enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajları

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 84.yıl dönümünde minnet ve şükranla anıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’mizin her noktasında büyük katkıları olan şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyoruz. Bu vesile ile Kastamonu mülk-i idare amirlerinin 10 Kasım’a özel duygu, düşünce ve mesajlarını yayınlıyoruz. İşte o anlamlı ve duygusal mesajlar….

10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajları
10 Kasım 2022 07:36 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2022 07:54
A+
A-

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın “10 Kasım Atatürk’ü Anma” Mesajı

“Türk milletinin yetiştirmiş olduğu büyük kişilik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. Yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz.

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı süre içerisinde milletimizle birlikte cephede ve cephe gerisinde yapılan her türlü mücadeledeki başarıları, bağımsızlık adına verdiği mücadeleleri, bıraktığı eserleri ve değerlerini yad ediyoruz.

Özgürlük uğruna yıllar süren mücadelelerde milletimizin eşsiz fedakarlığı, azmi ve kararlılığına, inancı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı istiklal mücadelesi başarıyla, şanlı bir zaferle neticelendirilmiştir. Bu destansı zafer aynı zamanda Cumhuriyetin kuruluşu ile taçlandırılarak, Türk milletinin hangi şartlar altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceği tüm dünya milletlerine ilan edilmiştir. Bu nedenle bugün gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti bölgenin ve dünyanın en güçlü, saygın ve istikrarlı bir ülkesi haline gelmiştir.

Türk devleti kurulmasından bu yana her alandaki atılım ve gelişimlerle, güçlü bir devlet ve millet olarak emin adımlarla hedefe ilerleyen ülkemizde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan ulusal değerlerimiz, birlik beraberlikteki başarımız, zaferlerimiz, engellerin aşılmasındaki gücümüz en büyük zenginliğimiz olmuştur.

Yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimizle birlikte her yerde, her şartta ve milletçe devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle her alanda yarışmaya, evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye her zamankinden daha çok kararlıyız.

Bu düşüncelerle; Bağımsızlık Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Türkiye Cumhuriyetinin birliği bütünlüğü ve huzuru için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanımız Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun “10 Kasım Atatürk’ü Anma” Mesajı

“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihal edişinin 84. yıl dönümünde rahmet, özlem ve minnetle yad ediyorum.

57 yıllık ömrüne nice zaferler sığdıran Atatürk’ün gönlümüzdeki yeri ebedidir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Benim en büyük eserim Cumhuriyet’tir” diyerek Türk Milleti’ne bıraktığı miras ilelebet yaşayacaktır. İleriyi görme yeteneği, askeri dehası, olağanüstü kişiliği ve kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükselttiği nokta ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyaya liderliğini ispatlamıştır.

Belediye Başkanı Vidinlioğlu’da Koronavirüse Yakalandı

 

Bilimde, teknolojide, sanatta ve sporda çağdaş uygarlıklar seviyesine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleriyle aydınlattığı yoldan ulaşacağız. Yaktığı meşaleyi yükseltmek hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Toprağı vatan yapan ve canlarını hiçe sayarak hürriyete kavuşmamızı sağlayan aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

 

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu’nun “10 Kasım Atatürk’ü Anma” Mesajı

Millî Mücadele’nin başkahramanı, Türk milletinin kurtuluş simgesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde aziz hatırasını milletçe rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Yaşamının büyük bir bölümünü cepheden cepheye koşarak geçiren Gazi Mustafa Kemal, kendini adadığı mücadelesinde her türlü mihnete, her türlü olumsuzluğa ve umutsuzluğa set çekmiş, duvar örmüş; akılla, azimle, cesaretle, sabırla, inançla ve millî bir stratejiyle önüne çıkan bütün engelleri birer birer aşarak belirlediği hedeflere ulaşmasını bilmiştir.

 

Atatürk, az zamanda çok ve büyük işler yapmış, Türk milletinin varlığına kast eden hiçbir sinsi tertibe asla boyun eğmemiş, zulme sessiz ve tepkisiz kalmayarak milleti uyandırmış ve bağımsızlık meşalesini yakmış, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni böylelikle kurmuştur. O, büyük bir kumandan olduğu kadar muktedir bir siyasetçi, ieri görüşlü büyük bir vizyon ve misyon insanı, müstesna bir devlet adamı olarak gönüllerde daima var olacaktır. Bugün onun düşüncelerini anlamak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda ilerlemek; karşımıza çıkacak tüm güçlüklerin üstesinden birlik, beraberlik içinde gelerek ve yılmadan çalışarak örnek bir ülke olmayı sürdürmek, cennet vatanımızı bize emanet eden ecdadımıza karşı en önemli görev ve sorumluluğumuzdur.

Bizler; Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceklerdir.

Bu duygularla vefatının 84. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Kastamonu Abana Kaymakamı Salih Ağar’ın “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” Mesajı;

Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Milli Mücadelemizin Önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‘ü, aramızdan ayrılışının 84’üncü Yıl dönümünde şükran ve saygıyla anıyoruz. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığı içerisinde ilerliyoruz. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleri ile Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‘ü, engin görüşü, dünya gerçeklerini kavrayışı, insani değerlere bakışı ve düşüncelerindeki evrensel boyut, O’nu hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, vermiş olduğu istiklal mücadelesi ile Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. Milletimiz O’nun önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, dünya tarihinin en başarılı mücadelesi ile bağımsızlığını kazanmış ve Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.

Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden, kısa yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk’ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 84’üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun nezdinde bu topraklar üzerinde, canıyla kanıyla mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Kastamonu Küre Kaymakamı Abdulkadir IŞIK’ ın “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” Mesajı;

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, ebediyete uğurlayışımızın 84. yıldönümünde O’nu özlem, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok meziyeti şahsında toplamış büyük bir devlet adamıdır. Sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir.

Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü, Türk Milleti’ ne olan inancından ve vatan sevgisinden aldığını belirtmiştir. Askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı, vizyonu ve üstün öngörüsüyle Cumhuriyet’i ilan ederek, Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmış, yaşadığı çağa damgasını vurmuş, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmıştır.

Bizler, kendisini varlığından güç aldığı büyük milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ifade ettiği üzere; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek emanet ettiği bu vatanı daha ileriye götürmek için canla başla çalışmalı, milli ve manevi değerler altında birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize ulaşma gayretimizi usanmadan, yorulmadan sürdürmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyet’imizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.