdir?

 

Teknoloji hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde de birçok fayda ve kolaylıklar getirmiştir. Her şeyden önce, eğitim herkes için daha ucuz ve erişilebilir hale geldi. Daha bireysel ve duruma özel olduğu için öğrenmeyi de hızlandırmıştır.

 

 

 

İnternetin eğitime katkısı nedir?

Web tabanlı eğitim, bilgisayar tabanlı eğitimin İnternet veya Web aracılığıyla verilmesidir. İnternetin eğitim amaçlı kullanılması, çevrimiçi eğitim, İnternet temelli eğitim, İnternet destekli eğitim, İnternet temelli eğitim gibi aynı amaca hizmet eden kavramların oluşmasına neden olmuştur. İnternet temelli eğitim. Öte yandan eğitim araçları ses, metin, video ve grafik şeklinde değişmiş, canlı dersler ve sanal sınıflar ile eğitime her yerden ulaşılabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.