enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü’ye Fabrika Müjdesi

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu: “Kendir fabrikası Taşköprü’ye kuruluyor.”

Taşköprü’ye Fabrika Müjdesi
22 Nisan 2022 10:53 | Son Güncellenme: 22 Nisan 2022 10:57
A+
A-

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu yaptığı açıklamada;

” Şehrin üç saç ayağı var. Bu saç ayakları şuanda çok uyumlu hareket ediyor. Kastamonu Belediyesi olarak şehrimizin dinamikleriyle çok iyi ilişkilerimiz var.

Yaklaşık altı ay önce KASİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Kastamonulu iş adamı Sudi Topal bey ile yaptığımız görüşmede “Kendir ve kenevir ile ilgili Samsun’a yatırım yapacak bir yatırımcı var. Biz konuştuk ama sende konuşursan bu işi Kastamonu’ya çevirebiliriz” dediler. Şirketin ortağı Cerrahpaşa’da Başhekimlik yapmış meslek büyüğüm çıktı. Kendir dediğinizde akla gelen tek il Kastamonu dur dedim. Hatta Kastamonu özelinde kendir yatağı da Taşköprü’dür. Kastamonu kendirin deposudur. Şehrin bu konuda üst olduğunu gösteren tüm bilgileri kendisiyle paylaştım ve şehrimize davet ettim. Şuanda vatandaşın tek kaygısının “Ürettiğim ürünü ne yapacağım?” olduğunu söyledim. “Biz onu almaya talibiz” dedi. Taşköprü OSB’den bir alan Abdullah başkan verdi. Taşköprü’ye fabrika kuruluyor.

Bu yıl yaklaşık 1000 dönüm araziye kendir ekiliyor. Kendir çok stratejik bir ürün. Şehrimiz açısından da çok önemli bir ürün. İnşallah önümüzdeki süreçte kendir üretimi hızla artacak. Kasatmonu’muz bu konuda ön alacaktır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.